АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 071
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
За Джуно ясно, той си е впечатляващ дори само да стои и мига, но мисля, че Кингленд с друга на мястото на Юна нямаше да е същия. 🙃

Изгледахте ли го този сериал? Как ви се струва? Извинявам се ако някой вече е споделял мнение, просто доста заглавия се споменават и не ги запомням всички Embarassed
Много ми хареса песента и освен да слушам по едно време се загледах във видеото. Героинята на Скръбната този път май е отрицателна newsm78

Бавно напредвам с Няма печалба, няма любов, обаче не се отказвам 🤪 В предишния ми сериал (Защото това е първият ми живот) пак се разказваше за брак по взаимна изгода, но там предложението дойде от него и въпреки няколкото прилики долавям съществени разлики, та засега ми е интересно.

# 541
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Първите 3 епизода на Кингленд на мен много ми харесаха. Сигурно някаква хипогликемия ме е е подгонила. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy
Надявам се сериалът да продължи по същия начин. Колкото и да не я харесвам, Юна си е много добра актриса. Добре им се получава химията с Джуно. Разбирам защо не спират да ги спрягат. Остът на сериала също е много хубав. Heart
Докато напиша 3 реда, Марги постнала мисли, подобни на моите. Hug

# 542
Получава им се и още как 🔥
Проф, знаех си, че ще ти хареса. Споко, така си продължава до края. На мен и пълнежа никак не ми беше дразнещ, та Кингленд винаги бих го препоръчала с две ръце на тези, които си падат по романтики.

И малко встрани от сериала... Споменем ли Джуно неизбежно се сещам за споделеното от него в Salon drip (наскоро Бел беше писала подробно за участието му), че по концерти избягвал да пее  някоя от песните си съдържаща текст  "елате ми на гости" понеже феновете приемат нещата твърде лично 😂 не е смешно ако си на негово място ама само като си го представя и прихвам😂 Може ли да са толкова смахнати...

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 23:25 от Margarita N.

# 543
  • Варненска клюкарка
Химията нататък още ще се сгъсти. Е има тук там тъпотии както е при повечето сериали,, но като цяло и пълнежът си го бива, че в някои други сериали направо ми е нетърпим. Имаше и нещо което не знам камео ли да нарека, че май не е точно, но едната серия е цялата с един индиец в ролята на арабски шейх, който е гостуващ май на рвежисьора, иначе е актьор от хита на хитовете на НФ Игра на калмари, та повъртя се в историята, поизмериха си нещата с ГГ и си тръгна.....Но сериалът се гледа с усмивка до ушите през цялото време, лоши няма, като изключим кривата сестра на ГГ, но тя може би си има своите си причини - не стига че баща и е довел втора жена, ми тя родила и дете,  но после и каката  ще се поизправи. Пълнежа също си имат своите си истории, появи се и любимата баба на корейците. Нямам други впечатления от Юна, но мисля като Марги, тази роля е точно за нея, на мен ми хареса. Някоя трабва страшно да ме издразни че да я спомена в нехаресваните и май имам само 2 такива. Пък втория сериал на Кинглендци т.н. бтс доскоро ми беше на първо място, докато не видях Бегачите в сериала зад кадър  Joy

Марги на мен даже откъси ми излязоха от въпросния Salon drip и ги бях запазила в лентата, но преди няколко дни лентата при един токов удар хвръкна, а като знам колко видеа съм отваряла в Шортс не ми се търсеше отново.... Понеже бях чела за това интервю в новините и дори без да разбирам думите схванах какво говореше Джуно - за момента когато излизайки от асансьора в сградата в която живее го връхлита някак влязла там фенка с вик "оппааа" и как му настръхнала косата от ужас, а после разсмя водещата с думите че помежду си в групата по примера на фенките се наричали оппа Joy Зтнаем че това могат да го правят жени само към мъже и то по-големи от тях на години, ама тези карали направо един към друг  без оглед на пол и възраст кой малък кой по-голям Joy

И на мен песента много ми хареса, но помня че 2в1 каза че сериала е на съдебно-адвокатскса тематика, дали не спомена и че ще пропусне не съм сигурна, пък аз такива истории свързани с право и съдебни зали многоп не ги тача, та и аз така....

това мъниче е прелестно, прилича на кукла, не знам корейче или японче, но се абстрахирайте от музикалния фон, него не съм го идзбирала аз
https://www.youtube.com/shorts/Cw9H4B5TZ4k

Ча пак заминава нанякъде
https://www.youtube.com/shorts/K5ToO92ldjg

и на някакво парти от тези дни
https://www.youtube.com/shorts/SoUHTKm15pM

Джин в реклама със "соу джиниъс" - игра на думи ли долавям с неговото име Joy
https://www.youtube.com/shorts/S13npmIkY3o

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 22:56 от Беллора

# 544
Ча и още куп знаменитости са били на събитие отнасящо се за осведомеността за рака на гърдата.

Пакито и колежката му Бойка от Силната ДБС😍 също са присъствали

# 545
Джин в реклама със "соу джиниъс" - игра на думи ли долавям с неговото име Joy
https://www.youtube.com/shorts/S13npmIkY3o
Да, игра на думи има.Purple Heart
По някое време това трябва да го замъкна в темата за к-попа, освен ако Дани не ме изпревари.

В шортса със сладкото мъниче според мен е ползван филтър.

Юна я гледах като блудкава невинна госпожица в К2 и хич не ми хареса, че пришиха точно такъв типаж към героя на Джи. Мисля помръкнах тук в темата, докато го гледах. Там пълнокръвният и завладяващ образ беше на мащехата. Сега, в Кингленд образът на Юна е доста по-жизнен и интересен, та със сигурност няма да я изгледам с пренебрежение.

# 546
  • Русе
И на мен "Кингленд" ми хареса! Интересното беше, че първо гледах К2, а там Уна изобщо  не й се получаваха нещата с Чи...Беше като някаква кръпка...Извинявам се за сравнението, ако някой е на обратно мнение, но така го почувствах тогава. Но...с Джуно беше коренно различно - дали защото е друг жанр, дали че са от една гилдия и се познават, не знам, но там си беше точно на място. И "захарта" не ми се стори много.

# 547
То май повечето гледали и двата сериала ще сме на това мнение Уин.

Понеже гледам в момента 4 епизод на Кингленд и току-що прозвуча една песен на Теянг от БингБенг, която много харесвам, веднага ви я пускам.

# 548
На същото мнение съм и аз за Юна в К2 - не им се получи с Джи, не успях да повярвам в любовта им, нито пък в това колко бързо превъзмогна травмите от детството си... Неубедителна ми беше почти през цялото време и въпреки, че тя беше жертвата аз съчувствах всъщност на мащехата 😱😂

В Кингленд я погледнах с други очи. Прекрасни са с Джуно - и заедно, и поотделно.

Цитат на: Беллора
...
помежду си в групата по примера на фенките се наричали оппа Joy Знаем че това могат да го правят жени само към мъже и то по-големи от тях на години, ама тези карали направо един към друг  без оглед на пол и възраст кой малък кой по-голям Joy
Забравих да се потъркалям за това 😂 Опитвам се да си го представя как един мъж се обръща към друг по този начин 🤣

# 549
The Judge from Hell/Съдия от Ада
Канг Бит На (Пак Шин Хье) е съдия. Убиват я и тя се озовава в предверието на Ада. Демонът Юстиция прави грешка и е изпратена в света на хората, само че в тялото на Канг Бит На. За една година трябва да открие 10 убийци, които не са се разкаяли за постъпката си и да ги изпрати в Ада.
Канг Бит На-Юстиция е доста странен съдия. Не проявява никаква емпатия нито към жертвите, нито към насилниците. Но, незнайно защо всеки убиец, който е избегнал наказание от закона е открит мъртъв и с печат на челото.
В действителност, тя ги пуска, а после ги принуждава да изживеят реално всяко насилие, което са причинили и накрая ги убива.
Имаме и детектив Хан Да Он (Ким Дже Йонг), който се сблъсква със съдийката и нейните методи на работа, от които не е особено доволен. Започва да я наблюдава и в един момент се появяват някои подозрения към нея.

Това е горе-долу най-сбитото съдържание на сериала. В епизодите показват отделните случаи и развитието около тях, но не наблягат на правото в онзи типичен стил на адвокатските драми.

