АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 756
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Кръг: Два свързани свята е бг заглавието в плейтубето на сериала, който гледах и коментирахме.
А този: Търсене: WWW как се превежда на английски, за да го потърся в сайта на спирита?

Страхотна 7а серия на Самонадеяният принц. Този път ми хареса цялата серия, не само моментите с главния.

Не мога да намеря 11а серия на Заличителя със субтитри. Дори и автосубтитри харесвам повече от озвучката, а до момента намирам руски превод само с озвучаване. Някой от следящите сериала да е попадал на сайт, на който серията е качена със субтитри?

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 01:48 от Рори72

# 151
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Изобщо не го намерих 11 преведен на руски. Всичките му варианти, на които съм попадала до момента са със субтитри, а не с озвучка. Аз пък я предпочитам, вместо да си мъча очите с буквите, но Заличителят го гледам със субтитрите на Мания по неволя.
За сметка на това Съседския си го следя с озвучката на STEPonee и съм много доволна. Току що успях да приключа 6 епизод. Главната вече почна да се усеща, че Главният си пада по нея, ама не е ясно в нейната глава какво е. В наметките към следващия епизод стана ясно, че освен бившата на Главния, в интригата вкарват и бившия на Главната. Да видим този червен плащ как ще раздвижи бика Wink. Засега Бившата е някак съмнително кротка. Бързо схвана, че сърцето на Главния принадлежи на Главната, а още не знаем дали и какви скрити намерения има. Или е просто нужният пълнеж за сериала.
И пак, вече след 10 изгледани серии на Заличителя и 6 на Съседския, ще кажа, че Съседският ми харесва повече. По-богат и разнообразен е на чувства, развиват се истории на повече герои от сериала. По-топло е направен. Заличителят също е хубав, но има известна доза инфантилизъм. Като че ли в повече от нужното залагат на типично корейските смешки и хуморът ми идва малко насила. Леко пресилени и неестествени са ми и реакциите на героите.   Фокусът е върху главната четворка, което е естествено, но някак няма странични истории.
Сега да не си помислите, че казвам нещо лошо за Заличителя. Не. Правя някаква съпоставка между двата сериала и се опитвам да обясня защо Съседският ми харесва повече.

Рори, името на сериала е "Search: WWW".
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=search+www
Ето го в Плейтюб - https://playtube.tv/watch/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D … t/R4a9u3KVOfjM2Ax

Да не пропусна и тук да промотирам 6-и епизод на Куки и Джимин с английски суб - https://vk.com/video-226872547_456239043 , който не съм изгледала още, но знам, че става въпрос за много храна в зимно Сапоро. Purple Heart

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 02:44 от profi_1

# 152
Профи, ако си намерила 11а серия на Заличителя със субтитри на руски моля те напиши името на сайта. Мания са превели някои серии, но обикновено от нетърпение гледам с обработения автопревод от група с име което съм запомнила като Маймунките, но сега във всички руску сайтове, които ползвам имаше до 1ч. през нощта само с озвучка.

# 153
  • Варненска клюкарка
Изобщо не го намерих 11 преведен на руски. Всичките му варианти, на които съм попадала до момента са със субтитри, а не с озвучка. Аз пък я предпочитам, вместо да си мъча очите с буквите, но Заличителят го гледам със субтитрите на Мания по неволя.
Аз тези дни също гледам с озвучка, защото кръвното ми пак е много ниско и следенето на субтитрите ми причинява силен дискомфорт.

Проф заповядай, тук Заличителят е  озвучка.
Сайтът е Doramiru

Стиратель плохих воспоминаний озвучка
https://doramru.org/page-10-4116-stiratel-plokhikh-vospominaniy- … ma-vse-serii.html

По други сайтове съм чувала обаче доста по добри женски гласове. Тук мъжките са добри, но женските препускат истерично по текста, та на рижка направо не и се разбира.

Рори, проверявай и в този линк, в момента само е качена 11 без никакви субтитри, може би скоро ще излязат.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 10:56 от Беллора

# 154
С озвучка има и на doramalive - пише, че е многогласн, на doramatv и някакъв дето го нацъках без да му помня името, защото останах с впечатление, че на него винаги преводите са с озвучка. Има и други сайтове на които изрично пише, че превода е с озвучка и тях не ги посещавам изобщо.

# 155
Рори, ето Заличителят със субтитри.

Проф, и на мен Съседският ми харесва повече Hands V. Харесвам главните в Заличителя, любимци са ми, но нещо липсва, за да ме завладее така, че да чакам епизодите с нетърпение.

Много силни епизоди вчера и в Снежанката и Добрия партньор.

