НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 5

• 27 016
  • 377
  •   1
Отговори
# 135
Това е отсега, дори от дни, явно е новост. Таксата беше като на повечето частни, но нямам спомен за точна сума, а и тази година може да е различно. Затова и написах, че ръководството е добро - наистина са страхотни, може би залагат на иновации, за да привличат повече деца.

# 136
  • София
Ако не влезе в лицея, ще си ходи в кварталното до 4 клас. После ще го мисля.

В тази връзка някой знае ли средно каква е цената на месец за транспорт, храна и допълнителни дейности, тъй като ако приемат хлапето, ще ползваме транспорта в късния следобяд (доколкото разбрах - с детската градина)?

# 137
Някъде назад го обсъждахме. Транспорт 170 лв., храна по около 3 лв. дневно, 10 лв. охрана и 10 лв. медицинско обслужване. Допълнителните дейности са според дейността, има и по 5 лв. на посещение, има и по 30 лв.

# 138
  • София
Отново аз. Този път с плетеница с букви (гласни, по-точно). Кои са буквите, които виждате на долните две картинки.

# 139
Здравейте. Ако децата ви не бъдат от приетите за 1ви клас,мислили ли сте за частното им? Аз обмислям и този вариант….
За частното абсурд с тези такси за начално училище. Да се вложат пари във висше образование - да, но за начална за мен е изключително излишно. В крайна сметка на което дете му се учи и има потенциал, ще има успехи където и да започне, стига да се намери добър учител. В София идват деца след 7-ми клас от училища в провинцията, които са приети в най-елитните гимназии. Това са моите разбирания по този въпрос. Приемете го просто като мнение! Simple Smile

# 140
И аз споделям същите разбирания. Ако се започне с частно още от първи клас, до 12-ти ще се дадат сигурно през всички години между 200 и 300 хиляди общо, които е по-добре човек да ги задели, или поне част от тях, за висше. В началните класове, където и да влезе детето, се учат горе-долу едни и същи основни неща. Вярно, плаща се и за различна среда, но е доста солено и не много хора могат да си го позволят

Здравейте. Ако децата ви не бъдат от приетите за 1ви клас,мислили ли сте за частното им? Аз обмислям и този вариант….
За частното абсурд с тези такси за начално училище. Да се вложат пари във висше образование - да, но за начална за мен е изключително излишно. В крайна сметка на което дете му се учи и има потенциал, ще има успехи където и да започне, стига да се намери добър учител. В София идват деца след 7-ми клас от училища в провинцията, които са приети в най-елитните гимназии. Това са моите разбирания по този въпрос. Приемете го просто като мнение! Simple Smile

# 141
И аз споделям същите разбирания. Ако се започне с частно още от първи клас, до 12-ти ще се дадат сигурно през всички години между 200 и 300 хиляди общо, които е по-добре човек да ги задели, или поне част от тях, за висше. В началните класове, където и да влезе детето, се учат горе-долу едни и същи основни неща. Вярно, плаща се и за различна среда, но е доста солено и не много хора могат да си го позволят

Абсолютно!
Средата също според мен е под въпрос. Навсякъде има деца и деца. Все ще се намери някое, което неконтролируемо, дете на “еди кой си” и т.н. Има си деца и деца и се срещат във всяко едно училище. В този ред на мисли, ако не влезе избирам най-доброто квартално, а във всеки квартал има по 1- 2 такива, имаме опция 134СУ, защото ще посещава подготвителна там от септември и ще дадат точки за първи клас и така. Даже няма и да и се го слагам на сърце толкова. Не е всяка цена! Което си е за него - само ще дойде! 💜

# 142
134 е супер, да. Ако сте в този район, то сте една идея облагодетелствани, защото има повече от 2 хубави училища. При мен обаче не, на нас районно ни беше 66-то, а за другите извън район е трудно. Вярвам, че има и други такива райони. Бих плащала за частно в този случай.

# 143
134 е супер, да. Ако сте в този район, то сте една идея облагодетелствани, защото има повече от 2 хубави училища. При мен обаче не, на нас районно ни беше 66-то, а за другите извън район е трудно. Вярвам, че има и други такива райони. Бих плащала за частно в този случай.
За съжаление не сме в този район, но 134СУ ни е на разстояние 10 мин с кола, 15-20 мин. при задръстванията. Просто опитах и на жребии го приеха. Късмет на детето Simple Smile Иначе при нас има 1-2 прилични училища. Не са нещо WOW, но стават.

# 144
Даа,на нас по район ни е 26то…..
Бих предпочела да е в частното 1-4клас,отколкото там.
Ако имахме хубаво училище по район,едва ли щях на мисля за частно,но 26-то, 2ро, 5то и Владая…..не
[/quote]

# 145
  • София
Познати доста хвалят 2ро и 5то. Иначе ние сме в Младост. Ако бе влезе в НУКК, ще е в квартално училище. Вероятно в 128-о или в 125-о. Още се колебая кое от двете.

# 146
Отново аз. Този път с плетеница с букви (гласни, по-точно). Кои са буквите, които виждате на долните две картинки.

В първата - У,И,А,Е
Във втората- А,Ъ,У,И,Е, мисля че има и О, ако предположим, че кръгчето може да бъде разгледано като част от Ъ и отделно като О.  Показах на детето, в първата видя това, което и аз, за втората според него няма Ъ, а е само О
Нека и другите кажат, това е което аз намирам.

# 147
2 и 5 са прекрасни училища с добри бази, но там местата не са достатъчни и за първа група. Т.е. В случай че не са прилежащи изобщо не бих ги броила за опции.

# 148
Цитат
В първата - У,И,А,Е
Във втората- А,Ъ,У,И,Е
Нека и другите кажат, това е което аз намирам.
Бях остана с впечатлението, че трябва да са само ясно изписани с прави линии букви. И на двете места видях читави само У-та, но с дребни уговорки. И пише "буквата".

(Имам предвид така)
Скрит текст:

# 149
  • София
Аз от моя пост само на едната видях У, но с уговорка. На другата - нищо не виждам. Не знам как се очаква от деца да намерят нещо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт