АС и други романтични К-драми - тема 11

• 18 843
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Варненска клюкарка
Аа, Марги, моля те не ги слагай вградени, ползвам ги за пътечки към следващи а така не става...

Ох уби ме с тая рима за Крис😂

# 256
2в1, вече за не знам кой път ми излиза информация за някакви награди на 25.09. Някак  много рано през годината ми се вижда сякаш. Знаеш ли нещо?
.........................................
Seoul International Drama Awards, които се спонсорират от Министерството на културата, спорта и туризма, Градския съвет на Сеул и телевизиите KBS, MBC, SBS, EBS, and CBS. Вече се знаят наградените, но самата церемония ще се излъчи на 25.09.
Скрит текст:
K-DRAMA/MOVIE WINNERS
Golden Bird Prize: Park Chan Wook (The Sympathizer)
Best TV Movie: Bruised Like a Peach (CJ ENM O’PEN)
Best Series Award: Korea-Khitan War (KBS)
Best Director: Park In Je for Moving (Disney+)
Best Actor Award: Song Kang Ho for Uncle Samsik (Disney+)
Outstanding Korean Drama Award: Moving (Disney+) and Queen of Tears (Netflix)
Outstanding Best Actress Award: Yeom Hye Ran for Mask Girl (Netflix)
Outstanding Best Actor Award: Ahn Jae Hong for Mask Girl (Netflix)
Outstanding Korean Drama OST Award: SEVENTEEN’s BSS for Queen of Tears
Outstanding Asia Stars Awards: Lovely Runner’s Byeon Woo Seok and Kim Hye Yoon

INTERNATIONAL WINNERS
Grand Prize: Brazil's Justice: Misconduct (GLOBO)
Best Miniseries: 3 Body Problem (Netflix)
Best Screenwriter: 3 Body Problem
Best TV Movie Award: The Saint (Czech Television)
Best Actress Award: Jiřina Bohdalová (Czech actress)
Oustanding Asia Stars Awards: Siti Saleha from Malaysia, Desmond Tan from Singapore, Ochi Rosdiana from Indonesia, Metawin Opas-iamkajorn (aka Win) from Thailand, and Kim Chiu from the Philippines
Special Prize: Japanese drama Eye Love You (starring South Korean actor Chae Jong Hyeop)

# 257
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Съвсем в кримка забиха в Заличителя. Набутаха шесткратен убиец в историята, а и неврологът не пада по-долу от него. Сега в 15 епизод сигурно всичко ще се обърне с главата надолу, за да може в 16 епизод да си дойде на мястото. Само да посмеят да не завършат сериала с хепиенд!  #Cussing out   

Утре се прехвърлям да изгледам излезлите серии на Съседския, за оправяне на вкуса, надявам се.

# 258
  • Варненска клюкарка

Seoul International Drama Awards, които се спонсорират от Министерството на културата, спорта и туризма, Градския съвет на Сеул и телевизиите KBS, MBC, SBS, EBS, and CBS. Вече се знаят наградените, но самата церемония ще се излъчи на 25.09.
Скрит текст:
K-DRAMA/MOVIE WINNERS
Golden Bird Prize: Park Chan Wook (The Sympathizer)
Best TV Movie: Bruised Like a Peach (CJ ENM O’PEN)
Best Series Award: Korea-Khitan War (KBS)
Best Director: Park In Je for Moving (Disney+)
Best Actor Award: Song Kang Ho for Uncle Samsik (Disney+)
Outstanding Best Actress Award: Yeom Hye Ran for Mask Girl (Netflix)
Outstanding Best Actor Award: Ahn Jae Hong for Mask Girl (Netflix)

INTERNATIONAL WINNERS
Grand Prize: Brazil's Justice: Misconduct (GLOBO)
Best Miniseries: 3 Body Problem (Netflix)
Best Screenwriter: 3 Body Problem
Best TV Movie Award: The Saint (Czech Television)
Best Actress Award: Jiřina Bohdalová (Czech actress)
Oustanding Asia Stars Awards: Siti Saleha from Malaysia, Desmond Tan from Singapore, Ochi Rosdiana from Indonesia, Metawin Opas-iamkajorn (aka Win) from Thailand, and Kim Chiu from the Philippines
Special Prize: Japanese drama Eye Love You (starring South Korean actor Chae Jong Hyeop)
Сред наградените актьори, сериали и песни видях познати неща.

Тъкмо се зачудих Сонг Канг как ще си вземе наградата, а то Оскаровия Сонг Канг Хо....

2в1 благосдаря за информацията! От около месец ми излизат разни неща за тези награди и се чудех що за такива се дават по средата на годината. По стечение на обстоятелствата през 2014 Проф и аз гледахме няколко видеа от тези награди, понеже наградиха сериал на тогавашния ни турски любимец. Малко пародия беше защото отидоха 3 сериала на един и същ продуцент, без да са минали някаква национална селекция, а рейтингите им остъргаха дъното и 2 бяха спрени преждевременно. През телефона видях познатото заглавие в една категория с Империатрица Ки, но сега на компа не го намирам.

# 259
Бел, подгласник на Императрица Ки е бил някакъв турски сериал The Tide (Medcezir), който се водел адаптация по американския Ориндж Каунти.

От утре в Корея е празника Чусок, което е един вид техния Ден на благодарността. Празнува се на 15 ден от 8 месец по Лунния календар и продължава 3 дни. Заради това снощи Снежанката не излъчи епизод, че са запразнили още от уикенда.
В Китай (Mid-Autumn Festival), Япония (Tsukimi), Виетнам (Tết Trung Thu) и някои други държави от далечния изток също празнуват "есенната пълна луна".

Не съм гледала нищо вчера, че дечицата са при мен. Като си тръгнат днес ще наваксам.

# 260
  • пак на Рив Гош
Както гледам, Криси е вече готова за Чусок, с този колет, дето го показа Grinning
Честит имен ден на патерици! Flowers Hibiscus

Утре се прехвърлям да изгледам излезлите серии на Съседския, за оправяне на вкуса, надявам се.
Профи, няма да е съвсем за оправяне на вкуса - дойде времето на драмата (вече сме на 8-9-10 епизод все пак Wink ).
Аз днес ще си наваксвам с текущите сериали, които не се обсъждат в темата и със странични "гледива" за Корея и Япония в Ютуб. И новият епизод на "Съседите" довечера.

# 261
Аз пак имам гости и ви чета по диагонал. Честит имен ден Криси на патерица ! SatisfiedSatisfiedSatisfied Вчера и един от моите племенници с рожден ден и имен ден в едно Smile та съвсем се отплеснах. 
П.п. Интересно кашонче имаш........Wink Сигурно е и вкусно, това в къщи ще свърши за отрицателно време Joy

# 262
Роци, тук всеки обсъжда каквото гледа, имам предвид корейско, дори и да го гледа сам. Аз съм напът (повръща ми се от този нов правопис от 2012 г) да се залепя за някой от другите вървящи в момента сериали - ДНК-то, Романтиката, No Gain, No Love, 2АМ Пепеляшка. Зависи как съм със здравето и съня. Имам остра нужда мозъкът ми да е зает с нещо емоционално забавно, приятно и разпускащо. А не ми се чака с дни за следваща порция. Знам, че на първата ни страница има огромен списък, в който ме чакат завиден брой неизгледани заглавия, но някак не ме дърпа в момента към тях.
Дай линк, ако има опция за английски текст, на това, което си гледала в ютюб за демографската криза, включително засегнала и Пусан.
Драмата в Съседския ще я преглътна с надеждата, че бързо ще преминем към положително развитие.

# 263
  • Варненска клюкарка
Около 12та  серия нормално идват драмите,   ако преди това не са се Оспали и убили зрителя от скука е   добре -формула. Така че обратите  в Заличителя са си в реда на нещата. На мен и в двата сериала- и в Заличителя и в Съседския като за начало ми липсваше някой ярък и вдъхновяващ мъжки образ, обикновено таланта го търся по нататък😂 Та  хубави-лоши ще ги догледам, тъкмо да стигна  до към 9.10. и да видя какви са ви отзивите за започващия тогаваза...забравих му заглавието. Иначе от преведените се изкушавам от Висше общество и един с Роуун та може да потърся някой от тях.

# 264
  • пак на Рив Гош
Белл, сериалът, започващ от 09 остомври е Family By Choice. Аз ще го следя, не само защото харесвам двамата главни младежи, но и защото преди няколко месеца изгледах китайския оригинал и той ми допадна, та ще ми е интересно да видя и корейската интерпретация.

Аз съм напът (повръща ми се от този нов правопис от 2012 г)
Даже не знаех, че има нов правопис от 2012-та насам. Аз съм стара и си карам, както са ме учили преди 40 години Joy
Това е репортажът за демографската криза, който гледах. На английски е - https://youtu.be/1w69sAT3Aa0?si=9ilYXkxegeupVNTk
За Бусан идеята е, че дори и градът да е втори по големина и с доста икономическа активност, все пак много млади хора заминават за Сеул и остават там, което води до застаряване на местното неселение.

Аз се отказах от ДНК-то, защото дори и голямата ми симпатия към Главните момъци не можа да надвие ужасно дразнещата ме Главна Бяла Птица. Просто рядко неприятен женски образ... Да не говорим, че хич не дава добър имидж на жените, занимаващи се с наука Wink , което още повече ме настройва срещу героинята Joy.
No Gain, No Love си го следя с удоволствие. Радва ме и ме развлича, без сюжетът да е нещо особено интригуващо/новаторско. Но е точно от типа "мозък на нощното шкафче", което ми трябва вечер след работа. И двамата Главни (Той и Тя) имат много добра хармония, героите са ми симпатични, има приятни второстепенни образи (и актьори), има си доста хумор (даже на моменти се смея с глас, което ми се случва достатъчно рязко, та си заслужава да бъде отбелязано).
2АМ Пепеляшка съм я оставила на изчакване, докато привърша с оставащите 2 епизода на Good Partner. Този сериал е адвокатски, за две дами, които защитават в случай на развод. Случаите, които разглеждат са интересни, сис-мансът им е хубав (след трудно начало), дават и живота им извън съдебната зала. Романсът е мноооого лек, почти несъщещствуващ, но това никак не пречи на действието. Аз много харесвам и главната актриса, Jang Na Ra (Чанг На Ра). Втората партньорка е Nam Ji Huyn (Нам Джи Хьон), която беше главна в 100 Days My Prince.
Он вчера започнах и Seoul Busters, чиито 4 първи епизода излязоха тази седмица. Засега върви като полицейска комедия, но сигурно няма да остане само в този жанр, все пак говорим за корейски сериал Wink . Гледам го основно заради един от главните актьори в него, Kim Dong Wook (Ким Донг Ук), когото много харесвам.

# 265
Бел, понеже съм с пресни впечатления да споделя за Висшето общество - предвидим сюжет, даже банален и наивен, но пък точно от такова имах нужда и взе, че ми допадна. На теб обаче бих се замислила преди да ти го препоръчам 🤪
 Семейството на ГГероиня е от онези в които един читав няма, всеки действа сам за себе си - майка ѝ я мрази и вярва, че тя е причината за всичките им нещастия, алкохоличка е; баща ѝ има любовница и това не е тайна за никого, двете ѝ сестри са непоносими като по-голямата се стреми да се издигне на всяка цена, братът беше единствения положителен образ докато не се покри за дълго време и всички го смятаха за мъртъв... На финала ги избелиха, но аз понеже не разбрах кой за какво се бори и имаше ли смисъл да се нараняват взаимно си недоволствам.

Двете двойки ми харесаха.
Едните приключиха преди да са започнали понеже нейната реалност беше неговата мечта, но Той не предвиди, че действително ще се влюби в нея. Дълъг път извървяха ама все пак се събраха 🤪
Другите са Пакито и Пепеляшка - той хладен, недостъпен и самоуверен богаташ, а в същото време чувствителен и с чисто сърце като на дете.
Тя - добросърдечна, пълна с живот и щастлива с онова което има. Завладяваща. А пред кандидат-свекървата показа твърдост, накара я сама да си говори😝
Иначе много му отива на Пакито да го играе влюбен - познава жените, но не познава любовта докато не се появи една по-специална и той стана част от нейната реалност. В предаването Salon drip при гостуването на Сокчо и Хе Юн пролетта водещата се шегуваше, че Пакито гледал влюбено дори рамьона 😂 Вярно, погледа му по принцип си е нежен и дълбок ама бива ли чак толкова.
Почитателка съм на красотата му в периода 2015-2017 г. Преди и след това пак е хубав, но възмъжал и някак различен.

Песен от Висше общество в негово изпълнение

# 266
Пакито! Heart Eyes

Роци, благодаря. Изгледах го, че и в добавка едно документари за кандидат-айдъли изгледах. Видях, че има поне още 2, на които трябва да хвърля по един поглед, ама няма да е тази вечер.

# 267
  • Русе
Малка новинка извън темата:
Скрит текст:
Ролите в „Шогун“ донесоха награди „Еми“ на звездите на сериала Хироюки Санада и Анна Савай съответно за най-добър актьор и актриса в драматичен сериал. Така те станаха първите японци, отличени в тези категории.

„Това беше един мечтан проект, в който Изтокът среща Запада“, каза Санада.
Снощи изгледах поредния епизод на "Съседския" - напълно нормално и естествено развитие на действието. Артистката, която играе майка на ГГ-ня прави страхотно изпълнение, покриващо на 100% характера на героинята си! Знаех си аз, че е добра, но тук успя да ме разплаче - толкова покри и надгради очакванията ми!
Сега очаквам да изригне другото Мами, че там назрява друг вулкан...дано сценария да е подготвил нещо подобно или защо не повече?! Нали "скритите лимонки" са по-опасни?
Оставям ви, че ме чакат "Романтиката у дома", "Кралица Уу", "Пепеляшка" и "6 дракона" - много занемарих удоволствието... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 268
Бел, забравих да кажа, че и аз така - оглеждам се първо за някой ярък герой с внушителна външност пък таланта после го търся 😆 Говоря за единия , но във Висше общество хубавите момци са двама.❤️

Ох, не знам кога да спра Embarassed 🤪 Много клишета, но и избягаха от няколко - вместо сцена с чадър, тичаха заедно под дъжда

Скрит текст:

през кръста го обгръща тя

Първа го целува тя

Скрит текст:

Много сладка заигравка с ушите му - вярно, че са с по-особена форма ☺️

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 14:03 от Margarita N.

# 269
  • Варненска клюкарка
Бел, понеже съм с пресни впечатления да споделя за Висшето общество - предвидим сюжет, даже банален и наивен, но пък точно от такова имах нужда и взе, че ми допадна. На теб обаче бих се замислила преди да ти го препоръчам 🤪

Марги за мен е важно да има динамика, че бавното повевствование много ме успива и ме кара да хващам мишката. Другото което ужасно мразя е да гледам как 30 годишни се държат като деца и нямам предвид срама, а наивността когато прекалят с нея.

Имам да наваксам с 3 серии- 1 от Заличителя и 2 от Съседския, оставя ли ги да чакат по-дълго, изобщо няма да могада продължа, та след тях ще видим....

За клишетата има ги във всички сериали, но важното е да не прекаляват и с тях. Тук се сещам че и Юна подхвана Джуно изодзад да го прегръща и му изкара акъла, та за една прегръдка замако не се пребиха Joy

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 22:32 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт