НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 27 016
  • 377
  •   1
Отговори
# 150
Аз от моя пост само на едната видях У, но с уговорка. На другата - нищо не виждам. Не знам как се очаква от деца да намерят нещо Grinning

Оооо и аз помислих, че трябва да се намерят изписани с прави линии, детето също по този начин видя задачата. В интерес на истина има задачи, които затрудняват мен, какво остава 6-7год. деца.

# 151
На другата е на същото място и изглежда по същия начин

Това, че някои неща за нас са трудни не значи, че и за тях са Simple Smile

# 152
Някой знае ли за това разпределение на групи за теста за първи клас как преминава? В 9 часа всички деца трябва да са пред училището и влизат поетпано или как?

# 153
В 8:45 искат да сме пред главния вход. Иначе, да влизат поетапно, на групи от по 12 деца. Ако сте по-заден номер се чака стабилно. Горе-долу на групичка се губи по минута средно, докато се съберат децата и влязат. Ако сте примерно 25та-30-та група за влизане по входящ номер, може и чак към 9:20-9:30 да влезете.
А някой знае ли какъв е редът при болно дете? Пуска се молба за явяване на друга дата ли?

Някой знае ли за това разпределение на групи за теста за първи клас как преминава? В 9 часа всички деца трябва да са пред училището и влизат поетпано или как?

# 154
  • София
А някой знае ли какъв е редът при болно дете? Пуска се молба за явяване на друга дата ли?
Моето дете се опъпчи с варицела 2-3 дни преди изпита. Подадох по мейл молба за явяване на допълнителна дата + сканирано копие на амбулаторния лист с диагнозата. Звъннаха ми от училището по телефона да уточним кога изтича карантината, за да насрочат допълнителната дата след изтичането.

# 155
Благодаря.

Ние сме с някаква лека кашлица плюс сополи  и сме взели мерки, но ако го сряда няма подобрение, ще искам и аз медицинска бележка от педиатъра

Моето дете се опъпчи с варицела 2-3 дни преди изпита. Подадох по мейл молба за явяване на допълнителна дата + сканирано копие на амбулаторния лист с диагнозата. Звъннаха ми от училището по телефона да уточним кога изтича карантината, за да насрочат допълнителната дата след изтичането.

# 156
  • София
От сайта на НУКК:

Съобщение за кандидатите за първа група и първи клас

В изпълнение на Чл. 20 от Наредба №1 от 2016 г. на МК и заповед на директора на НУККЛИИЕК,

Заявления от родители на кандидати, пропуснали по здравословни причини основната дата на приемната процедура, ще се приемат:

За първи клас – до 16 ч. на 12.05.25 г.
За първа група на детската градина – до 16 ч. на 13.05.25 г.
Заявлението трябва да съдържа: трите имена на родител,  трите имена на кандидата, входящият номер, с който е записан за изпит, телефон за връзка с родител.

Към заявлението трябва да се приложи медицинска бележка, удостоверяваща заболяването на детето.

Документите могат да се приемат на електронна поща / priem2025@nukk.org  от 08.05. / или на място в деловодството на Комплекса.

Линк към съобщението на сайта: https://nukk.org/saobshtenia/vazhni-novini/s-obsenie-za-kandidat … i-p-rvi-klas.html

# 157
Чувала съм,че допълнителния изпит е по-труден….
От сайта на НУКК:

Съобщение за кандидатите за първа група и първи клас

В изпълнение на Чл. 20 от Наредба №1 от 2016 г. на МК и заповед на директора на НУККЛИИЕК,

Заявления от родители на кандидати, пропуснали по здравословни причини основната дата на приемната процедура, ще се приемат:

За първи клас – до 16 ч. на 12.05.25 г.
За първа група на детската градина – до 16 ч. на 13.05.25 г.
Заявлението трябва да съдържа: трите имена на родител,  трите имена на кандидата, входящият номер, с който е записан за изпит, телефон за връзка с родител.

Към заявлението трябва да се приложи медицинска бележка, удостоверяваща заболяването на детето.

Документите могат да се приемат на електронна поща / priem2025@nukk.org  от 08.05. / или на място в деловодството на Комплекса.

Линк към съобщението на сайта: https://nukk.org/saobshtenia/vazhni-novini/s-obsenie-za-kandidat … i-p-rvi-klas.html
[/quote]

# 158
  • София
Дали е труден или не зависи от подготовката на детето, а и от други фактори. Въпреки това е шанс, който, ако детето е било болно, не се изпуска. Както и редовния изпит.

Успех на всички утре!

# 159
Успех на дечицата🙏🏻 ❤

quote author=Феичка13
link=topic=1686396.msg49695172#msg49695172 date=1746713237]
Дали е труден или не зависи от подготовката на детето, а и от други фактори. Въпреки това е шанс, който, ако детето е било болно, не се изпуска. Както и редовния изпит.

Успех на всички утре!
[/quote]

# 160
Успех на децата днес!

# 161
Как се чувстват дечицата ви след изпита🥰 Малки смелчаги

# 162
Моето дете влезе и излезе спокойна. Аз много късно реших, че искам да я пробваме за Лицея, съответно подготовката не ни беше много интензивна и дълга, но пък много ми беше важно да в спокойна и тя беше, така че съм доволна.
Иначе каза, че е имало лабиринт, който не успяла да направи до края, разделяне с три черти на детелинки, да напишат по-голямо и по-малко, да отбележат звук “ъ”, запомнянане на фигури, ограждане на числото 3, както и намиране на разлики. Твърди, че не е имало огледални рамки за дорисуване.

# 163
Задачите, които успях да схвана по обяснения от детето, са:
Лабиринт (май не много лесен)
Определяне на мястото на звук Ъ в думи
Да се започнат думи с последния звук на предишна дума (или нещо подобно, не я е разбрала добре)
Аритметика - пресмятане на сбор/разлика и определяне дали резултата е по-голям или по-малък спрямо друго число
Часовници - избиране на часовник с един час по-напред спрямо друг часовник
Памет - запомняне на знаци и символи
Търсене на разлики между две картини
Пространствено ориентиране - ромб с много детелини (очевидно трябва да са 28) да се раздели с три линии на седем части, така че във всяка част да има по четири детелини
Коректурна проба - да се подчертават тройки (най-вероятно колкото може повече за две минути, обикновено за толкова дават)

За десетата не може да се сети, предполагам, че е била някаква за логика

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 12:30 от Crociati

# 164
Това с разделянето обаче всяка година го правят все по-трудно. И винаги го има.

Общи условия

Активация на акаунт