Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 380
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Прозорците френски ли са или не?

# 616
  • София
Ами действаш като мен - купуваш леглото, сглобяваш го, слагаш го да видиш как ще стои. После се оглеждаш и отиваш да купиш и още нещо. Между другото, стаята вероятно ще е пълна с играчки, така че някакви контейнери за играчки ще ти трябват.

# 617
Ето пример за "много прозорци, много проблем с мебелите" Simple Smile
Празното е хубаво, лошо няма. Ще има къде да играе. Слагай един дебел мокет/килим на пода и готово. И още по-добре ето това от линка, защото се мие и дезинфекцира и не задържа прах, акари и прочее алергени.
https://igra4kite.com/product/mek-kilim-pazel-za-pod-9-chasti-82634
Има и косматички:
https://iguana.bg/mek-pazel-za-pod-plyushen-kilim-30-chasti-velu … ot-pyana-p1059469

# 618
Прозорците френски ли са или не?
обикновени прозорци, на 90см от земята
Ето пример за "много прозорци, много проблем с мебелите" Simple Smile
Скрит текст:
Празното е хубаво, лошо няма. Ще има къде да играе. Слагай един дебел мокет/килим на пода и готово. И още по-добре ето това от линка, защото се мие и дезинфекцира и не задържа прах, акари и прочее алергени.
https://igra4kite.com/product/mek-kilim-pazel-za-pod-9-chasti-82634
Има и косматички:
https://iguana.bg/mek-pazel-za-pod-plyushen-kilim-30-chasti-velu … ot-pyana-p1059469
Ма пък е толкова светло и просторно. Поне в тази стая са обикновени прозорците. Другите са леле мале, но там дизайнера се справи с тях.

# 619
Аз бих сложила леглото под прозореца 1,50, този в близост до гардероба
Но не по продължение на стената, а към стаята, така че таблата да е под прозореца. Естествено всички, но най вече този прозорец със заключване

# 620
  • Street of Dreams
Какво по-хубаво от голяма детска стая в много място за игра и кът за четене.

Много харесвам и такива палатки за игра скришом

# 621
И аз не бих се притеснявала въобще от празно пространство в детска стая. Важното е да е обезопасена и подходяща за игра.
Ама се чудя и на тези строители какви стаи правят. То, да речеш, че сме в Япония, Корея и т.н, където мястото е кът, та всякакви размери и форми може да се наложат, ама тук?! Акълът ми не го побира. Всъщност какво се чудя и аз, много добре знам защо се прави, ама така е - бол регулации, да се оплетеш  в тях, а без файда...
После този дисонанс, ако не се изправи с някои похвати (включително мебелиране и цветове), постоянно ще създава дискомфорт - и като усещане, и като трудности при обзавеждане.
Аз по-скоро в тази посока бих вложила мисъл и усилия, отколкото да се притеснявам, че било празно. Празното се пълни лесно, ако потрябва  Simple Smile

# 622
+ за празното пространство - със сигурност е хубаво, когато има място за игра

И аз харесвам палатките 😍. Може и да се спи в тях даже!

В ъглите между мебелите покрай стените могат да се сложат всякакви кошове за играчки. Винаги има нужда, а и детето ще се приучи да си ги прибира, ако са забавни на вид (с ушички или нарисувани животни примерно).

Диванът може да се използва и като разделител на стаята, ако желанието е да не е "празна" в центъра. На гърба му може да се сложи скрина например или шкаф с играчки. Или бюро/маса за игра, съобразено с възрастта на детето.

Добавям и снимка на част от дневната ни с новия килим от сайта benuta, (много благодаря!) който неотдавна споделихте тук и почерпихме идеи оттам. Цветът не е уау - не намерихме яркото жълто и 100% вълна, което искахме, но от мострите този ни хареса на усещане най-много и сме супер доволни. Изглежда по-малък на снимката, но слагаме допълнителния модул върху едната част и така има по-завършен вид. Иначе е 200см в диаметър:

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 21:56 от Sis22

# 623
  • София
А гардероба подлежи ли на местене?

# 624
...от дневната ни с новия килим от сайта benuta, (много благодаря!) който неотдавна споделихте тук и почерпихме идеи оттам. Цветът не е уау - не намерихме яркото жълто и 100% вълна, което искахме, но от мострите този ни хареса на усещане най-много и сме супер доволни. Изглежда по-малък на снимката, но слагаме допълнителния модул върху едната част и така има по-завършен вид.
Скрит текст:
Sis22, би ли споделила кой е моделът? Аз заглеждам едни перящи се такива. И даже цветът много напомня. Да не е Washable Shaggy Rug Melvin Beige? Какво означава мострите? Можеш да си поръчаш мостри ли?

# 625
Виждали ли сте подобни шкафове и тоалетки
Не мога да намеря освен бели, а искам да в леко кремав. Спалнята ще е в тези цветове с акценти в бордо. Едната стена ще е с тапет.
Искам да ви писна снимки на стаите и на банята, но не знам как става скрития текст от телефона.

# 626
  • София
Не съм виждала кремави шкафове, за съжаление. Аз в момента търся дръжки за скрина. Уж трябваше да е лесно, ама се оказа, че няма наличности.

# 627
И аз ни само в чужбински сайтове, и не смея да рискувам.
Също така искам да са със стенен монтаж по възможност и тоалетката и нощните шкафчета, защото не искам да губя пространство и съм решила, че така ще съкратят възможността за трупане на излишни боклуци, каквато би ми дал един грамаден скрин🤣
Има само бели, сиви, черно и дървесно.
Търся и такъв тв шкаф -и там същата работа.
Аз искам да има златисти елементи(дръжки, в лампата,в огледалото).

# 628
Тези фрезировки (не знам как се нарича правилно всъщност) са бъдещите летвички. Иначе симпатично, да.

# 629
Тези фрезировки (не знам как се нарича правилно всъщност) са бъдещите летвички. Иначе симпатично, да.
Аз имам такъв шкаф в банята в къщата, тя е съвсем нова, на две години да речем. Но е бял, а бели има колкото искаш. Бежов не мога да намеря или кашмир.
Та не са модерни отсега, сякаш в последните две-три години.
На мен ми харесват много. Стоят ми елегантни.
Ето я банята, за който искаше да я види.
Няма как да я обхвана и да я снимам цялата,но цветовете са това.
Както казах нищо особено, в тенденциите за сиво и дърво(тук по-скоро е примесено с бежово и леки кафеникаво-златисти нишки, но те на снимката не се забелязват.
Фаянса е бял по съвет на консултантите от магазините за баня(пазарувахме от Герака и Баня стил). Убедих се, че си трябва бяло за баланс, и добре, че ги послушах, че не е голяма(стандартна баня за 70 кв жилище) и щеше да стане твърде тъмно.
Ние много си я харесваме, както и всички,които до момента са я видяли.
Огледалото исках черно, но трябваше да чакаме шест месеца доставка и избрах това с дървесния кант, то пък взе, че пасна идеално.
Така с дървесния гранитогрес стана много уютно и топло.
Скрит текст:
Скрит текст:

Благодаря на съфорумката Гаргамел, че ми писа да ми каже как се слага скрития текст.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 09:03 от Caroline_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт