Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 39 856
  • 825
  •   1
Отговори
# 90
Доколкото съм чувала, тъй като и аз съм в такава ситуация, ако бебето е от кръвната група на майката няма да има проблем, но дори и да не е, при първа бременност нямало голяма опасност за бебето. При второ дете имало риск от заболявания. Така съм чела.
Имаш ли предишен аборт нещо? Ако имаш, трябва да са ти поставили задължително Резонатив.
Здравейте, нямам.

# 91
Ами не се притеснявай. Лекарите ще ти дават насоки и ще трябва да ти поставят такава инжекция след като родиш, ако детето е с положителен резус фактор. Може и да се наложи да ти поставят инжекция по време на бременността, но не бих искала да те подведа в коя г.с.
Аз съм в същата ситуация /все още в началото на бремеността съм/ и затова се оставям в ръцете на лекарите, просто няма какво да се направи.

# 92
Не се оставяй да те шашнат, такива жени има много. И при нас е подобна ситуация, и за момента карам изключително лека и спокойна бременност (29гс). Трябва да се следиш да не кръвнеш, всеки месец да си пускаш изследвания за антитела. При наличие на антитела или при кървене, отиваш спешно в болницата, бият ти една ваксина с анти-имуногобулин, и ти "нулират" резус фактора, ставаш положителна. АГ-то знае какво да прави, и си задай всички въпроси и притеснения на следящия те лекар.
Ако ли не, инжекцията се слага по график около 3та фетална, и после още една непосредствено след раждането. Чак рискове за бебчето няма, дори за второ не е проблем, имам познати с такъв резус фактор, даже с 3 деца едната, здрави деца без проблеми. В 21ви век сме и кръвната ти група не е пречка за лека и успешна бременност. Спокойно само!

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 13:21 от slanchogledka^

# 93
BlackAngelll Аз също съм в твоята ситуация, няма нищо притеснително. Както са ти обяснили по-горе АГ ще трябва да ти назначава всеки месец изследвания за антитела, за да може да ги следи да не се образуват. Вече в 28г.с. ще ти сложат една ампула анти-D-имуноглобулин се нарича и 3 дни след раждането ще ти сложат още една (ако детето е с + резус фактор мисля). Тази ампула я слагат, за да няма проблем при евентуални следващи бременности. Така че освен ако на изследвания не ти установят изградени антитела или не се случи нещо извънредно нямаш повод да се тревожиш излишно.

# 94
Да, не се притеснявайте, слушайте лекаря, има си установени протоколи за майки с отрицателен резус фактор, лекарите знаят какво да правят. Не е нищо непознато, съвсем стандартно си е, просто слушайте лекаря

# 95
Здравейте,

Какво означават кетони и кръв в урината? В 10 гс съм.

Чакам и кръвни резултати и ще пиша на АГ, но малко ме изненадаха тези резултати и реших да питам нещо опасно ли е?
Скрит текст:

# 96
bonibon_, кетони се получават, ако не се храниш или повръщаш. Ако не си с диабет тип 1, то те не са повод за пртеснение. Като почнеш да хапваш повече и да пиеш повече вода, ще изчезнат.
Кръв в урината нямаш - в седимена няма еритроцити, така че този един плюс е фалшиво позитивен. Нямаш повод за притеснение.
Съвет - в бъдеще следи винаги и количество белтък в урината или от прясна порция, или от 24-часово събиране. Важен е. Важи за всички бременни.

# 97
bonibon_, кетони се получават, ако не се храниш или повръщаш. Ако не си с диабет тип 1, то те не са повод за пртеснение. Като почнеш да хапваш повече и да пиеш повече вода, ще изчезнат.
Кръв в урината нямаш - в седимена няма еритроцити, така че този един плюс е фалшиво позитивен. Нямаш повод за притеснение.
Съвет - в бъдеще следи винаги и количество белтък в урината или от прясна порция, или от 24-часово събиране. Важен е. Важи за всички бременни.

Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Успикоихте ме - в момента съм с много чести повръщания.

Благодаря за съвета и за белтъка, ще следя занапред.

Бъдете здрава! 🍀

# 98
Имаше една тема пусната,майчинството счетоводно или нещо от сорта,там постоянно питат и отговарят на тези въпроси.Провери и дано ти бъде от полза.

Цитат на: Teddybearbaby
link=topic=1685989.msg48480052#msg48480052 date=1724935165
Много обичам, когато се пише, без да се знае нищо … Не патологизирам бременността си, не искам да пускам болничен просто ей така.Не съм видяла горното мнение на момичето, може би защото сме писали почти по едно и също време. Опитах се да намеря къде сте писали за болничните, но наистина не мога да мина през всички страници, затова попитах и вече съжалявам.
Вдигам наистина тежки кашони всеки ден по 11 часови смени, не е нужно да омаловажавате някои неща Simple Smile  Попитах за варианти и съвети как да постъпя най-добре, но и сама ще разбера. По-добре в някои случаи човек наистина да не ви чете

# 99
А ако бащата е В-, а майката е А+ няма проблем, нали? Да си питам профилактично, ще ме извинявате. 😆

# 100
Не, проблем има само ако майката е отрицателен резус фактор, а бебето положителен

# 101
Мами здравейте
На някоя друга изписвали ли са и Аугментин в през 7я месец
Понеже се установи че имам бактерия и се налага да пия, като АГ ми каза 72ч.след последното хапче да започна пробиотик. А по-принцип знам че пробиотика се пие около 1-2 ч. След или преди антибиотика
И като цяло вреден ли е много Аугментина

# 102
Аз бях с бронхит в 8-ми месец, но пих някакъв друг антибиотик. Нямаше последствия за бебето. Пробиотик се приема най-малко 2 часа след антибиотика.

# 103
Здравейте! Как различавате родилните контракции от бракстън хикс?

# 104
Бракстън хикс са спорадични. Днес две, утре една, три дни тишина. Спират, когато промените позицията на тялото си.
Родилните започват и не свършват докато не родите. Първоначално са на големи интервали, като започват да намалят времето помежду си и да увеличават интензитета си. Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт