Благодаря за милите отзиви, мили дами, но искам ви в уверя, че няма нищо смело в моите пътувания.
Само звучи "смело" заради дестинацията, всичко е въпрос на планиране организация.
И на съобразяване с местната култура и бит. Например няколко дни ядох хляб със зелен фосул или хлаб с бамя. Просто това има там. Е, не умрях от глад!
И си накупих дълги рокли, защото просто трябва да съм покрита до зъби.
Нищо, ще послужат за в бъдеще за Иран, Кюрдистан, Ирак и за Афганистан.
Ако ви разкажа за Нигерия.....
там беше сериозно. На местата, на които ходих (а те не бяха туристически) беше... ами как да кажа, хората не бяха виждали бели хора. Съвсем буквално. И по телевизията. Защото телевизия няма. Защото ТОК няма.... Децата бягаха от мен, плашеха се, защото съм бяла със зелени очи. (справка профилната ми снимка тук)И там бях с местни хора, които са или магьосници !!! , или вярват дълбоко в магии.
Понеже ми е интересно , пътувах с Юбер с произволни шофьори и ги разпитвах за магиите.
Аз самата не вярвам в магии, но ми е интересно как културите (не дори хората) вярват. И колко това предопределя цалостие им бит!

С изключителен интерес и на един дъх прочетох. Аз пък все за битовите условия се притеснявам (баня, тоалетна), но знам как д___е знае 2 и 200, човек се напасва към условията.