Книги, свързани с мюсюлманския свят - 3

• 4 916
  • 103
  •   1
Отговори
# 30
Бихте ли ми препоръчали книга от издателство Сиела.
Понеже ще правя поръчка от там и искам книга по темата

# 31
Например на Надя Хашими. Две книги са издали Сиела, всеки момент ще излезе третата, май вече е и преведена.
И на Азар Нафизи са издали две книги. По-добрата е "Да четеш Лолита в Техеран". Докато "Република на въображението" не е нещо кой знае какво. (лично мнение)

# 32
КОЛЕДЕН ПАНАИР НА КНИГАТА: 10-15 декември в НДК:

изд. Еднорог: Орхан Памук, Айфер Тунч (щанд 305)
изд. Сиела: Зулфа Катух, Азар Хафизи, Надя Хашими, Ахмет Алтан, Хакан Йел, Ахмед Юмит, Марша Мехран, Кияш Монсеф, Седжал Бадани, Хатидже Мерием, Ед Хюсеин  (щанд 109, 112)
изд. Рива: Халиде Едип Адървар, Решат Нури, Лятифе Текин, Буркан Сьонмез, Ибрахим Карахасан-Чънар, Кристи Лефтери (щанд 313)
изд. Емас: Марджан Камали, Махтоб Махмуди, Суад, Шукрана Макфейдиън (щанд 315)
изд. Колибри: Балсам Карам, Кюршат Бахар, Гузел Яхина, Салман Рушди, Ахмет Юмит (щанд 314)
изд. Вакон: Ясмин Азад, Надя Мурад, Манал Ал Шариф, Салман Рушди (щанд 206)
изд. Унискорп: Нихат Ел Хашми, Решат Нури Гюнтекин, Чингиз Айтматов, Ипек Чалъшлар, Мухтерем Юджейълмаз (щанд 113)
изд. Хермес: Фадия Факир, Орхан Кемал, Мариам Мафи (щанд 333)
изд. Летера: Гюлсерен Будайджъоолу, Феридун Заимоолу, Мехмет Рауф, Демет Алтънйелеклиоолу, Аслъ Перкер, Ахмет Митхат Ефенди, Мехмет Рауф, Ерджюмент Дженгиз
изд. Киви: Ясмин Азад, Духа Ал Харити, Манал Ал Шариф
изд. Ера: Башар Саян (щанд 332)
изд. Еnthusiast: Ондин Каят (щанд 202)
изд. Лабиринт: Абдулразак Гурна (щанд 110)
изд. Прозорец: Марина Немат, Махани Алауи, Дефне Сума (щанд 212)
изд. Обсидиан: Халед Хосейни (щанд 116)
ИК Памет: Солмаз Кямуран, Муратхан Мунган, Аслъ Пекер
изд. Изток-Запад: Салман Кан, Алия Изетбегович, Ахмед Иса, Осман Али, Галиб Ислам, Дарон Аджемоолу, Евлия Челеби, Зейнеп Зафер, Мухаммад Хусайн Табатай, Осман Бей(щанд 423)
изд. Анишър: Елиф Шафак
изд. Фама: Халил Джубран (щанд 411)
изд. Златорогъ: Бети Махмуди
изд. Бард: Сердар Юзкан (щанд 324)
изд. Делакорт: Хакан Гюндай
изд. Егмонт: Тахере Мафи
изд. Aspirius: Назъм Хикмет
изд. Прометей: Туна Киремитчи, Тахсин Юджел, Ахмед Хамди Танпънар
изд. Кръг: Аутер Адими (щанд 410)
изд. Аквариус: Билге Карасу (щанд А4)
изд. Труд: Туна Киремитчи, Хакан Хюндай (щанд 203)
изд: Scripta Moderna: Салим Кахена
изд. Интенс: Решат Нури Гюнтекин (щанд 106)
изд. Жануа 98 - Халил Рафати, Мирзакарим Норбеков (щанд 321)
изд: Инфодар: Тюркян Север (щанд 214)
изд. Светът на книгите: Ибрахим Ал-Кони (щанд А3)
изд. Весела Люцканова: Селим Илари, Туна Киремитчи, Хакан Бъчакчъ
изд. Кибеа: Хакан Менгюч (щанд 337)
ИК Барака: Тахир Шах
изд. Ерго: Селчук Алтун (щанд А16)
изд. Хеликон: Омар Хаям
изд. Кралица Маб: Тарък Туфан
изд. Фабрика за книги: Даян Шаер
изд. Нов човек: Мосаб Хасан Юсуф
ИК Знаци: Хайри Хамдан (щанд 44)
изд. Шамбала: Хазрат Инаят Хан (щанд Б14)
изд. Книгомания: Руми (щанд 111)
изд. Orange Book: Алис Осман (щанд 426)
изд. Small Station Press: Онур Бехрамоолу
изд. Мултипринт: Мюмюн Тахир
изд. Слънце: Решат Нури Гюнтекин (щанд 204)
изд. Хомо Футурус: Хасай Алиев
изд. Индекс: Гузель Яхина (на руски) (щанд Б12)
изд. Жанет 45: Зюлфю Ливанели, Мохсин Хамид, Кадер Абдола, Паринуш Сании, Рауи Хадж, Фабио Джеда, Намък Кемал, Ибрахим Шинаси, Дженаб Шахабеддин, Хасан Еркек, Джевад Чапан, Гюлсели Инал, Нихат Йоздал, Сунай Акън, Тунджер Джюнджеоолу, Джеват Чапан, Хилми Явуз, Йоздемир Индже, Атаол Бехрамоолу, Юлкю Тамер, Гювен Туран, Налян Барбаросоолу, Мюге Ипликчи (щанд 325)

p.s. RNK – Istanbul - Щанд А8

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 23:33 от diziler

# 33
Бихте ли ми препоръчали книга от издателство Сиела.
Понеже ще правя поръчка от там и искам книга по темата
Ето двайсетина заглавия от Сиела:

Зулфа Катух - "Докато лимоновите дръвчета растат"
Азар Хафизи - "Да четеш Лолита в Техеран", "Република на въображението"
Надя Хашими - "Когато луната снизхожда", "Перлата, която се освободи от черупката си", "Къща без прозорци" (през 2025)
Ахмет Алтан - "Край на играта"
Марша Мехран - "Супа от нар"
Ахмед Юмит - "Мечът на Бога", Убийството на султана", "Патасана", "Дервишката порта"
Хакан Йел - "Ресторант", "Докосване до султана"
Кияш Монсеф - "Някога имало"
Седжал Бадани - "Прекършени криле", "Тайната на разказвачката на истории"
Хатидже Мерием - "Търся си мъж"
Ед Хюсеин - "Ислямът: Световна история"
Реза Аслан - "Зилот"

# 34
Може ли да копираш последните си два поста на първа страница?

Информацията е много богата, ценна и събрана ясно и точно на едно място !

Като е на първа страница ще е достъпна за всички за дълго време.
Адмирации за труда

# 35
Е след 24 часа от публикуването, даден коментар не може вече да се редактира. Може в началото на следващата тема, знам ли.
Ама това са само на пръв поглед книги. Ако си поиграя и разровя, може да намеря още толкова, хахаха. Имаше една поредица отпреди 2010, на Суад, на Фадия Факир и все подобни брутални книги. Който не е чел "Изгорена жива" и "Стълбове от сол", нищо не е чел.
Може би повечето книги от този списък няма да ги има на панаира, но нищо не пречи да се пита. Аз съм написал само авторите.

p.s. Ти какво си поръча от Сиела?

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 23:29 от diziler

# 36
Жалко, че никой не пише и просто не може да се получи дискусия тук. По-рано през деня исках да напиша, че Хеликон имат 20% днес до края на деня с код "Подарък" за онлайн поръчки за определени заглавия (полезно за хората, които не са от София). Всички книги на Халед Хосейни попадат сред тях. Но нямаше как да напиша коментар, след като предишният също е мой. Трябва да минат поне 24 часа (според правилата на форума). Както и да е, денят вече мина.

На Коледния панаир на книгата в НДК, на щанда на Enthusiast (на партера), книгите на Хосейни са също с 20%.

Попитах на щанда на Сиела за новата книга на Надя Хашими "Къща без прозорци", Христо Блажев от издателството отговори, че през януари месец ще излезе, бавят се с превода и това е причината да не е излязла досега.

На щанда на Вакон са с различни намаления намаления: Надя Мурад - "Последното момиче", "Манал Ал Шариф" - Да се осмелиш да шофираш, "Енжила Ахмади - "Как  летят птиците",  Джуха Ал Харити - Небесни тела, Ясмин Азад - "Остани дъще", Салман Рушди - "Усмивката на ягуара", Ширин Ебади - "Докато сме свободни"

На щанда на "Прозорец" са с 20% Дефне Суман - "Дъщеря на Смирна", Йозлем Кумрулар - "Кухнята на султана" и др.

Веднага след централния вход, вдясно на партера е щандът на Унискорп, там имат кътче с 50% намаление на по-стари техни заглавия. Взех си "Голгота" на киргизкия писател Чингиз Айтматов.

На щанда на "Жанет 45" повечето неща са с 20%, традиционно има и кътче с по-стари издания с 50% (оттам всяка година си взимам по нещо, на пролетния си взех "Неохотният фундаменталист" на бангладешкия писател Мохсин Хамид и "Има крокодили в морето" на Фабио Джеда, книга за Афганистан), сега в това кашонче видях "Хлебарката" на ливанския  писател Рауи Хадж, не я купих, защото я имам от години. На щанда на Жанет 45 имаше и фотоалбум "Афганистан: хора и съдби", с твърди колици и луксозна хартия, 35 лв е преди намалението.

На щанда на "Еднорог" са с различни намаления, традиционно: Орхан Памук

На щанда на "Колибри" всичко е с 30%, видях няколко книги на Салман Рушди.

"Емас" - 20%  Мерджан Камали - "Момичето от Техеран"

и мн. др. Панаирът продължава до неделя включително.

# 37
Не успях до направя поръчката от Сиела. Щях да купя книги с точките получени от БГ Мамма. Таман сложих книгите в кошницата и купоните за Сиела свършиха.
Нищо, ще си ги набавя някой друг ден. Извън София съм и мога да си набавям книги само онлайн. Освен това са скъпи и трудно отделям бюджет за нещо което ще прочета за 3 дни.
Тези на Хосейни съм ги чела от библиотеката. Всъщност прочетох цялата поредица Преживяно що имаше в библиотеката. Така че и там четивото се изчерпа.

Последното момиче си я бях купила, но понеже е документална изобщо не ме грабна и не успях да я довърша. Хвърлени пари на вятъра. Затова е добре когато ще купувам да е по препоръка, за да не остана разочарована.
Стълбовете от сол не съм чела.

Ти като купуваш толкова много книги какво ги правиш после? Колекционираш ли?

# 38
Е не купувам чак толкова много вече. Но да, позапълнили са 3-4 реда от домашната библиотека точно тези от мюсюлманския свят. Част от тях са горе на корицата на темата.

Забравих да кажа, между първия и втория етаж на панаира в НДК има изцяло ислямски щанд, А8. Само с религиозна литература. На български, турски, босненски и арабски. И човекът зад щанда е един брадатко, досущ като новия премиер на Сирия.

Сиела имат една книга, която ще се хареса на жените, може би. От иранската писателка Марша Мехран:

В кухнята на изоставена пекарна в селото трите сестри запретват ръкави, за да създадат своя малък персийски оазис, и не след дълго по улиците се разливат непознатите, примамливи ухания на кардамон, канела и шафран. Екзотичен аромат, не по-малко тайнствен от самите девойки, който разпалва въображението – и събужда сърцата – на жителите на старото градче.

Но в кухнята има и повече от червена леща, агнешка яхния и баклава с розова вода – пекарната, а и сестрите процъфтяват, а новите приятелства не закъсняват. Не след дълго и любовта идва на прага. Дали щастието може да бъде пълно обаче, или завистта на по-тесногръдите жители заплашва да изтръгне сестрите от новооткрития рай и да ги запрати обратно на улиците на Иранската революция? Или любовта наистина може да надвие всичко…

Остава само да си сипете чаша ароматен чай и да повярвате в силата на любовта.

"Република на въображението" от иранската писателка Азар Нафизи е 2 лв в сайта на Сиела.

# 39
  • село в ямболско
Алмира можеш да продаваш в Фейсбук има групи за книги.

Аз започнах Любов на Елиф Шафак. Хареса ми за сега

# 40
Нещо ново от Университетското издателство "Св. Климент Охридски:
Шюкрю Ханъоолу - Ататюрк. История на идеи

И още от Панаира на книгата в НДК: На щанда на "Ерго" на ет.4:
Искендер Пала - "Огън" с 20% отстъпка.

От сайта на Хеликон 25% отстъпка за онлайн поръчки:
Алпер Джанъгюз - Синове и огорчени души
Емине Садкъ - Керван за гарвани
Хакан Бъчакчъ - Изгубено време
Джалаладдин Руми - Огнен извор

# 41
СИЕЛА имат 20% за онлайн поръчки до 15 дек. вкл., та който няма достъп до панаира в София, може да си поръча онлайн от мюсюлманската литература, хаха. А и с ваучер от Лоялната програма на БГ мама става още по-изгодно. Аз специално за Сиела имам 6000 точки от БГ мама (и 2000 точки за Озон), но не съм ги ползвал още. Припомням заглавията:
Ето двайсетина заглавия от Сиела:

Зулфа Катух - "Докато лимоновите дръвчета растат"
Азар Хафизи - "Да четеш Лолита в Техеран", "Република на въображението"
Надя Хашими - "Когато луната снизхожда", "Перлата, която се освободи от черупката си", "Къща без прозорци" (през 2025)
Ахмет Алтан - "Край на играта"
Марша Мехран - "Супа от нар"
Ахмед Юмит - "Мечът на Бога", Убийството на султана", "Патасана", "Дервишката порта"
Хакан Йел - "Ресторант", "Докосване до султана"
Кияш Монсеф - "Някога имало"
Седжал Бадани - "Прекършени криле", "Тайната на разказвачката на истории"
Хатидже Мерием - "Търся си мъж"
Ед Хюсеин - "Ислямът: Световна история"
Реза Аслан - "Зилот"

# 42
  • Свети Влас
Дизилер от къде може да видим тези точки ?

# 43
Горе вдясно, където ти е аватара и никнейма, кликваш и ти се отваря падащо меню, от него кликваш на "портфейл" и виждаш колко общо точки имаш. Мисля, че 1 точка е 1 стотинка. И тези точки се използват като ваучери за пазаруване в различни сайтове, партньори на БГ мама, но трябва да си свържеш профила с https://app.incentivai.io/ със същия имейл, с който си регистрирала профила си тук и така ставаш част от Лоялната програма.
При мен излизат така:
Скрит текст:

Аз мисля да ползвам за Озон и Сиела, пък да видим какво ще излезе...

# 44
  • Свети Влас
Благодаря !  Явно трябва да натрупам още точки, че нямам Озон и Сиела

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 22:28 от Габриела Радева

Общи условия

Активация на акаунт