НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 27 156
  • 377
  •   1
Отговори
# 195
  • София
При същите учителки ще е, живот и здраве. Ние сме доволни от всичко и нямаме забележки. Чудесно отношение и внимание, като госпожите са доста авторитетни и не се позволяват много своеволия 😅. Допълнителните занимания всяка година са различни и са винаги платени, единствено имат народни танци безплатно. Започват от 8.30ч до 16.30ч излизат за да се качват по автобусите.

Привет, нашето момче е от ДГ и днес по думи на почти цялата група детелината и лабиринта са тези, по които ще се решава кой взел и кой не. Въпреки, че са правили такива задачи пак е било доста трудно, така че явно от тези двете ще зависи.
В понеделник пък сме за градината със средния, някой друг?

Здравейте, и ние сме за понеделник за детската градина. Тъй като едното ви детенце сега кандидатства за училището, означава ли, че малкото може да е при същите учителки? Може ли мнение за отношението към децата? Също така не интересува от колко до колко часа работи градината и кога е транспорта? Какви занимания имат по програма и какви са допълнителните (безплатни/платени)? Може и на лично. Благодаря!

А какъв е режима и извеждат ли децата всеки ден навън когато времето позволява?

# 196
Пускам тук (за бъдещите поколения Grinning) това, което успях да извадя от моето след изпита за детска градина:

1. Как се казва - тук (доколкото ми е известно от споменатото в темите назад) трябва да се кажат трите имена и така я бях инструктирала;
2. Кога е родена и на колко е години - дата и точни години;
3. Къде живее - пълен адрес - тук държава не е казала, само град, улица, вход, етаж, апартамент;
4. Има ли братя и сестри - тук е казала Да и съответно отговор на уточняващи въпроси - как се казва сестра ѝ, на колко е години, къде учи и в кой клас;
5. Как се казва мама (тук, за съжаление, така и не успях да я науча на пълните ни имена, казала е малкото-умалително Grinning), къде работи - питах дали са питали за татко - не, явно проверяват дали нещо знае в тази връзка, тя знае къде работя, но не знае какво, съответно е казала само местоработата;
6. Лабиринт с таралеж - много лесен бил каза, предполагам пътечка, твърди, че го е правила с химикал;
7. Карти с цветове - каза, че е трябвало само да отговарят кой цвят им показват;
8. Задача за памет - госпожата казва нещо и детето трябва да повтори - бим бим бом, бим бим бам бим, бим бим бам бим бом бим - нещо такова;
9. Задача за ляво и дясно - питали са коя е лявата, коя е дясната ръка;
10. Кое е по-високо - зебрата или жирафа, тя е отговорила и твърди, че не е имало други въпроси за тези животни.

Под въпрос: Рисуване - това ми го каза по-късно (на следващия ден) и е под въпрос, не знам дали не си доизмисля задачи.

Конюнктурна проба е сигурна, че е нямало, но други казват, че е имало. Не мога да измъкна повече, но моето е на три, толкова. Каквото си е направило - това 😃. Успех на всички!

# 197
Ако е било бим бум бам, бум бо бою, бум бам...това и аз не мога да запомня, като ли малко дете Simple Smile

Пускам тук (за бъдещите поколения Grinning) това, което успях да извадя от моето след изпита за детска градина:

1. Как се казва - тук (доколкото ми е известно от споменатото в темите назад) трябва да се кажат трите имена и така я бях инструктирала;
2. Кога е родена и на колко е години - дата и точни години;
3. Къде живее - пълен адрес - тук държава не е казала, само град, улица, вход, етаж, апартамент;
4. Има ли братя и сестри - тук е казала Да и съответно отговор на уточняващи въпроси - как се казва сестра ѝ, на колко е години, къде учи и в кой клас;
5. Как се казва мама (тук, за съжаление, така и не успях да я науча на пълните ни имена, казала е малкото-умалително Grinning), къде работи - питах дали са питали за татко - не, явно проверяват дали нещо знае в тази връзка, тя знае къде работя, но не знае какво, съответно е казала само местоработата;
6. Лабиринт с таралеж - много лесен бил каза, предполагам пътечка, твърди, че го е правила с химикал;
7. Карти с цветове - каза, че е трябвало само да отговарят кой цвят им показват;
8. Задача за памет - госпожата казва нещо и детето трябва да повтори - бим бим бом, бим бим бам бим, бим бим бам бим бом бим - нещо такова;
9. Задача за ляво и дясно - питали са коя е лявата, коя е дясната ръка;
10. Кое е по-високо - зебрата или жирафа, тя е отговорила и твърди, че не е имало други въпроси за тези животни.

Под въпрос: Рисуване - това ми го каза по-късно (на следващия ден) и е под въпрос, не знам дали не си доизмисля задачи.

Конюнктурна проба е сигурна, че е нямало, но други казват, че е имало. Не мога да измъкна повече, но моето е на три, толкова. Каквото си е направило - това 😃. Успех на всички!

# 198
А каква е тази "Конюнктурна проба"?

# 199
Това е със задраскването - например да се зачертаят всички борчета. Според мен тук, поне от изчетеното назад в темите, са давали различни въпроси според възрастта - сходни, но различни.

# 200
А как ли е минал изпита на бъдещите първолаци? Дали е имало същите задачи

# 201
Пробата е коректурна, не конюнктурна Simple Smile

# 202
  • София
Според вас има ли шанс да изнесат резултатите по-рано или с оглед скандала миналата година, няма да го направят? Grinning

# 203
Според мен - абсурд. То тогава директора го беше направил нарочно май, за да се видят реалните резултати, защото явно са го натискали да вкарва деца по втория начин

Според вас има ли шанс да изнесат резултатите по-рано или с оглед скандала миналата година, няма да го направят? Grinning

# 204
Никога не са изнасяни по-рано, само миналата година - съвсем умишлено.

# 205
Дирекорката на Деня на отворените врати няколко пъти спомена, че им е коствало много усилия да се справят с тази ситуация, предзвикана от уволнения директор. Аз честно казано прочетох няколко статии по темата и не разбрах кой на кой е протеже. Не че има някакво значение, предполагам пркатиките, че не всички деца влизат по каналния ред, си продължава.

# 206
То всъщност какво точно беше станало миналата година и какво се разбра от въпросния "скандал"..?

# 207
Бяха изнесени предварително резултатите, предполагам реалните и се видя кои деца влизат. В последствие имаше подадени жалби за преразглеждане на резултатите на някои деца. В последствие всички, които подадоха жалба бяха приети в допълнителна паралелка. Това в общи линии разбрах аз.

# 208
  • Сф
Поправка: след като бяха изнесени резултатите по- рано, след това на датата бяха изнесени уж официалните класирания и бяха различни деца от първия списък. Тогава последваха оправдания от Лицея и жалби от родители.

# 209
Не. Аз имам и двата списъка и ги сравних - входящите номера бяха абсолютно еднакви, приравнени до 100т. За жалбите не съм запозната кои са влизали, но имам особено мнение защо е отпусната допълнителна паралелка. Със сигурност не са децата под чертата, поне така бяха писали тук.

Общи условия

Активация на акаунт