Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 30 333
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
И ние сме с естествен паркет навсякъде. В едната детска сложих килим, защото съседката каза, че при тях се чува когато децата играят, а те определено не са от шумните.

# 106
А едни такива гумени парчета, дето ги постилат на децата, нещо като пъзел, стават ли за предотвратяване на шум? И лесно ли се почистват?

# 107
  • София
Стават и... Общо взето лесно, можеш да ги разглабяш и къпеш. По-лесно от килим... Пък и са евтини - сменят се. Стига детето да не се кефи да ги къса и чопли. Можеш и някакво детско мокетно килимче и да си го переш в пералня... Моят син мн се кефеше на такова с улички.

# 108
Стават, аз имам и едно килимче от някаква пяна май се водеше. По-удобно е от пъзели те, защото е цяло, не на парчета, които се разглобяват постоянно. Единствено, чисто визуално не ми се вписва както нормално килимче. Но пък като свойства е супер. Мие се лесно, събира се лесно, шумоизолира, меко е и ако някой падне, няма да му стане нищо. Сега съм го изкарала на терасата и ми върши страхотна работа.

# 109
Може ли да се сложат подови плочки за тераса,но в банята? Едни такива нащърбени като онези плоски речни камъни...

# 110
Moже, нали е гранитогрес? Малко по-трудно се мие само, иначе какъв проблем?
И фугата между пода и плочките на стената ще е неравна заради релефа. Зависи колко е изразен.

# 111
Moже, нали е гранитогрес? Малко по-трудно се мие само, иначе какъв проблем?
И фугата между пода и плочките на стената ще е неравна заради релефа. Зависи колко е изразен.
Дали ще пропуска вода? Това ме притеснява. Все пак едно е плочки за тераса,друго - за баня...

# 112
Гранитогресът не пропуска и не попива. На терасите също вали дъжд, нали? Евентуална разлика е, че този за тераси го водят студоустойчив. Нищо друго. Фаянсът е много по-зле, пък го слагат хората. Слабите места са фугите, ако за това става дума. Но отдолу се слага хидроизолация.

# 113
  • София
При мен в хола /и кухнята там/ е ламинат.
Плота на кухнята искам да е тип дърво, тъй като целия интериор е сиво и бяло и ми трябва нещо за 'топлина'.

# 114
  • София
Студоустойчив и малко по-дебел... Но релеф... Не малко, доста по-трудно ще се мие. Но пак де баня щом е, сигурно можеш пак с водоструйка ако се налага🤷‍♀️🤭

# 115
Не се лъжете да слагате много грапави плочки в дома си-няма чистене.

# 116
Подкрепям ДХЗ!
За терасата избрах плочки, като очевидно не съм обърнала никакво внимание на покритието. Като ги налепиха и тръгнах да почиствам, се хванах за главата. Само мощна прахосмукачка върши работа, парцал е почти невъзможно да прекараш, а с метла просто се замазва отгоре.

# 117
Аз такива сложих в гаража и няма чистене, освен с препарати и водоструйка, както каза Ейнджъл.

# 118
  • София
Ние на малката тераска сложихме едни като шкурка😬😀 хлъзгане няма, ама и чистене няма, къса гъби, парцали, раздърпва четки и метли😂😂😂

# 119
Е, не се хабете, deaf се чуди какъв провокативен въпрос да зададе и после гледа сеир😆
Но за да не спамя и аз ще кажа-
имам грапави плочки на двора и поне веднъж годишно си играя цял ден, плочка, по плочка с водоструйката, иначе няма махане това черното.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 16:37 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт