АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 856
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
..............
Марги за мен е важно да има динамика, че бавното повевствование много ме успива и ме кара да хващам мишката. Другото което ужасно мразя е да гледам как 30 годишни се държат като деца и нямам предвид срама, а наивността когато прекалят с нея.
........................
Действието върви плавно през цялото време, без да има някакви кой знае какви драматизми, болести и големи досадници. Е, семейството на богатата девойка се постара да вкара някоя и друга драма, но се преглъщаше. Относно другото - и там е добре. Прилични като за корейски сериал взаимоотношения между двойките.

# 271
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз нямах търпение и в късния следобед отметнах 10 епизод на Съседския. Много хубав епизод.
Уин вече спомена фантастичната игра на майката на ГГ-ня. Ама ние си я знаем още от страхотния образ на главната кралица в АС. До кърпички не стигнах, уверена, че в следващите серии ще имаме светло бъдеще и облаците някак ще се отдръпнат в името на слънцето. А и развитието на сюжетните линии при всички герои много ми допадна.
Прихнах да се смея, когато втората ГГ заби главичка на втория ГГ, секунда след като го целуна.
Много ми се прииска да имаме и трета двойка в лицето на брата на главната и служителката от компанията на главния, сладки са.
Родителите на главния пак се разминаха поради липсата на комуникация и погрешното схващане на ситуацията. Обикновено недоразумението е запазена марка в развитието на отношенията между главните, но тук са го използвали и за родителското тяло. Горката жена! Хем без работа остана, хем и без мъж ще се окаже. Тук ще имаме известна драма. Сигурно приятелките ще помогнат за разплитането на този възел.
На главните май им стигат недоразуменията и недоизказаните неща през годините. Но пък в тази серия главния го раздаде баш Главен. Ей това е пич! Знае от какво има нужда Главната по-добре от нея самата. И не се спира за да постигне всичко най-добро.
Бившият и той една блага душица излезе. Най-благородно я остави на когото трябва. Ми така де, любовта трябва да се доказва. А когато виждаш по-силна любов от твоята, най-добре отстъпи. Особено след като вече веднъж си казвал, че ти е дотежало да носиш царската корона.
Само не знаем какво стана с бившата на главния, че изобщо не я уважиха в епизода.

# 272
  • Русе
Профи, за благото на Главната ни двойка бях готова да събера Бившия с Бившата като 4-а двойка. Joy
Бившата си остана само с общия служебен проект ( в предните епизоди се разкриха). И тя излезе умна, разбра Той кого мисли и жадува, и сама се оттегли. А бе тук няма 1-ви, 2-ри и 3-ти план - всички нива са умно изпипани. Респект към сценариста!
"Романтика у дома" благополучно привършен с хепи енд! Добра игра без някакви претенции според мен. Изненадата беше артистът, който играе бащата/брата на ГГ-ой. Обикновено взима отрицателни персонажи, а тук е...различен. Jung Woong-in.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 22:50 от winona

# 273
Редактирано!
-------------------------------------------------------------
Нощес подхванах Стартъп. Избрах си го от първата ни страница. Понеже в момента не ми се гледа Висше общество на руски, че ми станаха много гледанията на руски, исках нещо подобно на български. Това щото съм на ВИЕ с Телеграма и не искам да ставам на ТИ. Знам, че там го гледате на български.
Очаквах нещо по-лекичко, но първата серия на Стартъп-а изобщо не е такава. Сблъсък е с тежки и трагични моменти от юношеските години за поне трима от четиримата главни герои. На моменти бая ме стисваше за гърлото. Да отбележа, че едната главна е Йонка, единият главен е Нам Джу-Хьок (13 принц). Не са двойка в сериала, поне не в началото. Той ще е двойка с другата главна, но не знам нататък как ще се развива историята. Другите двама са:
- Bae Suzy, или просто Сузи, която ми е позната повече като певица (доста ОСТ-ове и колаборации с други певци) и водеща на награди. Гледала съм я и в Architecture 101, а някои от вас я познават от камео участия в сериали;
- Kim Seon-ho, който има богата филмография, а вие сигурно го знаете от 100 дни мой принц, Ча-Ча-Ча-то, Добре дошли в Уайкики 2 и др.
След само една изгледана серия не мога да споделя повече впечатления.

--------------------------------------------------------------
Забравих да доложа, че фенбазата в Ю.К. в момента я тресе нова треска. Вчера излязло видео, в което се вижда как Бекхьон дърпа вейп в ресторант в Макао, където разпуска заедно с екипа си след участие там. Днес агенцията му публикува официално извинение за това, че неволно артистът е причинил дискомфорт на феновете си. Тия вЕрно има нещо в млякото им Mr. Green. Наред с това тържествено обещават, че няма да се повтори. Така и не разбрах къде точно им е стегната шапката на феновете. Че е дърпал електронната си цигара вътре в заведението, или че изобщо е дърпал електронната си цигара, защото май са забранени в Макао, или изобщо, че дърпа вейп, все едно къде и как. Даже не искам да си представя какво би било, ако пушеше истинска цигара. Бррр!

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 17:14 от profi_1

# 274
  • пак на Рив Гош
И аз харесах 10ти епизод на "Съседите" (нищо, че беше час и половина Wink, изгледах си го с кеф).
Start-Up го зарязах на 3тия епизод, но проблемът е изцяло в моя телевизор - осъзнах, че ще страдам от третия си second-lead syndrome и реших, че е по-добре да спра навреме, отколкото да ме е яд в продължение на още 13 серии Joy

И нали съм Роца Подробната, да допълня, че Сузи има и главни роли - Dream High с Kim Soo Hyun, Gu Family Book с Lee Seung Gi, While You Were Sleeping с Lee Jeong Seok (Суки), Uncontrollably Fond с Kim Woo Bin (с когото снимат в момента... и май свършиха снимките Everything You Wish For), Doona с Yang Se Jong... и това само по памет, сигурно изпускам поне 2-3 Wink .

# 275
Хм, почвам да се притеснявам. Роци, струваше ми се, че вкусовете ни съвпадат по доста пунктове. Сега не знам какво да очаквам от Стартъпа. Ама ще го пробвам с още някоя и друга серия, и ако усетя, че повече ме натоварва, отколкото разтоварва, ще го зарежа. А обикновено упорито доглеждам докрай. Редки са случаите, в които зарязвам нещо.
На Сузи ѝ е толкова плодовит артистичният живот, че Уикипедия е изнесла в отделни статии дискография, филмография и т.н. Wink Отказах се да изброявам. Joy

# 276
  • Русе
От изброените сериали на Сузи не съм гледала само "Ду-на" и съм го забравила. Сигурно ще се върна към него...някога. В" Безконтролната любов" не ми хареса - мяташе се като изтървана лисица в кокошарник, но излезе, че това е гледната точка на режисьора, защото много ми хареса в другите филми.
Аз пак търся: субтитри на "Кралица У". На 4 Дорами само озвучка намирам, даже не отваря автопревод.

# 277
Аз пак търся: субтитри на "Кралица У". На 4 Дорами само озвучка намирам, даже не отваря автопревод.
Королева У Хи с руски субтитри първите 4 серии
Королева У Хи[ тук с озвучаване и субтитри едновременно, всички серии.

Я кой бил рожденик днес Na In Woo Dancing to Next Level

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 18:35 от Danifin1

# 278
  • пак на Рив Гош
Профи, вярно, че вкусовете ни съвпадат доста, дори и за "страничните" четива Wink . Само дето аз упорито отказвам да се влея в редиците на почитателите на К-поп Joy. Гледай си спокойно Старт-Ъп, вероятно ще ти допадне. Както казах, проблемът е при мен. Просто харесвам Ким Сон Хо мноооого повече от Нам Джо Хьон, както и в началото харесах много повече героя на Ким Сон Хо. И, понеже се познавам, и знам, че понякога много се впрягам на сюжет (още повече, ако участва любим актьор), реших да не си късам нервите. Пък и достатъчно тежко изкарах първите си 2 second-lead синдрома. Болен мозък! Joy 

Уин, нищо не си загубила, че не си гледала Doona. Аз го гледах основно заради Главните (беше първи сериал на Янг Се Джонг след като излезе от казармата, а той ми е сред топ-любимците), пък и бях чела уеб-тууна, по който е направен сериалът. Иначе сериалът не нищо особено, даже за мен беше и леко разочароващ.
И, като казах "уеб-туун" - тия дни започнах един, в който става въпрос за една млада жена, която още не може да прежали първия си кръш от гимназията и който е загинал при катастрофа. Та тя по чудо се връща в миналото и ще се опита да предотврати смъртта му. Има и червен чадър. Да ви напомня нещо? Joy

П.П. Азиатските фенове (всъщност, корейски и китайски, японските май са по-обрани) изобщо не искам и да ги коментирам. Аз съм болен мозък, ама те са направо висша лига в категорията. Много е токсична тая култура всичко да се следи под лупа и общественото мнение да е с такъв определящ натиск. При това, за абсолютно ежедневни и сравнително нормални неща. Не знам, може би аз съм стара.

# 279
Не, не, проблемът си е в тях. Ние сме си млади духом. bowuu 

Остават ми броени минути до края на втория епизод на Стартъп и трябва да кажа, че този епизод много ми хареса. Сигурна съм, че ще сънувам Нам Джу Хьон с куките и плетката в метрото. Joy
Има си и страхотна баба.
Остът е великолепен и не мога да устоя да не ви предложа част от него в изпълнение на не по-малко великолепните Ред Вълвет.

# 280
  • пак на Рив Гош
О, да, любимата бабо-майка Heart Eyes!

По случай днешния Чусок, ви черпя с едно ястие, което присъстваше в 10ия епизод но "Съседите", приготвено от Бащата на Главната - "кралско" токбоки, сервирано като в чосонския кралски двор... или почти Grinning

# 281
  • Русе
Роци, то "Дуна" да ми е само проблема?! Joy Списъкът с корейски негледани сериали се увеличава, ама почнах да записвам и китайски...Stuck Out Tongue Winking Eye Не знам вече в коя лига съм!
Така...приключих и с "Кралица У Хи", Дани, благодаря ти! Малко незавършена история стана, а не съм чувала за други серии. Но..., да, тези 4 епизода ми бяха по-интересни от първите!
Хареса ми, че Кралят ( Чи ) е бил умен, далновиден владетел, макар да е царувал по-малко от своите наследници. И добре е обучавал, формирал, възпитал своята Кралица! Да, в добра почва, с добри семена се ражда добра реколта! Simple Smile
Не можах добре да разбера ролята на Ел Па Со - искаше да отмъщава, да съсипе и разруши кралството, а остана на страната на Кралицата. Та и "сбъдна мечтата й" - с меч да се бие за ново Корьо. Всъщност той е бил голям стратег, за да е записано името му в Историята.
Много ми хареса артиста, който играе неговата роля - страшно му отива брадата и въобще този грим. Без тях ми е един такъв...невзрачен, гол...ужас, станах много капризна! Rolling Eyes Grinning

# 282
В Корея празнуват Чусок и хапват Songpyeon, но и в Китай празнуват Лунния фестивал и хапват Mooncake, докато Димаш им пее Smile.

# 283
Добро утро с Jisung

# 284
А пък аз се включвам да споделя, че в снощната 14та серия на Самонадеяният принц главната рязко стана от много дразнеща много сладка и препускаха едни еднорози... Двамата с главния бяха много, много сладки заедно и поотделно и сега чакам 11.30ч. за да се подсладя отново.

Общи условия

Активация на акаунт