Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 87

• 29 380
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Защо ме търсиш? - нашият е вълнен: https://www.benuta.eu/round-wool-rug-berber-cream-60005870-62104 … productvariations

Мострите - да, можеш от сайта да си поръчаш такива, педя на педя са горе-долу. 5бр за 4.95Е с безплатна доставка. Но не на всичко има мостри, трябва да се поровиш..

Гледах ги тези, за които говориш. Имали сме такъв в детската. Доста са приятни на допир и лесни за поддръжка, но след около година и половина редовна употреба не изглеждаха толкова добре на вид. После му се случиха други пакости и го изхвърлихме. Лесен е за пренасяне, защото е лек.

# 646
  • София
При мен хубавото е, че няма ремонт. Само слагам мебели.
Единственото тегаво е кухнята.
За да преспя, трябват завеси!

# 647
Другата ми болна тема. Завесите. Ще мина и без тях засега, защото там имам много претенции, и май доста време ще ми отнеме.
Намалиха желаните възглавници в Юск, веднага поръчах по две бройки от всяка, обаче всичко 73 лв, корема ме заболя хора.
Нямам възможност сега  да ида до Пазарджик, а докато се наканя ще се разграбят, та ги прежалих тия пари.
И пак по 11 лв бяха тъмния корал, по 18 белите с черни линии. и ДДС 12 лв, и наложния платеж, та и доставка и то станаха златни.
Ама пусто много ми харесаха.

Килим сега ще търся в шарка като бялата възглавница.

# 648
А гардероба подлежи ли на местене?
не, никакъв шанс за местене

# 649
Другата ми болна тема. Завесите. Ще мина и без тях засега, защото там имам много претенции, и май доста време ще ми отнеме.
Намалиха желаните възглавници в Юск, веднага поръчах по две бройки от всяка, обаче всичко 73 лв, корема ме заболя хора.
Нямам възможност сега  да ида до Пазарджик, а докато се наканя ще се разграбят, та ги прежалих тия пари.
И пак по 11 лв бяха тъмния корал, по 18 белите с черни линии. и ДДС 12 лв, и наложния платеж, та и доставка и то станаха златни.
Ама пусто много ми харесаха.
Килим сега ще търся в шарка като бялата възглавница.
А при вас Jysk няма ли? Дори да не са налични на място в магазин могат да се заявят и да ви звъннат като са там.

# 650
  • Somewhere far away
Търсим нови пердета за хола. Досега робувахме само на цвят бордо, но като че ли вече е доста демоде и неактуален цвят. Вие какво мислите?

# 651
Търсим нови пердета за хола. Досега робувахме само на цвят бордо, но като че ли вече е доста демоде и неактуален цвят. Вие какво мислите?
Бордо точно тази година навлиза пак.
Поне според световните дизайнери и това, което съм чела и гледала.
Аз ще имам такива акценти и хич не ме вълнува дали е демоде. За мен е вечна класика.
Драго, нямаме. Аз съм от малък град.

# 652
  • Somewhere far away
И за мен си е класика и красив цвят, но проблема е че като търся и нищо качествено няма в такъв цвят. Търся си хубави блекаут завеси и точно в нози цвят изобщо няма..

# 653
Може да се подплатят и да станат по-плътни.

# 654
И аз искам точно такива и не ми се вярва да няма, толкова огромен избор има от платове и в големите магазини за пердета не може да няма.
На мен ми предстои да обикалям. Аз търся по-убито цвят, не това тежкото бордо,не знам доколко и какво ще намеря.

# 655
  • София
Показвам спланята(все още строителна площадка).
Дайте акъл за цветове на мебели.
Принципно се колебая между бяло, тъмно дърво и кашмир🤣 леглото ще е бежово. Завесите бордо. Текстил също.
И се чудя дали в крайна сметка да не взема бели шкафчета, те ще изпълнят добре на леко по-тъмния под. Това не е цялата стая,в ляво на вратата има голям панорамен прозорец.
Разположението ще е-легло срещу вратата, над леглото изводите за климатиците и стенните аплици(тази стена е предвидена и за акцентна,но още обмислям).
Гардеробът ще е в дясно от вратата и остава стената срещу леглото. Попринцип има предвидено място за ТВ,но аз не искам да слагаме и още се чудим.
Там някъде до ТВ трябва да се сложи табуретка, огледало и тоалетка, което не го виждам как ще стане. И трябва добре да се помисли.
Прозореца е голям. Като цяло не мога да обхванат в снимка цялата стая за ада можете да добиете представа.
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Caroline Bingley, би ли дала малко инфо за вратите? От къде са и цена?

