НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 27 031
  • 377
  •   1
Отговори
# 165
Да, доста гадно е за такива малки деца. Ние не сме го направили като хората. В средата наистина й са се получили четири, както трябва. И в някоя от другите части също има по четири, но в друга - 10. Надявам се поне една от трите линии да са й верни, за да й дадат някакви точки. Но има други глупости, които е правила (заради неразбрано условие) и нямам големи надежди за класиране.

Това с разделянето обаче всяка година го правят все по-трудно. И винаги го има.

# 166
Привет, нашето момче е от ДГ и днес по думи на почти цялата група детелината и лабиринта са тези, по които ще се решава кой взел и кой не. Въпреки, че са правили такива задачи пак е било доста трудно, така че явно от тези двете ще зависи.
В понеделник пък сме за градината със средния, някой друг?

# 167
Аз съм за градината с малкото. То е 50/50, на моменти всичко е супер и няма бутане и в други, когато се лигави и нищо не иска да каже. Но в тази възраст е така и не се сърдя, каквото си направи.

# 168
Най-важното е да не се притеснят и да тръгнат спокойно сами с госпожата 😅. След това вече е по-лесно.
Аз съм за градината с малкото. То е 50/50, на моменти всичко е супер и няма бутане и в други, когато се лигави и нищо не иска да каже. Но в тази възраст е така и не се сърдя, каквото си направи.

# 169
Показах на детето задачите от учебника и се сети за десетата - било е броене на фигури, вплетени една в друга. По колко бройки от всяка - примерно колко квадрата, колко правоъгълници, колко ромба и т.н.

# 170
  • София
Моето хлапе влезе усмихнато и излезе усмихнато. Това ми бе най-важно. От там насетне, каквото такова.

# 171
Задачите, които успях да схвана по обяснения от детето, са:
Лабиринт (май не много лесен)
Определяне на мястото на звук Ъ в думи
Да се започнат думи с последния звук на предишна дума (или нещо подобно, не я е разбрала добре)
Аритметика - пресмятане на сбор/разлика и определяне дали резултата е по-голям или по-малък спрямо друго число
Часовници - избиране на часовник с един час по-напред спрямо друг часовник
Памет - запомняне на знаци и символи
Търсене на разлики между две картини
Пространствено ориентиране - ромб с много детелини (очевидно трябва да са 28) да се раздели с три линии на седем части, така че във всяка част да има по четири детелини
Коректурна проба - да се подчертават тройки (най-вероятно колкото може повече за две минути, обикновено за толкова дават)

За десетата не може да се сети, предполагам, че е била някаква за логика

По описание на задачите изглежда повечето да са от старото издание на учебника - дали е възможно да дават задачите едно към едно от учебника?

# 172
  • София
Понеже решихме и старото издание на помагалото, според детето не са същите задачи. Сподели, че не е имало такива, който да сме решавали. Имало е подобни - като гъсеницата (която е една от последните задачи на стария учебник), която е да подредиш думите според последния звук на предходната и отбелязването на звук Ъ в квадратчетата под думите. В стария учебник е имало жълъд и на изпита е имал. Това им било еднаквото Smile

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 17:57 от Феичка13

# 173
  • София
Привет, нашето момче е от ДГ и днес по думи на почти цялата група детелината и лабиринта са тези, по които ще се решава кой взел и кой не. Въпреки, че са правили такива задачи пак е било доста трудно, така че явно от тези двете ще зависи.

Здравейте, и ние сме за понеделник за детската градина. Тъй като едното ви детенце сега кандидатства за училището, означава ли, че малкото може да е при същите учителки? Може ли мнение за отношението към децата? Също така не интересува от колко до колко часа работи градината и кога е транспорта? Какви занимания имат по програма и какви са допълнителните (безплатни/платени)? Може и на лично. Благодаря!

# 174
Здравейте! Някой, ако има някакво инфо какво са питали децата и какви задачи са имали децата днес, моля да сподели. Много трудно се събира информация от 3-годишно 😂
Моята е следната: нещо с таралежче(вероятно пътечка), питали са я за цветовете, конюнктурна проба.

# 175
Здравейте! Някой, ако има някакво инфо какво са питали децата и какви задачи са имали децата днес, моля да сподели. Много трудно се събира информация от 3-годишно 😂
Моята е следната: нещо с таралежче(вероятно пътечка), питали са я за цветовете, конюнктурна проба.

Моя каза лабиринт и че го решил с "пръст", но и на мен ми е много трудно да изкопча нещо повече. Laughing

# 176
Може би да изчакаме, защото вероятно подобни задачи ще бъдат и на допълнителната дата. Таралежчето е било лабиринт - елементарен каза моето, таралежчето да стигне до ябълката, обаче на мен ми каза, че го е правила с химикал. Ние вкъщи сме правили по-сложни лабиринти и вероятно е бил колкото да се установи фина моторика. За другите също потвърждавам - цветове, числа, задача за памет и кон. проба. Аз успях да изкопча от нея около 10тина въпроса, част от тях свързани с имена, рождена дата и т.н. информация от обща култура. Каза, че било много лесно - така че или тотално се е изложила (едва ли преценява добре тригодишно 😃) или наистина е било твърде лесно. Ако е второто обаче не знам как ще се отсява. Mellon, писах ти лс с това, което изкопчих от моето. Simple Smile

# 177
При същите учителки ще е, живот и здраве. Ние сме доволни от всичко и нямаме забележки. Чудесно отношение и внимание, като госпожите са доста авторитетни и не се позволяват много своеволия 😅. Допълнителните занимания всяка година са различни и са винаги платени, единствено имат народни танци безплатно. Започват от 8.30ч до 16.30ч излизат за да се качват по автобусите.

Здравейте, и ние сме за понеделник за детската градина. Тъй като едното ви детенце сега кандидатства за училището, означава ли, че малкото може да е при същите учителки? Може ли мнение за отношението към децата? Също така не интересува от колко до колко часа работи градината и кога е транспорта? Какви занимания имат по програма и какви са допълнителните (безплатни/платени)? Може и на лично. Благодаря!

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 14:11 от Bozhilova, MD

# 178
Знаете ли дали на изпита за първи клас на 09.05. е имало втори изпитен вариант с различни задачи?

Да се започнат думи с последния звук на предишна дума (или нещо подобно, не я е разбрала добре)
Аритметика - пресмятане на сбор/разлика и определяне дали резултата е по-голям или по-малък спрямо друго число
Пространствено ориентиране - ромб с много детелини (очевидно трябва да са 28) да се раздели с три линии на седем части, така че във всяка част да има по четири детелини
Коректурна проба - да се подчертават тройки (най-вероятно колкото може повече за две минути, обикновено за толкова дават)

# 179
Не знам, но мисля, че обикновено няма. Целта е да се уеднакви сложността за всички

Знаете ли дали на изпита за първи клас на 09.05. е имало втори изпитен вариант с различни задачи?

Общи условия

Активация на акаунт