🎤 Гласът на България 🎵 - сезон 11, тема 1

• 20 972
  • 438
  •   1
Отговори
# 90
И на мен ми идва вповече лигавенето на менторите и драматизмът из всички лични истории.
Пееш или лъжеш беше приятно разнообразие, ще му дам шанс.

# 91
Аз много харесах американката. Беше толкова усмихната, лъчезарна и позитивна. Пя чудесно, а като запя "Вървят ли двама" се разплаках.

Относно менторите - много, ама много ме дразни, като започнат да се дебнат един друг, дали някой ще натисне бутона. Нямат собствено мнение - все гледат другия как ще реагира и дали ще се обърне. Забелязах, че Мария постоянно дебне Графа - обърне ли се той ,веднага и тя се обръща. Язък й за претенциите, щом сама не може да реши кой глас й допада и кой не. А и манията й по млади момчета вече става очеизбождаща. Миналия епизод не се обърна на едно младо момче (не му помня името) и после, като го видя, направо си каза, че съжалява, че не се обърнала, като е видяла колко е млад и хубав. Дара и Лечев ми харесват, най-вече с това, че показват собствено мнение (в повечето случаи).

Относно водещите - препоръчвам за следващия сезон да ги сменят. Водещата (не й знам името) изобщо не ми харесва, а Зомбори дори не знам какво прави в това предаване. Вясва се от дъжд на вятър - все едно минава за малко, за да каже 2 - 3 изречения. Харесвах го в капките, но за водещ определено не става според мен.

# 92
Ох, да, постоянното консултиране с другите дали да се обърнат - ами за какво сте сложени там бе? Нали да прецените този глас подходящ ли е за вашия отбор, нали идеята е да изкарате победител, кво ми се насърчавате един друг? Обърне се някой и почва да дава зор и на другите - е така ли ще се съревноваваш?

# 93

Относно водещите - препоръчвам за следващия сезон да ги сменят. Водещата (не й знам името) изобщо не ми харесва, а Зомбори дори не знам какво прави в това предаване. Вясва се от дъжд на вятър - все едно минава за малко, за да каже 2 - 3 изречения. Харесвах го в капките, но за водещ определено не става според мен.

В този формат водещите не помня някога да са имали някакво значение. Просто един/или двама/ човека, чиято задача е да прочетат името на следващия изпълнител. Няма импровизации. Толкова.
Явно са се надявали, че името на Зомбори ще привлече зрители, но няма как да стане. Хората искат да слушат качествени изпълнители. България е твърде малка да се прави музикален формат всяка година. Участниците са еднотипни, в повечето случаи сравнително вярно пеещи, но с нищо не отличаващи се. Има нужда от поне две години почивка и ново жури, което не се лигави толкова.

# 94
На мен лично ще ми е много по-интересно, ако се наблегне на музиката от професионална гледна точка - менторите да коментират фразиране, контрол на дишането, да правят някакъв анализ на пеенето, а не да надничат като мишки зад столовете и да викат - напрежението си оказа думата. Кажете къде бяха грешките, какви бяха, кое ги е спряло да се обърнат... Понякога минават доста посредствени изпълнения, а на по-впечатляващи не се обръщат - защо? Обичайното обяснение е нещо не ми достигна, не ме докосна - какво не ти достигна, защо не те докосна? Нали затова са певци там, в журито, то с техните обяснения и аз мога да седна на стола.

# 95
Ако са очаквали, че Зомбори ще привлече зрители, значи наистина предаването има нужда от почивка поне 2 години. Какво има да им привлича Зомбори? Той не е изпълнител, не го гледаме или слушаме него - той е водещ. Не сме седнали да гледаме предаването, за да гледаме него. Това не са капките, където Рачков им изнася шоуто на гърба.

А че водещите са някаква проформа е ясно, ама поне малко чувство и емоция да влагат. Това момиче, което се води водеща е толкова фалшива и изкуствена, когато води интервютата или се радва зад сцената, че не знам как изобщо е станала актриса. Толкова й личи, че грам не й пука, че чак е дразнещо (поне за мен). Предишният водещ ми харесваше много повече. Трябваше само малко да си обогати репертоара и щеше да си е ОК.

# 96
  • София
Аз много харесах американката. Беше толкова усмихната, лъчезарна и позитивна. Пя чудесно, а като запя "Вървят ли двама" се разплаках.