# 656
Показвам спланята(все още строителна площадка).
Дайте акъл за цветове на мебели.
Принципно се колебая между бяло, тъмно дърво и кашмир🤣 леглото ще е бежово. Завесите бордо. Текстил също.
И се чудя дали в крайна сметка да не взема бели шкафчета, те ще изпълнят добре на леко по-тъмния под. Това не е цялата стая,в ляво на вратата има голям панорамен прозорец.
Разположението ще е-легло срещу вратата, над леглото изводите за климатиците и стенните аплици(тази стена е предвидена и за акцентна,но още обмислям).
Гардеробът ще е в дясно от вратата и остава стената срещу леглото. Попринцип има предвидено място за ТВ,но аз не искам да слагаме и още се чудим.
Там някъде до ТВ трябва да се сложи табуретка, огледало и тоалетка, което не го виждам как ще стане. И трябва добре да се помисли.
Прозореца е голям. Като цяло не мога да обхванат в снимка цялата стая за ада можете да добиете представа.
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Caroline Bingley, би ли дала малко инфо за вратите? От къде са и цена?
Вариодор са вратите.
https://variodor.bg/
Има ги навсякъде. Масивни са и качествени. Бяха ни препоръчани. При нас този човек слага вратите на целия град. Имат си каталог.
Потърси ги,веднага излизат. Има голямо разнообразие.
Интериорните са мисля по около 600 лв на врата с монтажа.
Входната ни е 1300,обаче тя е друг тип.
В момента се прави. А много се колебаех.
Майка ми ми мрънкаше, че трябва да са дървесни, било по-уютно, по-хубаво били, по-сериозни било, по-лесно се поддържали.
Аз обаче избрах тези след много мислене и много ги харесах.
Много добре стоят, майстора даже толкова си ги хареса, че каза, че ще снима за реклама. Нашите сякаш са леко гланцирани.

# 657
Здравейте! За първи път пиша в темата и ще съм много благодарна за вашите мнения и съвети. Казусът е следният. В момента си правим ремонт на нов апартамент, като за акцентна стена в хола(стената е около 10 кв.м), първоначално бях избрала да бъде с декоративни бели тухлички. В последствие реших да сложим мазилка с ефект бетон. Майсторът, който ни я прави каза коя ще е подходяща и я закупихме, естествено не е и никак евтина. Да, обаче резултатът няма нищо общо с това, което исках и в момента тази стена просто ми вади очите. Не харесвам самите вдлъбнатини, които се получиха, а цветът е направо плачевен. Обмислям няколко варианта да я променя. Първият е декоративни стенни панели имитация на тухлички, които после да покрия с някаква смес за по-естествен вид. Гледах доста клипове в youtube, за съжаление в България обаче нямаме толкова големи панели. Другите варианти са да я шпакловаме и боядисаме в бяло/много светло сиво, да сложим друга мазилка или да боядисам тази мазилка, която вече имаме. Дори вече не държа толкова да има някакъв ефект, просто искам нещо максимално изчистено, което да стои естествено, мебелите и подът са в такива цветове - дърво, сив мрамор с бели нишки, цвят бадем, имаме и акценти в черно, въртим се около индустриалния стил. Прилагам снимки на всичко. И благодаря за отделеното време!
Скрит текст:
Желан ефект:

Резултат - в бяло е преди да бъде боядисано:

Харесвам и тези мазилки:

Стенните панели:

# 658
  • София
Поне спалнята е готова.

Това огромно огледало много вероятно ще го върна.
Завесите в хола се оказаха дълги, ще ги нося на шивачка.

# 659
Колко е огромно огледалото? За първи път чувам жена да се оплаче от голямо огледало, на мен все са ми малки😆

Общи условия

Активация на акаунт