# 156
Белл, Рори търси 11-а серия с превод. В линка, който си дала, е все още само до 10-а.
Докато пиша 2в1 Hug е дала линк към новата серия със субтитри.

Вчера, на 6 септември с излъчване на режисьорската версия е приключило излъчването на Jinny’s Kitchen Season 2. Това ме провокира да видя какво прави Пако Heart Eyes, освен очакването да стартира излъчването на втория сезон на Gyeongseong Creature. Фен срещи е правил и на тях е пял на фенките си за първата любов. Wink
"Винаги ще останеш моя любов
Ще помня любовта, на която ме научи
Винаги ще бъдеш единственият ценен човек за мен"

Това е от Япония.

Винаги се възхищавам, когато бог някъде е раздавал с щедри шепи от всичко. Heart

# 157
  • Варненска клюкарка
Джуно ще участва в нов сериал на НФ - Cashero, който се очаква да излезе догодина.
...

За сериали и филми най-често се информирам от Soompi, Asianwiki, MDL. Понякога хвърлям поглед в  Hancinema или Dramabeans. Allkpop и Koreaboo са по-клюкарски и повече насочени към музикалния бизнес, но и там пускат новини за сериалите и филмите.
Срещала съм и руски сайтове, които буквално копират информацията от горните и я превеждат на руски, но не ги помня.
Като видя Нетфликс и се сещам какво ви спретнаха за Кралица У, пък на Джуно както му се получават такива неща и без да са за НФ....Joy

2в1, ако ти попаднат пак руските сайтове, които слагат новините без да украсяват, метни насам адресите, предпочитам чистия руски превод пред този на Гугъл .
При рускините попадам на преведени интервюта, или части, та хубави- лоши все е нещо.

Проф, линка го дадох заради теб, нали писа че търсиш озвучка, а намираш сямо субтитри. На Рори обясних че 11 е качена чиста, но на това място без смяна на опциь за озвучка/субтитри, по някое време излиза автоматичен превод или субтитри, просто да проверява и там.
Мерси и на теб за сайтовете с новини. А по прицип попадам на новостите случайно, когато примерно Шортс започне да ми бълва едно и също през видео, не съм ходила специално да търся новини за никого. Тези дни платформата наистина полудя за Ким Хе Юн и за Джуно, та по едно време даже си помислих да не са ги събрали двамата и със закъснение от 2-3 дни реших да проверя Ко става Joy

Хубав Пако. Не знам плащат ли си да ходят феновете по тези фен срещи, но като гледам много от актьорите ги правят и винаги е пълно с народ.

# 158
Белл, благодаря за озвучката. Не разбрах, че я даваш заради мен. Ще дебна за излизането на озвучка на 11 епизод. Предишните 10 така или иначе вече съм ги изгледала.

Феновете си плащат за присъствието на тези фен срещи. Все едно си купуваш билет за концерт. Само дето на концертите никой не ти дава подаръци. Освен това на фен срещите има възможност за лична няколкосекундна среща със звездата май при закупен ВИП билет. По  жребий може да се случи звездата да отговори на зададен лично от теб въпрос или да ти изпълни желание. Сещам се за Сокчо с поличката и забрадчицата Mr. Green . Щом ходят и в определени моменти се правят на маймуни за фенките си, значи е достатъчно добре платено. Със сигурност вървят паралелно и рекламните договори. А и се вдига шум в социалните мрежи, което си е доста добра безплатна реклама на самата звезда.

# 159
Профи, 11 серия на Заличителя излезе с озвучка още снощи, но понеже не откривам бутон за споделяне написах имената на сайтовете, но сега се сетих, че мога да копирам адреса. Дано да се получи
https://5.dorama.live/dorama/stiratel_plokhikh_vospominaniy/series11/ - пише, че е многогласно озвучаване, но не съм пробвала
и тук
https://5.doramatv.one/stiratel_plohih_vospominanii/series11

Този път не е смешна серията, но на мен ми хареса. Отначало беше нежна, а завърши драматично. Нямам търпение за 12а.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 13:08 от Рори72

# 160
  • Варненска клюкарка
О да, голяма реклама си правят така. Виждам и подаръците, някакви пълни боклуци са повечето - дребни сувенирчета, видях в подаръчните кутии, Сокчови снимки ама като паспортна версия, да си ги носят при кредитните карти Joy Имаше почерпки, които раздаваха от сцената, сладоледът който рекламира т.е. вероятно осигурен от рекламодателите му, защото паралелно вървяха реклами и по видео стените, подаръци без той да се бръква да плаща... И да, има въпроси от публиката, кани някои на сцената нещо като специално внимание, както казваш явно вип билетите са за това, а на финала една награда от томбола със самолетни билети и хотел някъде си, вероятно пак осигурена от спонсори, защото на обложката имаше реклама с големи букви на туристическа агеця/ самолетна компания. В това отношение Шортс ми бълва непрекъснато, че и с доста подробности. Видях и няколко по-скъпи подаръци, поне така мисля, че са подаръци, че фенките щяха д припаднат - на една от пъвите му срещи подари шапка на CK, а след Милано подари шапка на Прада- цената и към 400 долара, но предвид препълнените зали явно може да си го позволи.... Но така е редно, желязото се кове докато е горещо, а процесът е взаимен- дават и получават.

