Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 381
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Ketta, малко ми прилича на нашата къща, ние сме с тъмно около прозорците.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 22:46 от Чи лу

# 601
Мен ме шашва в американските филми като видя интериора на къща с под с битови дървени опушени летви,(паркет) и чисто снежнобели стени! Или обратното! Не че е грозно,на комбинацията е невероятна... Yum

# 602
Мен ме шашваш ти, deaf. Никога, нищо общо с темата😂

# 603
Мен ме шашваш ти, deaf. Никога, нищо общо с темата😂
Темата е съчетания на цветове... Баш по нея съм... Yum

# 604
Аз исках жалузи и то по ред причини да са по стената.
Черна станция, "жалузите" (или persiane 🇮🇹) са най-разпространените капаци в Италия, а прозорците често имат и рамки. Забелязала съм, че понякога се ползват по-специални панти, за да ги монтират по-близо или по-далече от рамката.
Показвам, ако не си се сетила да проучиш пантите за капаци.

Примерно:

Или от външната страна на капака:

# 605
Имах предвид не кепенци, а ето това:

# 606
Aaa, не съм разбрала терминологията, sorry.

Междувременно се сетих и за капаците на една къща на съседната улица в София.
Много ми харесва как се плъзгат в тези открити ниши на фасадата.
На ул. Елин Пелин, ако някой иска да я види на живо. От i/o architects.

# 607
Това последното е много красиво. Но как се почиства?

# 608
  • София
MayBach, много нестандартен интериор, браво, чудесно се е получило! Много е хубаво, че се появяват от време на време реализирани проекти, благодаря, че го сподели Simple Smile .

Чак ми е странен изборът на плочки в банята обаче. Като гледам интериорът и както описваш спалнята тя много ми "бледнее". Не знам защо, ама някакви птици или растителност ми изникват първосигнално.

Спалнята, която споменаваш в синьо изпуснах ли я?

Не си изпуснала нищо, Drago, там снимките са забранени Innocent
Банята отговаря на заданието "something surprising, something strange": "Като отвори човек вратата, трябва да е коренно различно от това, което очаква". Снимката не предава колко е ярка всъщност, на живо ефектът е доста по-различен.

# 609
Аз пък точно банята харесах. Шареното, тъмните плочки, а ми се струва, че в огледалото мярнах и жълти. Самите цветове много ми харесаха

# 610
[
Скрит текст:
quote author=drago_2008 link=topic=1686024.msg48621530#msg48621530 date=1727727502]
MayBach, много нестандартен интериор, браво, чудесно се е получило! Много е хубаво, че се появяват от време на време реализирани проекти, благодаря, че го сподели Simple Smile .

Чак ми е странен изборът на плочки в банята обаче. Като гледам интериорът и както описваш спалнята тя много ми "бледнее". Не знам защо, ама някакви птици или растителност ми изникват първосигнално.

Спалнята, която споменаваш в синьо изпуснах ли я?
[/spoiler]
Не си изпуснала нищо, Drago, там снимките са забранени Innocent
Банята отговаря на заданието "something surprising, something strange": "Като отвори човек вратата, трябва да е коренно различно от това, което очаква". Снимката не предава колко е ярка всъщност, на живо ефектът е доста по-различен.
[/quote]
Наистина, мен банята ме изненада със средиземноморски стил Simple Smile
Но пак си съответства на натюрела на цялото жилище (видимата за нас част) и стопанката, има индивидуалност и характер.

# 611
Благодаря на всички , които се включиха! Изясно ми се концепцията в общи линии. Мисля да я направя в светлия цвят, а тъмния да са гаражите и малката пристройка вдясно. Каменен цокъл ще има и около входната врата.
Около прозорците се колебая за рамки в по-тъмния цвят, но ще го мисля. Обещавам да я покажа Bowtie

# 612
Здравейте, моля за идеи за приятно хоум офис пространство. Ще ми се налага да работя и от вкъщи и ми се иска да си обособя кътче, което да приятно и да се слива с усещането за домашен уют, нищо че е работно място. Благодаря!

# 613
дай повече подробности, за да могат да ти помогнат в темата

-самостоятелна стая или част от друго пространство?
-съществуващи мебели или ще купуваш?
-светлината от какъв източник предпочиташ да е?
-настолен или лаптоп/ допълнителен монитор или не/?
-сама ли ще си = липса на дразнител / шум, или не?
...........
..........

# 614
Моля за малко помощ. Това е стаята на детето на 1,5г. Трябва да я обзведа, но и да запазя някои неща. Повечето хора се чудят как да вместят мебелите защото стаята е малка. Пък на мен ми се вижда голяма и странна.
Вградения гардероб и етажерката на стената с вратата остават там. Първите рафтове на етажерката ще са с неговите играчки. Дивана ми трябва. Ако го махна пак трябва да има нещо за да има къде да спи възрастен при детето ако е болно.
Имам легло за него и скрин с неговите дрехи, които не знам как да разположа.
Изглежда ми празно.

Общи условия

Активация на акаунт