Осмокласници 2024/2025 - ново начало - тема 1

• 43 211
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
  • София, Лагера
Офф топик, може а ме изтриете.

Благодаря за милите отзиви, мили дами, но искам ви в уверя, че няма нищо смело в моите пътувания.
Скрит текст:
Аз пътувам супер сейф, не мисля за нищо, куфар съм, само може би ключът е в предварителната организация.
Само звучи "смело" заради дестинацията, всичко е въпрос на планиране организация.
И на съобразяване с местната култура и бит. Например няколко дни ядох хляб със зелен фосул или хлаб с бамя. Просто това има там. Е, не умрях от глад!
И си накупих дълги рокли, защото просто трябва да съм покрита до зъби.
Нищо, ще послужат за в бъдеще за Иран, Кюрдистан, Ирак  и за Афганистан.

Ако ви разкажа за Нигерия..... Laughing там беше сериозно. На местата, на които ходих (а те не бяха туристически) беше... ами как да кажа, хората не бяха виждали бели хора. Съвсем буквално. И по телевизията. Защото телевизия няма. Защото ТОК няма.... Децата бягаха от мен, плашеха се, защото съм бяла със зелени очи. (справка профилната ми снимка тук)
И там бях с местни хора, които са или магьосници !!! , или вярват дълбоко в магии.
Понеже ми е интересно , пътувах с Юбер с произволни шофьори и ги разпитвах за магиите.
Аз самата не вярвам в магии, но ми е интересно как културите (не дори хората) вярват. И колко това предопределя цалостие им бит!
[/spoiler]

# 721
Ноеми, планираш ли да издадеш пътеписите? Звучи доста интересно.

# 722
Ноеми, ти пишеш как виждаш света през очите на обикновен човек, а не на турист с предимно плюсова или мрънкаща нагласа.
Моля разказвай

# 723
Ноеми изчетох те три пъти като всичко разгледах като снимки в Гугъл, много интересно звучи.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 20:32 от J_M_M

# 724
Здравейте, момичета!
Изпуснах последните 20 страници, връщам се да дочета.

Вчера мина и нашата РС. Ноеми, няма да сме в един клас, моят младеж е в "Б" пралелка. Приятно впечатление от класната - г-жа Десислава Николова, преподава немски от 15 години. За първа година ще е в 73. СУ. Някой да има допълнително инфо за нея, да сподели? Може и на ЛС.

И един въпрос ме занимава, но видях много късно списъка на децата в класа и срещата беше приключила - Защо в паралелката са 29 деца (в "А" паралелка са 30!), като обявения прием бе 26 деца, при равни квоти? Имате ли идеи?

edit: Ноеми, направо съм без думи! Много интересно пътешествие, моля те, споделяй повече (когато имаш сили, време и желание).

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 23:21 от korali

# 725
Страхотен разказ, Ноеми, напълни ми душата.

# 726
  • София

И един въпрос ме занимава, но видях много късно списъка на децата в класа и срещата беше приключила - Защо в паралелката са 29 деца (в "А" паралелка са 30!), като обявения прием бе 26 деца, при равни квоти? Имате ли идеи?

Аз имам. Въможно е да е в рамките на нормативната уредба, ако има близнаци и примерно три деца с еднакъв бал. На практика е малко вероятно да стигнат чак до 29. Ако няма близнаци пък - съвсем. Това би означавало 4 деца с еднакъв бал за последното място, което е много малко вероятно. При нас бяха по първоначален списък в дигиталната раница 27 с близнаците на Бебчо, което е съвсем в реда на нещата. На родителската среща изведнъж се оказаха 28. Напълно възможно е, ако има и две деца с еднакъв бал /както твърдят/, но фактът, че 28-то дете се появи по-късно, поражда известни съмнения.

# 727
  • София
И нашата родителска е минала…
Ети, когато нашата родителска приключваше и класният ни раздаваше бележките за социалните, един татко се обади, че няма бележка за неговото дете. “Разследваха” случая и се оказа, че таткото е за паралелката с немски в съседната стая. Така че, ако мъжът ти е бил в правилната стая, значи се е справил чудесно Grinning
Синът днес донесе албум Confused

# 728
  • Sofia
Ноеми, ти си НЕчовек Open Mouth С изключителен интерес и на един дъх прочетох. Аз пък все за битовите условия се притеснявам (баня, тоалетна), но знам как д___е знае 2 и 200, човек се напасва към условията.

# 729
  • На село (близо до Лондон)
ноеми много завладяващо за непознати земи!
Набора започна училище края на миналата седмици. Той е в мъжка гимназия, само момчета.  От 8.30 до 4 са на училище. Родителски срещи има само една към януари. Ходят на училище с лаптоп и учебници, тетрадки им раздават там.
Униформа ми се наложи да му взема нова, че много порасна лятото 😝.

# 730
  • София
Ноеми, благодаря за споделеното. Беше изключително интересно.
По списъка в тиймс в нашия клас са 25 деца и се чудех защо, след като няма обявени свободни места (имаше само 1 на четвърто класиране и се зае), но после се сетих, че може някой да не е добавен в тиймс по някаква причина.

# 731
Ноеми, благодаря за споделеното. Беше изключително интересно.
По списъка в тиймс в нашия клас са 25 деца и се чудех защо, след като няма обявени свободни места (имаше само 1 на четвърто класиране и се зае), но после се сетих, че може някой да не е добавен в тиймс по някаква причина.
Нас ни няма .

# 732
  • София
ledenotomomiche, видях ви със сигурност.

# 733
Buni, смях се сама на Ети и нейния мъж, но сега целия гейт на летището разбра, че ми е смешно Simple Smile

# 734
Vivi_23 и другите от Стопанската гимназия, как ви се стори общата родителска среща в аулата и срещите по класове?
Ние с мъжа ми сме приятно изненадани от прямотата на директорката, чак е малко чешит. Основният кусур на частното ни училище досега беше характерът на директорката и това, че както се усмихва и любезничи, всъщност друго мисли и прави и чак те побиваха тръпки.
Аз малко се притеснявах, защото това е първият ми сблъсък с държавната образователна система като родител, но всичко изглежда ок засега. Класната изглежда свястна, някои родители от нашия клас се оказаха много будни - още вечерта след РС имахме изготвено писмо до МОН, Омбудсмана и други във връзка с просрочването на ремонта. Веднага направихме група във вайбър и там текат доста смислени дискусии, основно по проблемите с ремонта. В петък няколко родители присъстваха на срещата на строителната фирма и ръководството на училището. Днес е имало нещо в новините, утре ще има въпроси към Министъра по някоя ТВ.
Наистина е притеснително, че децата са разхвърляни в 3 училища, където не са особено желани, учителите са под стрес и пътуват между училищата, часовете са по 35 мин, а фирмата си удължава сроковете. Още две училища в София са в това положение, като СГСАГ щели да учат 2 дни седмично дистанционно Fearful

Общи условия

Активация на акаунт