Брекети – къде, какви, за колко? -тема 17

• 26 498
  • 558
  •   1
Отговори
# 465
Не бих ползвала тия трейлъри, много са ми шано

# 466
  • Mediterraneo
...
Не ме притеснява, ако трябва да носи брекети и ластици за оправяне на дълбоката захапка, а по-скоро, ако трябва да остане с постоянен ритейнър за задържане на резултата от коригиране на тази захапка.
А как си мислите, че се задържат резултатите от което и да е ортодонтско лечение?!
На мен също ми звучеше странно, страшно и невероятно носенето на постоянен ритейнър, но дъщеря ми си ги носи вече години без никакви притеснения. Не ги забелязва, не ги усеща, а страничен човек по никакъв начин няма как да знае, че носи такива.

# 467
Дъщеря ми след брекети, носеше ритейнърите  2-3 месеца. Нещо подходи несериозно честно казано, даже не знам дали ги слагаше всяка нощ.  Въпреки това лечението беше и си остана перфектно. Имаше дълбока захапка и едно криво зъбче на долна челюст. Минаха години, вчера и гледах зъбите и всичко е наред.

# 468
  • София
Elea Lea, при кого сте слагали брекетите?

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 09:18 от Magenta2022

# 469
Ритейнърите (това което се носи/ползва след брекетите) наистина не е нищо страшно. Особено постоянните - тънка "струнна отзад на дъгата на зъбите Ви". Ако мога накрая бих си сложила такава.
Ще видим какви ще ми препоръчат Simple Smile

# 470
Elea Lea, при кого сте слагали брекетите?
При Красимира Гайдарова, звънях наскоро да питам пак за цена. Тя каза, че часове вече към октомври и цената грубо 3000 евро , отливки по 100 евро на челюст и ритейнърите не питах, но това съвсем грубо по телефона.
 Търся подобен ортодонт, който да си разбира от работата, но да ми излезе по- евтино 😁
  Някой идеи, предложения?
Какво ви е мнението за Вехова до 9 ФЕГ?

# 471
Отливките ми бяха част от крайната цена - 5 000 лв. (2 бр имам)
Както и поддържането на зъбите.( при евентуално Отлепване, залепване на брекет, преглеждане разбира се, затягане.) Около 2г лечение.
Ритейнъри - 1 000 лв

# 472
  • SF
По принцип няма да ви излезе много по-евтино от 3000 евро. Със 100-200-300 лева може да мръднат цените нагоре или надолу при различните ортодонти.
В момента това е най-популярната цена.
С окончателната новина за еврото, този месец цените се "пипнаха".

# 473
Здравейте, някой имал ли е случай с поставен имплант като втори зъб и с изместен център, захапката е леко отворена и се бият горни с долни. Има ли как това нещо да се оправи ?

# 474
Здравейте!
Мнение за Артдент в Пловдив и д-р Нели, Анна Джуркова? Става въпрос за дълбока  захапка при "пресни" тйиннрйджър.

# 475
Здравейте, може ли да се коригира дълбока захапка при възрастен на 40+ години?
Правих три консултации за слагане на брекети и също носене на вид шина за коригиране на ставите и тотално се обърках и незнам на кой да се доверя.

Последната ми каза, че имам дълбока захапка и на тези години е изгубена кауза да се коригира.

Май ще търся още едно мнение....

# 476
Тази, която ти го е казла това я зарязвай веднага.
Брекети могат да се сложат без  проблеми на 40г.
Аз съм на 35г със същият проблем и ги сложих тази година, абсолютно нищо не ме е питал за възраста ми. Няма никакви проблеми.

На онази или не й се е занимавало, или не е такъв професионалист просто.

# 477
За можене- могат. Но на каква цена??
Ако се опитам,да преразкажа как ми го обясни нашия зъболекар:
Местенето ма зъбите води до хлабавини в костта, които трябва да зарастнат и да се попълнят. Дори в тийн възраст,  ако е много  бързо и агресивно местенето, примерно,  може да се очаква отслабване на костната плътност и ранни проблеми в третата възраст.

# 478
Моя приятелка на 40 години с брекети си оправи захапката, при нея имаше вадене на зъби за да се освободи място.
 Обаче ходенето на различни ортодонти обърква пациента. Аз също съжалявам, че питах на две- три места. Номер 1- брекети на две челюсти, ритейнъри, номер 2 - брекети на две челюсти,, но без отливки и накрая с някаква скоба зад зъбите за 2-3 години, номер 3 - брекети само горе, леко щели да се поизправят и приберат, номер 4- задължително вадене на Горни мъдреци, първо апаратче, после брекети. Не ми се струва  нормално това. А и един зъболекар предложи алайнери , откога зъболекари се занимават с алайнери и брекети?  Съжалявам, че ходих на различни ортодонти. Объркаха ме много.

# 479
Аз имам липсващи зъби, така че вадене не е необходимо.
За Варна кой препоръчвате?

Предпочитам да отида на няколко места, че като чета колко хора ходят с години с брекети и нямат никакви резултати направо съм в потрес.

Общи условия

Активация на акаунт