Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 42 044
  • 825
  •   1
Отговори
# 135
А след като вече се регистрираш в 12 седмица, тогава защитен ли си?
Защитена сте след 12седмица-регистрирана от АГ,само ако сте на постоянен трудов договор. Ако сте в изпитателен срок, няма законова пречка да ви освободят.

# 136
Здравейте! Някой да е карал ковид по време на бременност?
Аз съм в 16 г.с. с температура 38гр, запушен нос и главоболие.
По телефона АГ ми изписа авирон рапид и вит Ц , ако продължи температура още ден- два ще включим и антибиотик.
Доколкото чета на повечето бременни им е изписван и аспирин протект за всеки случай.
При вас как мина заболяването и изписваха ли ви кръворазреждащо?

# 137
Щом сте на изпитателен срок нищо, освен добрата воля на работодателя, не може да ви защити от прекратяване на трудовия договор.
А след като вече се регистрираш в 12 седмица, тогава защитен ли си?

# 138
Mikmarr А прави ли си тест за ковид?

Искам да предупредя всички момичета да внимават много, защото и в нашият град упорито се говори, че има ковид. Гледам в аптеките влизат доста хора и често срещам хора с маски. Пазете се!

# 139
Mikmarr А прави ли си тест за ковид?

Искам да предупредя всички момичета да внимават много, защото и в нашият град упорито се говори, че има ковид. Гледам в аптеките влизат доста хора и често срещам хора с маски. Пазете се!

Да , с тест съм.

# 140
Биозин мама също може да пиете, но не знам дали с Авирон Рапид не се препокрива.

Отговорили са за изпитателния срок. Нищо не защитава бременната в изпитателен срок. Не знам, ако излезе в болничен как е. Мисля, че изпитателния срок се удължава с болничния.

# 141
Моля да ми препоръчате крем/лосион/спрей против стрии, за предпочитане без силен аромат. Ползвах доскоро на Палмърс, но дрехите ми взеха да миришат на гранясало и няма изпиране.

# 142
Здравейте, момичета малко ми е неудобно да питам такова нещо , но ми е първа бременност и се притеснявам за най- малкото.. та, как сте със стомаха имате ли проблем при ходенето до тоалетна. Аз днес имах запек и от толкова  много се напъвах, че се притесних да не е станало нещо и да не предизвикам раждане или разкритие. Вие как мислите дали е  възможно нещо такова  в 21г.с. съм.

# 143
  • UK
Здравейте, момичета малко ми е неудобно да питам такова нещо , но ми е първа бременност и се притеснявам за най- малкото.. та, как сте със стомаха имате ли проблем при ходенето до тоалетна. Аз днес имах запек и от толкова  много се напъвах, че се притесних да не е станало нещо и да не предизвикам раждане или разкритие. Вие как мислите дали е  възможно нещо такова  в 21г.с. съм.

Спокойно, не става толкова лесно.  Раждането не е като акането

# 144
Здравейте! Някой да е карал ковид по време на бременност?
Аз съм в 16 г.с. с температура 38гр, запушен нос и главоболие.
По телефона АГ ми изписа авирон рапид и вит Ц , ако продължи температура още ден- два ще включим и антибиотик.
Доколкото чета на повечето бременни им е изписван и аспирин протект за всеки случай.
При вас как мина заболяването и изписваха ли ви кръворазреждащо?

Защо ще изписват антибиотик за вирусно заболяване? Това не е ли отдавна отречено? Пийте парацетамол за температурата.

Няма да предизвикате раждане или разкритие, спокойно. Но напъването е вредно за вас и може да се получат хемороиди. Яжте много сушени сливи

# 145

Абсолютно нормално и по-добре си го спестете. АГ-та изписват (взима се и без рецепта) Дулколакс много леко и меко сиропче и е подходящ за бременни. Пие се при нужда. Не се пристрастявате.

# 146
Моя АГ за запека ми препоръчва някакви "бабини" лекове, които отдавна съм пробвала (без резултат). Но не е споменавал да е опасно, разбира се не напъвам както преди, то и без това при мен запека е поради липса на перисталтика...

# 147
За запека трябва предимно сини сливи пресни, ако не и сушените много помагат. Също така и овесени ядки, изобщо всичко с фибри.

# 148
Пресните са супер, но аз съм забелязала, че сушените на мен повече работа ми вършат. А и е по-лесно да се изядат много наведнъж, ако са сушени.

Фибрите всякакви помагат, да. Само ако е много запушено положението, може да се наложи първоначално нещо да раздвижи системата и след това да се наблегне на фибрите с много плодове, зеленчуци, бобови, овесени ядки и тн

# 149
Той изпитателният срок се удължава, но доколкото знам дори и в болничен могат да те прекратят, щом си на изпитателен.
Биозин мама също може да пиете, но не знам дали с Авирон Рапид не се препокрива.

Отговорили са за изпитателния срок. Нищо не защитава бременната в изпитателен срок. Не знам, ако излезе в болничен как е. Мисля, че изпитателния срок се удължава с болничния.

Общи условия

Активация на акаунт