При айдълите както знаем е още по по - освен билетите, хиляди лайтстикове, възглавници, чаршафи с любимия образ, тениски, индустрията е готова да обере всеки долар който са готови да дадат феновете.... Joy

Рори, по принцип правят озвучка на този сайт, линка за който даваш, най-ми харесва тяхната озвучка, аз двугласова не съм срещала от години, все е с много гласове, но в момента пише че серията е недостъпна, явно по късно....

# 161
Гледам нещо с не българска озвучка само в много краен случай, но със Заличителя не съм пробвала, защото се надявах да открия серията със субтитри и благодарение на 2 в 1 желанието ми се изпълни.
Когато гледам Заличителя имам чувството, че наблюдавам реални хора вън в градинката, на улицата, в болницата, а нямам усещането че гледам актьорска игра по сценарий. Двамата главни ми изглеждат много естествени в реакциите си на ситуациите и отношенията си, затова ги харесвам много заедно без да имат такава химия каквато търсим между героите и актьорите.

# 162
...................................

2в1, ако ти попаднат пак руските сайтове, които слагат новините без да украсяват, метни насам адресите, предпочитам чистия руски превод пред този на Гугъл .
.............................
Бел, ето един - yesasia.

# 163
  • Варненска клюкарка
...................................

.............................
Бел, ето един - yesasia.
2в1, много ти благодаря! Позачетох се и чак сега стоплих че споменаваме заглавия като Пепеляшка и Снежанка, много приказно някак  Joy

Рори, с теб сме гледали страхотна озвучка на АС - с идеални дикция и тембъри приличащи на оригиналните гласове на актьорите, а това много помага човек да се потопи в съдържанието и почти да забрави че слуша чужд език. Аз съм гледала и други такива, примерно Кралицата на сълзите. Ако един дублаж е с хубави гласове, може да бъде много приятно за гледане, защото обикновено е по-пълен като изразяване от субтитрите - там се броят знаците, които могат да се съберат на екрана т.е. не всичко се казва в субтитрите. Забелязах такъв случай с Бегача, доста се посмях на някои места. И до свикване си е, пък вечер като се върна и ме болят очите и главата и ако имам време да гледам нещо което не намирам, или ми насича на Плейтюб, се отпускам на дивана и го гледам с руския дублаж.

За химията между актьорите не я търся, ако я има, добре дошла, знам че е рядкост и колкото и да са добри и да се опитват  да я направят, на единици им се отдава.. И аз не я виждам в Заличителя, но ми харесват актьорите. За разлика примерно от Съседите- ни историята, ни актьорите харесвам.

# 164
Дали вече изгледахте 11а серия? Коренно ми се смени мнението за малкия брат. Досега мислех, че ОКР заради което ходи на психиатър е от някакво чувство на вина, защото големият му брат пострада когато спасява него. Искаше да му се заличи паметта не заради него самия, а за да не се разбере, че е ударил Гун там на моста и той затова е паднал. След днешната серия мисля, че малкият се е почувствал като заместител на Гун в очакванията на родителите си и е започнал да го копира, а това е довело и до завист и до омраза. Докато големият винаги се хвърля да спасява малкия спонтанно без да помисли че може да пострада, то при малкия когато на пръв поглед е загрижен за брат си всъщност има някакъв личен интерес и много го е страх какво може да си спомни Гун. И го е страх не само заради случилото се онази вечер. Мисля, че има и още нещо между тях, което Шин иска да си остане забравено.
Има и нещо странно около медала. Той се оказа в Шин, но как след като Гун го свали от онова "дърво" във фоайето на хотела където беше срещата на випуска.
Това момиче, което го спаси не е Рижка, сигурна съм. Рижка знае кой е той, бяха на мястото на падането му като дете и тя никак не реагира. Може би момичето, което го спаси и се гмурна за медала все пак е лекарката, но нещо е станало и тогава е изплувала на друго място където я е намерила Рижка и така двете са се срещнали в детството. Това че така ги събират двете майки ме навежда на мисълта, че може да имат общ баща или пък бащите им да са свързани по някакъв начин. Остават 5 серии, а историята се заплита.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 19:00 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт