Изследване за костна плътност

• 1 032
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте.
В последните месеци, нещо се случва с мен. Счупих ръката си, от на пръв поглед безобидно действие, после счупих крака си, при подхлъзване. Казаха ми зс изследване, което може да ми покаже, дали имам някакъв проблем? Ако някой е правил такова изследване, моля за препоръки къде и как протича и реални ли са резултатите?

# 1
  • София
Хубаво е да се направи се изследване на костната плътност на гръбначен стълб и бедрена шийка за остеопороза.  Абсолютно безболезнено, но касата не го покрива, поне до миналата година. Аз съм правила 2 пъти в Лозенец/бившата Правителствена болница, защото имам остеопороза и се следя 1 път годишно.

# 2
  • Sofia
Здравейте,
Как може да се направи това изследване платено. При каква специалност лекар трябва да се запише час

# 3
Потърсете центрове за остеометрия във Вашия град.

# 4
За кой град?

# 5
  • Sofia
София - болница Лозенец

# 6
  • София
София - болница Лозенец
В Отделението по образна диагностика в сградата на Университетска болница „Лозенец“, етаж -1 ет., ул. „Козяк“№ 1. Заявките за час записвам на тел. 02 96 07 330.

# 7
  • SF
Отидете на ендокринолог и той ще ви издаде талон за изследването. След това ще ви назначи някаква терапия, ако изследването покаже, че имате нужда.
В София Мед също има апарат за изследване на костната плътност.

# 8
Защо ендокринолог ?
Теа на колко години си? Посети ЛЛ и той би трябвало да ти даде направление за ревматолог. Странно ми е , че ортопедите не са ти препоръчали остеодензитометрия- така се казва изследването на костна плътност.
Можеш и сама да си го направиш където решиш- не е болезнено ,  с резултата  при специалист и той ще назначи още изследвания. Моят лекар каза , че счупването на ръка е предвестник на остеопороза.
 Изследвала ли си нива на витамин D?

Общи условия

Активация на акаунт