Превеждат го Мечтателите, но за сега има само 2 готови епизода в канала им в плейтюб.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 14:52 от 2в1

# 550
Малко блясък от Dispatch с Бекхьон, Роуон, Ча, Джунг Хе-Ин.

# 551
  • Варненска клюкарка
Проф, точно тази песен от Кингленд не съм я запомнила, но имам няколко от ОСТ, които много обичам, едната беше на Пънч, така ли се казваше изпълнителката, другата забравих кой я пееше. Идваше ми да сложа в списъка на първа страница поне още 2....

Ча и още куп знаменитости са били на събитие отнасящо се за осведомеността за рака на гърдата.

Пакито и колежката му Бойка от Силната ДБС😍 също са присъствали

Скрит текст:

Нея ли с Крис наричахте Бойка, че как не си я метнала при кръщелниците Joy Ама много е сладка такава нежна и миниатюрна, а май с колегата и имат доста близки отношения. За нея Пакито е казвал без никой да го пита че е бил влюбен в нея, но и е бил доста по-млад и съответно по-близо до канадската си младост. Повече за никоя не е говорил такива неща....

Ето ги и в Шортс, като момиченце е, не я знам на колко години е, дори името и не знам...
Посмях се, в един момент изглеждат като в бтс Joy
https://www.youtube.com/shorts/BifLm6dn610
https://www.youtube.com/shorts/Wkqre4glMN4

Ким У Бин и Сузи на летището, явно още снимат
https://www.youtube.com/shorts/N8prUTD_WRw

Сокчо за Прада, прочу се с любовта си към прасковите и ето и тук го снимат с някаква, макар и не от класическия тип
https://www.youtube.com/shorts/e_I4Qj6TABQ

ревю на няколко скъпи мъжки парфюма- аромат, трайност, такива неща...
https://www.youtube.com/shorts/Y4G84FLXZcA

Сан-ха, ГГ от Семество по избор се среща за пръв път със сестричката си от дезертиралата си майка....
https://www.youtube.com/shorts/pWnjxwP0l9g

Изгледах и 4-та серия на Семейство по избор, много приказки, малко действие, едва към края се поразмърда нещо- появи се дезертиралата родителка на едно от момчетата, преди това цъфна и неосъществения баща на другото, при това с плоска лъжа, неотчитайки че говори вече с голям човек и че не може да го излъже толкова лесно. Зоровете им към децата им сега ми напомнят едно изречение от една от прочутите речи на комика Джордж  Гарлин:
" Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас."
Цялата реч за съжаленията и пропуснатите мигове, някак я свързах със загубата на близките в гонитбата за лъскави неща и сега желанието да си ги върнат, макар и по различни причини, но как липсата на общуване през годините няма да позволи това....

Скрит текст:
„Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи.
Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.

Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време.

Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.

Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините.

Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване”.
Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте „обичам те” на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.”

Сигурно и преди сте я чели де, но някак ми напомни за живота на родителите и какво са пропуснали докато получават това което са смятали за най-важното....

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 22:22 от Беллора

# 552
Тези думи винаги могат да бъдат припомняни, не остаряват и са постоянно актуални. Hands Thumbsup

Ето ти малко Ча - https://www.youtube.com/shorts/KMi8JhsOL4E

# 553
  • Русе
И аз започнах сериала "Семейство по избор" с нагласата, че може в началото да ми е тегаво, но после ще се стабилизира съдържанието. Излезе, че не съм била достатъчно готова. Не знам за вас, но едва издържах да следя завръщането на "тати" и една "мама". И все още не ми е ясно защо се връщат след толкова години?! Какви дребни егоисти са тези "родители" с изкривена психика,  разбили веднъж и продължаващи да разбиват душите на децата си. Честно, треперех до края на 4 епизод. Според съдържанието в МДЛ едното от момчетата става лекар и се връща след 10 години да се срещне със старото си "семейство".
Може филма да не е за мен, но много исках да се запозная с Хуанг Ин-Йоп - предполагам той е, който се завръща. Много често го виждам в клиповете заедно с другите млади корейски звезди.

# 554
Бел, речта на Джордж Гарлин я прочетох за пръв път пак в твой пост ... преди десетина години ☺️ Докосна ме силно. И все още е така, кара ме да мисля...

Пак Бо Йон ми е убягнало, че и Криси я нарича Бойка. 😅 Щом и друг освен мен спокойно мога да я наредя при кръщелниците.

На мен вместо шортче с ефектна торта ми излиза Сокче. Спомена, че имаш проблеми понякога с преноса на видеа...

Общи условия

Активация на акаунт