Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 511
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
Nelika, и аз не бях убедена, но комбинирахме водата с мента и лавандула с няколко процедури хидрафейшъл и има огромна разлика с това, което беше по време на изпитите. Имам чувството, че в един конкретен ден я видях "на какво се е направила" и ми се дорева Sad ... Поръчваме Ина трети път, и аз ги ползвам, харесват ни семейно.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 10:59 от zlatenceto

# 76
Завърнахме се и ние! Честито на всички, които имаха поводи и рожденици.
Наборът е много щастлив, че приятелят му от детската градина се завръща в България. Пет години беше в чужбина и поддържаха връзка само онлайн. Сега ще бъде и той осмокласник.
Притеснил се е нещо много моят, че няма да се справи в новото училище Smiley Притеснява се, че още не е изчел и христоматията, но върви тегаво и го разбирам.
Нищо не съм подготвяла за началото на учебната година освен 10на тетрадки за първо време. Купихме 2 рокли на сестра му импулсивно между разходките по музеите (тя рядко се съгласява да пробва). За него установихме, че кракът му е пораснал 2 номера през лятото и вече е по-висок от баба си. Все още грам суета няма в него. Да видим при обновяването на гардероба дали ще прояви някакви предпочитания или ще е отегчен от "влаченето" по магазини. Сестра му пък искала само тетрадки, химикали и моливи да си пазарува...  Ще трябва и на дерматолог да го водя, че започнаха да се появяват и пъпки по лицето. Поне като му каже лекар и му изпише козметика, ще следва стриктно инструкциите. Като му биха ваксината ЛЛ му каза 2 седмици без шоколад, че бил алерген и нашият послушно изпълни заръката, въпреки че умира за шоколад Satisfied

# 77
  • Видин
Записвам се в новата тема. От 1.09 уж ми е обещал, че ще седнем да си припомняме, ама да видим... Dizzy FaceDizzy Face

# 78
Щастлива съм!, да, на Несебър къп сме. Кажи кой отбор е твоят юнак, да го подкрепяме Hug
beb4o_fb тайничко подкрепяй номер 52 с цикламената тениска, че да не ти навличам неприятности Smile
( от един град сме, един набор са,та  по мои сметки или са в един отбор или сте ни били вчера  Laughing)

# 79
Нищо нямало да припомня моето дете, той е спокоен, че входни ще имат само по БЕЛ и математика, и сигурно по английски. Изобщо като разбра, че тази година ще пропусне разказвателните, много се зарадва Laughing

# 80
  • Варна
Здравейте!
Записвам се и аз в новата тема.YumYum
Не знам как е при вас ,но у нас четенето на христоматията върви много тегаво.Голямо мрънкане,никой от приятелите му не чете,само той бил чел .Аз пък държа да почете  малко,не става само на компютъра да  играе и и да спи до 12 ..
Друго да питам …по рамената му има малки ситни пъпчици ,какво може да е , от жегата ли🤔Ще вися до врата при личната да го покажа,че тя свободни часове  има чак в средата на октомври.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 09:11 от Velina_p

# 81
  • София
Rolling Eyes А ще припомня, не! Всички искаме да забравим даже Head Band
Вадим разни профилактични, снимки, бележки и т.н. социални за еднократната помощ. Предстои ни само Ед Ширън, после 1 седмица пътуване до Франция, и да се цопва в новият клас , с новите другари там и да се приключва, и кампания, и  лято и всичко ... Grinning ще чакаме с нетърпение само родителската Grinning

# 82
  • Sofia
Друго да питам .. по рамената му има малки ситни пъпчици ,какво може да е ,. от жегата ли🤔Ще вися до врата при личната да го покажа,че тя свободни часове  има чак в средата на октомври.

Ако се е излагал на слънце, може да е от него (алергия, дори да не е имал досега).

# 83

Не знам как е при вас ,но у нас четенето на христоматията върви много тегаво.Голямо мрънкане,никой от приятелите му не чете,само той бил чел .

И на моето момче христоматията не му върви. Като стигна "Илиада" и... там остана Smile. Нещо го объркаха множеството персонажи Smile. Разчитам на учителката му по литература да го подпомогне. За моя изненада, той изяви желание да продължава да ходи на извънкласни уроци по БЕЛ и през осми клас. Подкрепихме го, разбира се Simple Smile.

Сега чете "Дон Кихот", изданието на Пан и много се забавлява, нон-стоп се смее и все иска да ми разказва случките на печалния рицар. Доволна съм, бутаме по малко задължителна и незадължителна литература.

Инак - толкова непретенциозно дете ми се е паднало. Нищо не иска да му купуваме за осми клас. Всичко си имал - и раница, и несесер, и дрехи. А той-пораснал със 7-8 см. от миналата година, всичко му е късо. Купихме малко спортни дрехи, усетих го повече като да не обиди родителския ни ентусиазъм, отколкото като лично желание.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 17:12 от korali

# 84
Хич не съм ѝ взимала христоматията. Особено и като писахте, че е изчерпана и трудно се намира, си успокоих съвестта и приключих въпроса. Активирах ѝ Сторител и се надявам, че поне ще ги изслуша. Макар че нещо не се справям с търсенето - като търся например старогръцки митове или Декамерон, само учебници ми намира Thinking
Иначе чете, ама други книги. Със задължителната литература все с големи натяквания е било.

Скоро някой писа за дебитни карти - какви ползват децата ви? Ще правим на госпожицата за първи път и се чудя къде ще е най-добре. Тя има навършени 14 год. Иска ми се да е нещо с родителски контрол, но все пак да има свобода за харчене до някакъв лимит.

# 85
Lúthien от опит, според мен е най-добре да е в банката на родителя. Така и перводите към картата ще са с минимални или пък без такси, а и ще са най-бързи. Моята банка нямаха ученически вариант, затова я направихме в банката на съпруга ми. Този вид карти имаха ограничение за теглене до 80лв на седмица на банкомат. Най-тегаво беше с плащане на пост терминал (до 60 лв e), като трябваше да си пазарува дрехи сама, та  едвам изчака да направи 18 и на другия ден беше в банката, за да си промени лимитите.

# 86
Хич не съм ѝ взимала христоматията. Особено и като писахте, че е изчерпана и трудно се намира, си успокоих съвестта и приключих въпроса.

Пуснали са новото издание на христоматията 2024 на БГ учебник.

Скоро някой писа за дебитни карти - какви ползват децата ви? Ще правим на госпожицата за първи път и се чудя къде ще е най-добре. Тя има навършени 14 год. Иска ми се да е нещо с родителски контрол, но все пак да има свобода за харчене до някакъв лимит.

Наборът ползва карта Револют - имам пълен контрол, без такси.

# 87
Има и нещо друго за картите на децата. Ако вземат стипендии обикновено ги задължават да си открият сметките в банката с която работи училището. Така че ако мислите, че има шанс за стипендия изчакайте да ви информират къде да откриете сметката.

# 88
Има и нещо друго за картите на децата. Ако вземат стипендии обикновено ги задължават да си открият сметките в банката с която работи училището. Така че ако мислите, че има шанс за стипендия изчакайте да ви информират къде да откриете сметката.
И това си го мислех. Тя би трябвало да взима стипендия, ще изчакаме началото на учебната година.

# 89
Христоматия нямаме, но ги слуша на телефона, засега бавно върви. Чух днес нещо от Дон Кихот.
Днес се сдоби и с раница. Меракът беше за черна найк, премери 20, не ги одобри. Презрамките и стържели на шията. Наистина конструктивно са разположени много близо една до друга и за да не пречат трябва да се носи смъкната раницата. Но тогава тежестта се усеща повече. Та хареса head и не е чисто черна.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 18:40 от laurentin

Общи условия

Активация на акаунт