Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 523
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви за идеите за шампоан против пърхот! 🌷
Ще дам после отзиви 😉
Ние също ползваме Ина за лицето на тийма и сме доволни от резултата.

Христоматията и вкъщи вече се чете. Сметнал е че по 13 страници на ден трябва да чете, за да се справи преди 16 септември.

За карта ползваме Револют и съм много доволна 👍

# 91
От картоте на Revolut може ли да се тегли кеш и има ли такси?
До сега не е имала карта, а аз revolut ползвам само виртуална карта та не знам как са условията.

# 92
  • при моите любими
Моите деца са с няколко вида карти. Едната е вързана за моята сметка. Имат си карти с тяхното име и номер. На мен в банкирането ми излизат, като втора и трета карта и аз за секунди прехвърлям пари в тях без никаква комисионна. Имат лимит, какъвто им задам. Максималният е 100 на теглене на банкомат и 200 плащане с карта. Нямат такси, когато се тегли на друг банкомат, дори да не е на банката издател. Но тези карти, въпреки поименни, сметките са на мое име и затова за стипендии са им нужни други лични. В същата банка съм извадила на голямата сметка за стипендията. Тя и без това нея си я пести или харчи на куп за нещо по голямо. Имат и Револют, пак за бързи преводи, от мен към тях, като им потрябват пари. Голямата често и се е случвало, ако и изтекла картата за градски транспорт да ги ползва за чекиране електронен билет. Всички са варианти подходящи и мисля с достатъчен лимит за ежедневно ползване.

# 93
От картоте на Revolut може ли да се тегли кеш и има ли такси?
До сега не е имала карта, а аз revolut ползвам само виртуална карта та не знам как са условията.

Моят младеж плаща с нея навсякъде, където има терминал. До сега не е теглил.
Аз бях теглила преди време от банкомат на ДСК и не ми бяха взели такса.
Честно казано не тегля и нямам наблюдение за таксите.

# 94
Дъщерята е с револют. Няма такси и веднага става прехвърляне на пари. Гледаме да има 50лв налични винаги. Тегленето по спомен имаше такаи, но тя само плаща с нея. Иначе е много пестелива и не харчи (за разлика от брат си, който не успява да спести нищо).
Ще е тежко в 8ми клас - нов клас, нови учители, ново училище. Подкрепа ще им трябва на децата.

# 95
  • гр. София
Luthien, благодаря за първата осмокласна тема! Което ми напомня, че лятото е в своя си край, а мина като миг.

Наборката вчера се прибра доволна от морския лагер от Вазова ( организиран преди заешкия,  за всички ученици от гимназията).  Смело реши да отиде без да познава никой. На моменти тайничко и завидях, признавам си. Бързо са си паснали с няколко деца  и ме върна в миналото с викането на духове, мятането на карти, гримирането на момчета Grinning- изобщо  забавлявали са се.
Заешкия лагер го очаква с нетърпение в края на септември.

По отношение подготовката за училище сме поръчали униформа, представили сме профилактична карта, остават тетрадката и най-трудната задача, според изискванията за униформа, пола до коленете, не по-къса. Тук съм в шах.

С нетърпение очакваме 31.08 и отиваме най-накрая на море в Гърция.

Наборката от есента иска да ходи на театрално. В търсене сме на школа, та ако някой може да препоръча, ще съм благодарна.

# 96
  • София
Наборката ходеше в Монтфиз, ама това преди време, сега как са нещата там не мога да кажа..

# 97
  • София
Дами, здравейте! Знам, че много го обсъждахме, но не мога да се сетя, или да намеря назад - при подаване на заявлението за помощите (електронно) ме кара да избера района на социалната служба. Тази по местоживеене ли да избера, или тази, в чийто район е училището? Върти ми се, че сме говорили, че е на училището, но не можах да намеря дискусията.
И ако действително е района на училището, кал да разбера в кой точно район попада Френската?
Благодаря!

# 98
Дами, здравейте! Знам, че много го обсъждахме, но не мога да се сетя, или да намеря назад - при подаване на заявлението за помощите (електронно) ме кара да избера района на социалната служба. Тази по местоживеене ли да избера, или тази, в чийто район е училището? Върти ми се, че сме говорили, че е на училището, но не можах да намеря дискусията.
И ако действително е района на училището, кал да разбера в кой точно район попада Френската?
Благодаря!
Тази по местоживеене на родителя, който подава заявлението.
Ако ти си с постоянен адрес Оборище а мъжа ви - Младост и подаваш ти заявлението, подаваш в Оборище.

# 99
  • София
Много благодаря! Добре, че питах значи, не знам защо ми беше останало в главата, че е според адреса на училището!

# 100
  • София
По настоящ адрес е. Аз бях подала по постоянен и го препратиха.

# 101
  • София
Здравейте и от нас в новата тема.
Гледам местата в 7мо СУ се увеличават.
Към момента са 12 13 свободни.
Аз все още се двуумя дали сме направили правилния избор.
От нашето училище продължава да няма никаква информация нито за родителска среща нито нищо ново.
Цялата информация им е от 2023 2024 учебна година.
Нямаме и подобни на вашите училища опознавателни срещи на класовете.
Някак ми е притеснено.
На моето дете и все тая какво ще учи, а аз се притеснявам как ще учи тези икономически специалности след време и дали това ще е нейното училище.
Ако пък не е , вярвам че можем да се преместим дори след време.
За училище още нищо не сме купували като дрехи нито пък учебни пособия някакви.
Вероятно ще е всичко в последния момент, а имам и по малко дете 3клас и нея не съм подготвила с нищо.
Изобщо нищо ме е обвзела някаква апатия и не правя нищо по въпроса.
Време обаче почти няма . А аз нямам никакво желание.
Само да вметна , че съм зодия Везни и да ви кажа ми е адски трудно винаги било да взема някакво категорично решение, вечното чудене това или онова ме побърка пък за хората около мен изобщо не знам как ме търпят.Joy
Е надявам се да мине скоро периода на апатия онсе стегна и да оправя децата, че няма никакво време вече.

# 102
Всеки ден в дигиталната раница се появява нов учител, до тук 11 предмета.

# 103
  • София
Всеки ден в дигиталната раница се появява нов учител, до тук 11 предмета.
На моят не са му давали инфо за тази раница. Или поне на мен не ми е казвал. При малката също няма.
Само на голямата дадоха. Преди 10-Ина дни най-после се наканих и влязох в нейния профил да разгледам. Тя изобщо не прояви интерес да погледне.

# 104
На мен първо ми даваше грешка и не успявах да вляза, преди няколко дни пробвах, влязох, но си стоеше старата информация. Сега пак грешка ми дава

Общи условия

Активация на акаунт