Относно менторите - много, ама много ме дразни, като започнат да се дебнат един друг, дали някой ще натисне бутона. Нямат собствено мнение - все гледат другия как ще реагира и дали ще се обърне. Забелязах, че Мария постоянно дебне Графа - обърне ли се той ,веднага и тя се обръща. Язък й за претенциите, щом сама не може да реши кой глас й допада и кой не. А и манията й по млади момчета вече става очеизбождаща. Миналия епизод не се обърна на едно младо момче (не му помня името) и после, като го видя, направо си каза, че съжалява, че не се обърнала, като е видяла колко е млад и хубав. Дара и Лечев ми харесват, най-вече с това, че показват собствено мнение (в повечето случаи).

И аз харесвам американката, много мила, положителна.. и мъжът ѝ е готин, намерили са се!

Относно водещата.. Боряна Братоева, преди много ѝ симпатизирах. Това е годеницата на Цитиридис.. отвратително изглежда с този тоалет и с тези обици - все едно изтървана от някое психиатрично заведение, така се държи, няма как по друг начин да го квалифицирам. Толкова се изненадах.. аз съм я виждала в една съвсем друга светлина - лъчезарна, приятна, а тук ми е безумна и неприятна за гледане.

Зомбори го харесвам - талантлив, забавен, приятен.

# 97
Братоева изглежда като огорчена от живота по принцип. Зомбори е страхотен и имитатор и певец, но не е много интересен като характер. Вероятно затова не става за водещ.

# 98
  • София
Братоева изглежда като огорчена от живота по принцип. Зомбори е страхотен и имитатор и певец, но не е много интересен като характер. Вероятно затова не става за водещ.
Някъде в края на 90-те години бях на една отворена лекция великия български режисьор Крикор Азарян и няма да забравя едно негова мисъл (цитирам по памет): „Води се спор, че актьорите са два типа - едните са добри импровизатори, но лоши имитатори, - те изучават сценария и го изиграват според своето усещане и според ситуацията, която се развива на сцената и им е много трудно да карат по сценария едно към едно.  Другите актьори пък са добри имитатори и лоши импровизатори - тези изиграват сценария буква по буква и рядко ще добавят нещо от себе си и са изключително подходящи за строго определен фиксиран образ. И когато изграждате вашия образ трябва да имате предвид какъв точно артист ви трябва ...“

Та ... според мен за водещи трябва да се търсят импровизатори.

# 99
  • някъде по морето
Снощи гледах "Коя е тази песен?" и видях Теодор Койчинов с Ку- ку бенд. Бях му голям фен и сега го харесвам, та пуснах да си спомня първия Мюзик Айдъл...такива уникални певци....жалко , че не могат да пробият навън. Много харесвам Ед Шиърън , но мисля, че нашите не му отстъпват по качества но.......

# 100
  • IC 1101,Abell 2029
Водещите може да не чак такива импровизатори,защото тяхната роля не е първостепенна.Но за менторите това е от много важно.Те не просто трябва да са добри импровизатори.Те трябва да са родени такива,т.е да им е в кръвта.Такива са менторите в най-качествените формати.Идва им отвътре да импровизират.Наште тук са пишман-импровизатори и затова са дразнещи.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 00:35 от alex_bg

# 101
...но Ед Шийрън пише брилянтна музика, с това ги превъзхожда.
Аз по същия наначин съжалявам за Славин Славчев, който има уникален глас. Но с музиката, която правят изобщо не може да го презентира подобаващо.

Снощи гледах "Коя е тази песен?" и видях Теодор Койчинов с Ку- ку бенд. Бях му голям фен и сега го харесвам, та пуснах да си спомня първия Мюзик Айдъл...такива уникални певци....жалко , че не могат да пробият навън. Много харесвам Ед Шиърън , но мисля, че нашите не му отстъпват по качества но.......

# 102
  • IC 1101,Abell 2029
Да се сравнява такава световна звезда като Ед Шийрън с който и да е в България във всяко едно отношение е меко казано несериозно.А това за пробиване навън са "Приказки от 1001 нощ".Ед Шийрън бе мегаментор в един от последните сезони в Америка.Какъвто е кеф да го слушаш,такъв кеф е и да го чуваш как говори и въобще как се държи.В този ред на мисли,ако има фенове на Майкъл Бубле и Снуп Дог да знаят че са новите ментори зад океана.

# 103
  • София
Да се сравнява такава световна звезда като Ед Шийрън с който и да е в България във всяко едно отношение е меко казано несериозно ...
И той е тръгнал от някъде за да стане такъв, не е станал известен изведнъж.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт