Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 490
  • 558
  •   1
Отговори
# 480
Абе глупости, в американската група хора на по 70-80 години си слагат алайнери и си оправят зъби, захапки, тука на 40 те отписват вече ли, какво. Слагайте си брекети и си оправяйте зъби и захапки смело Simple Smile

# 481
За Варна кой препоръчвате?

Препоръчвам за Варна др. Светослава Стефанова. Видях много хора на средна възраст когато водих дъщеря ми последните няколко пъти да сменя ритайнър. Видимо работи с всякакви възрастови категории. Що касае нейния опит като специалист - дъщеря ми един от първите й пациенти от далечната 2004 г.и виждам какво може постигне един добър специалист в една много комплицирана ситуация.

# 482
За Варна кой препоръчвате?

Препоръчвам за Варна др. Светослава Стефанова. Видях много хора на средна възраст когато водих дъщеря ми последните няколко пъти да сменя ритайнър. Видимо работи с всякакви възрастови категории. Що касае нейния опит като специалист - дъщеря ми един от първите й пациенти от далечната 2004 г.и виждам какво може постигне един добър специалист в една много комплицирана ситуация.

Има много лоши отзиви за нея в Гугъл, това определено ме разколеба.

# 483
Аз не съм гугъл аз съм просто  жив човек с личен опит. През 2004 г., когато всички на местна почва повдигаха рамена и казваха "да изчакаме този зъб на дъщеря ми да порасне и всичко да се реши" , др. Стефанова (която тогава ми препоръча др. Абаджиев...Няма да споменавам кой е той сега), каза че това, което се случва в устата на дъщеря ми няма как да е без причина ( вероятност 1:200 000) и ни изпрати при Павел Станимиров  в София (пак няма да споменавам кой е той). Всички тези хора тогава бяха млади специалисти. Сега са специалисти изградили авторитет. В Гугъл може да се намери много и разнообразна  информация. Живеем във времена когато можеш да напишеш всичко за всеки. Лекарите са много засегнати от този начин на информираност. Няма такива лекари, които да са добри за всички или лоши за всички. И се налага всеки от нас  да прецени на кого да се довери и да поеме този риск. Иначе рискува да не понечи да се лекува съвсем Simple Smile.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 15:48 от _re_ge

# 484
7,500 лв за лечение с алайнери как ви се струва ?

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 18:00 от Radii❤️

# 485
На мен ми казаха 7000 в София за алайнери.
Има един зъболекар в София, който предлага алайнери за 2500 лв, но тук се изработват, те си ги правили.

# 486
  • София
7,500 лв за лечение с айлайнери как ви се струва ?

Много ми се струва, но зависи какъв е Вашият проблем и колко време ще продължи лечение и всичко и каква е системата на алайнерите.

Абе глупости, в американската група хора на по 70-80 години си слагат алайнери и си оправят зъби, захапки, тука на 40 те отписват вече ли, какво. Слагайте си брекети и си оправяйте зъби и захапки смело Simple Smile
Имам приятелка 60+ в продължение на 2 години проведе лечение с брекети, сега има супер усмивка. Направила го е предимно за здравето си и за да запази максимално дълго време своите зъби.

# 487
При мен е крастосана захапка главния проблем и долните резци са леко криви,но нищо нуждаещо се от корекция.
Главният приблем,който ме накара да посетя ортодонт ,е че зимата много ме боли челюстната става в дясно .

# 488

Имам приятелка 60+ в продължение на 2 години проведе лечение с брекети, сега има супер усмивка. Направила го е предимно за здравето си и за да запази максимално дълго време своите зъби.
И най-вече, това се случва, след оценка на костната плътност!
Не ми отговаряйте, знам отговора- всичко е пари, а някои за естетика и мода,  дават много пари.

# 489
7500 не е никак много, добрите вече държат цени над 8000. А тези за 2500, дето си ги правят те....не бих. Без софтуера, който пресмята движенията и броя алайнери, не знам как точно си ги правят те.

# 490
И аз мисля, че 7500 е нормална цена за момента, дори относително ниска. Говорим за сложен случай с неограничен брой алайнери, а не за 15-20 алайнера. Invisalign и добрите аналози при водещите ортодонти е около 10 000 лв доколкото знам.

# 491
За инвизалайн става на въпрос .
А някой имал ли е подобен проблем като моя и как се справи?

# 492
Кръстосаната захапка трудно се оправя с инвизалайн, особено ако е само от едната страна мисля, че е единственият проблем, за който не ги препоръчват. Иначе ако ви боли ставата, решението на първо време е корекция на захапката. Не е ок да се натоварва неправилно ставата, изтрива се и стават още по-големи проблеми.

# 493
Аз не съм гугъл аз съм просто  жив човек с личен опит. През 2004 г., когато всички на местна почва повдигаха рамена и казваха "да изчакаме този зъб на дъщеря ми да порасне и всичко да се реши" , др. Стефанова (която тогава ми препоръча др. Абаджиев...Няма да споменавам кой е той сега), каза че това, което се случва в устата на дъщеря ми няма как да е без причина ( вероятност 1:200 000) и ни изпрати при Павел Станимиров  в София (пак няма да споменавам кой е той). Всички тези хора тогава бяха млади специалисти. Сега са специалисти изградили авторитет. В Гугъл може да се намери много и разнообразна  информация. Живеем във времена когато можеш да напишеш всичко за всеки. Лекарите са много засегнати от този начин на информираност. Няма такива лекари, които да са добри за всички или лоши за всички. И се налага всеки от нас  да прецени на кого да се довери и да поеме този риск. Иначе рискува да не понечи да се лекува съвсем Simple Smile.
Хубаво, че си жив човек, но не е ли възможно младата специалистка от 2004 да се е превърнала в нещо друго? Когато има много негативни отзиви, обикновено има причина.

# 494
Да,това казва и ортодонта,че трябва първо да отстраним проблема,но не знам как ще повлияе това на болката

Общи условия

Активация на акаунт