Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 136
  • 596
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, предстои ни другата седмица пътуване до Неапол.Бях запазила нощувки в Соренто, но са ни анулирали резервацията и почти вече няма опции за настаняване там.Колебая се къде да запазя нощувки - Неапол или Салерно.Разбрах, че Неапол - Салерно се ходи с влак и от там също като от Соренто може да се купи one day ticket за Амалфи, Позитано, Равело... На коя жп гара спира влака от Неапол и дали е близо до мястото от където се купува този билет? От там може да се хване и фери до Капри, а дали може да се хване и от Неапол?Малко ми е каша в глвата, понеже преди няколко дена и беше сватбата и малко всичко в последния момент се случчва с организацията и ше съм благодарна, ако някой ми помогне с тези въпроси...Имаме 3 нощувки - 4 пълни дни.Искаме да видим Неапол, Амалфитана и Капри -  за друго едвали ще имаме време..
Благодаря!

Привет,ние ходим често  и винаги отсядаме в Неапол.  Един от много любимите ни градове в Италия - заслужава си да се отдели време и за него Simple Smile 
   Обикновено ходим  за един ден до Амалфи и Позитано, и един до Капри. Точно каквато е вашата програма.
 Ходили сме с частен шофьор- 170 евро беше цената  до  Амалфи, но тогава бяхме с багаж и не ни се занимаваше с транспорти . Определено това ми се стори най-удобният вариант.

Другият вариант е с автобус ,които тръгва веднъж на ден  от спирка близо до пристанището в Неапол, пътува около 2  часа до Амалфи , но билетът струваше  6.50 евро по мои спомени.

От там отново с автобус до Позитано и след това Позитано- Неапол с ферибот.
 Това в края на май,когато фериботите са по- редовни.

През март пък ходихме по същия  начин до Амалфи, но след това се прибрахме отново с автобус. На връщане няма директен за Наполи, затова със смяна в Аджерола.  Мога да погледна точни разписания,ако решите, че ще пробвате този вариант.
  Спим в хотел,който е много близо до Моло Беверелло  и ни е мн удобно и на пешеходно разстояние както до терминалът на фериботите, така и за изцяло пешеходни разходки из историческият център на Неапол.

# 76
Здравейте, предстои ни другата седмица пътуване до Неапол.Бях запазила нощувки в Соренто, но са ни анулирали резервацията и почти вече няма опции за настаняване там.Колебая се къде да запазя нощувки - Неапол или Салерно.Разбрах, че Неапол - Салерно се ходи с влак и от там също като от Соренто може да се купи one day ticket за Амалфи, Позитано, Равело... На коя жп гара спира влака от Неапол и дали е близо до мястото от където се купува този билет? От там може да се хване и фери до Капри, а дали може да се хване и от Неапол?Малко ми е каша в глвата, понеже преди няколко дена и беше сватбата и малко всичко в последния момент се случчва с организацията и ше съм благодарна, ако някой ми помогне с тези въпроси...Имаме 3 нощувки - 4 пълни дни.Искаме да видим Неапол, Амалфитана и Капри -  за друго едвали ще имаме време..
Благодаря!

Привет,ние ходим често  и винаги отсядаме в Неапол.  Един от много любимите ни градове в Италия - заслужава си да се отдели време и за него Simple Smile 
   Обикновено ходим  за един ден до Амалфи и Позитано, и един до Капри. Точно каквато е вашата програма.
 Ходили сме с частен шофьор- 170 евро беше цената  до  Амалфи, но тогава бяхме с багаж и не ни се занимаваше с транспорти . Определено това ми се стори най-удобният вариант.

Другият вариант е с автобус ,които тръгва веднъж на ден  от спирка близо до пристанището в Неапол, пътува около 2  часа до Амалфи , но билетът струваше  6.50 евро по мои спомени.

От там отново с автобус до Позитано и след това Позитано- Неапол с ферибот.
 Това в края на май,когато фериботите са по- редовни.

През март пък ходихме по същия  начин до Амалфи, но след това се прибрахме отново с автобус. На връщане няма директен за Наполи, затова със смяна в Аджерола.  Мога да погледна точни разписания,ако решите, че ще пробвате този вариант.
  Спим в хотел,който е много близо до Моло Беверелло  и ни е мн удобно и на пешеходно разстояние както до терминалът на фериботите, така и за изцяло пешеходни разходки из историческият център на Неапол.
Благодаря! А ползвали ли сте тези автобуси хоп он, гледам в букинг намалена цена по 50лв на човек - дали е реално намалението.Също така трип с лодка в Капри за 43 лв. Посъветваха ме за някаква полудневна екскурзия  с лодка по маршрут Амалфи, Позитано, която се хваща от Капри.До сега никъде не прочетох за такава опция.
Запазих в крайна сметка хотел във Вомеро- надявам се да е ок като място

# 77
Хоп он,ако имате предвид за автобуса ,който е по Костиерата-да.   Но сме си купували всеки билет отделно. Наполи-Амалфи,след това Амалфи- Аджерола или Амалфи- Позитано. От Амалфи до Позитано беше около 2 евро.   SITA се води линията. Погледнах вчера в нета - 12 евро беше билета за 24 часа,значи не е мн оферта в  Букинг,ако е за същия автобус.
 За Капри пък прекалено евтино ми се струва 43 лв на човек.

Вомеро е най-най- хубавият квартал на Наполи.  Все едно си не в друг град,а друга вселена. Елегантен, подреден, хората са различни дори.
  Кварталът на богатите,както го наричат самите неаполитанци. Прекрасен избор сте направили. Ако сте близо до спирка на фуникуляра препоръчвам да използвате него за бързо придвижване към центъра.  Бърз е и спирката му е на много удобно място, в центъра спира на виа Толедо . Билетчето струва 1.30 евро..
 За да стигнете до  Вомеро от летището най-добре изполвайте такси- около 30 евро  е и ако сте няколко човека ,разликата  в цената с автобусните билети е пренебрежимо малка.

# 78
  • Вестерос
Нашата обиколка около Капри беше мисля, че 23 евро на човек. Като за Блу Гротто, ако е отворено се доплаща на място 18 евро. Билети за обиколката купихме от будка, която е на отсреща на будките за билети за фериботите.

# 79
Здравейте, полетът ни е на 01.10 , но преди седмица сключих брак и съответно съм с друга фамилия.Не съм сменяла документи, понеже четох,че имам срок от 30дни.
Доколкото знам няма да има проблем на летището,но все пак да попитам и тук.
Благодаря!

# 80
Здравейте. Откъде в Салерно се купуват дневните карти за автобус за крайбрежието? Като нощувки сме избрали Салерно, как бихте ме посъветвали Амалфи и Равело в един ден и Позитано в отделен или Равело в отделен ден? С автобус постижимо ли е от Салерно трите града или да гледам само фериботите Simple Smile

# 81
  • София
Дневна карта за автобусите купих от будка в гарата - има надписи и реклами, че продават билети, не може да се пропусне.

# 82
  • Пловдив
Не е невъзможно да видите и трите места за един ден. Може би вариант Амалфи-Равело-Амалфи-Позитано с автобус, а след това с ферибот, тъй като Позитано е междинна спирка и автобусите към Амалфи са претъпкани, въпреки че се движат доста по-начесто от официалното разписание. Или ако искате пак връщане с автобус, се качете до първата спирка, на която слизат повече хора, а се качват по-малко. На спирката на изхода от Позитано към Амалфи никой не слиза, а има много чакащи.

# 83
Здравейте, до кога е подходящо да се обиколи крайбрежието? Ноември хубаво ли е все още като време или чак напролет Март,Април ? Кога е вече топличко,но няма такава лудница?

# 84
Ами,то всяка година е различно. В София миналия октомври валя сняг..  Grinning  
Добре е да се прецени на момента.  В Амалфи ние сме били през април със зимни якета. В края на април и то на сватба на приятели неаполитанци, които си бяха планирали тогава сватбата ,защото принципно е топло и не претъпкано с туристи все още .. Но си беше студено.
 Но пък този март  беше много топло.  Така че най-добре да си проверите като наближи, ако имате възможност за планиране в последния момент.
 Ние обмисляме   да отидем в края на октомври, докато  Уиз все още летят до Неапол ,а не до Салерно.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 17:31 от Mirella27

# 85
  • Вестерос
Края на октомври им свършва сезона, мисля, че някои известни места за посещение затварят.

# 86
Благодаря! А защо предпочитате да летите до Неапол? Понеже ние също летяхме до там и там отседнахме , но прекалено много време се губи в пътуване и искаме да се върнем, но да кажнем директно в Салерно?
Добре е да се прецени на момента.  В Амалфи ние сме били през април със зимни якета. В края на април и то на сватба на приятели неаполитанци, които си бяха планирали тогава сватбата ,защото принципно е топло и не претъпкано с туристи все още .. Но си беше студено.
 Но пък този март  беше много топло.  Така че най-добре да си проверите като наближи, ако имате възможност за планиране в последния момент.
 Ние обмисляме   да отидем в края на октомври, докато  Уиз все още летят до Неапол ,а не до Салерно.

# 87
  • София
Летището на Салерно към момента има много ограничен обществен транспорт.
Не че Неапол е цвете за мирисане - летище в рамките на града, а плащаш билет с тройна цена за де факто градски автобус, който де юре не е. А друг няма.
Много градове, особено в Южна Европа, извиват ръце с транспорт от / до летищата.

# 88
Благодаря! А защо предпочитате да летите до Неапол? Понеже ние също летяхме до там и там отседнахме , но прекалено много време се губи в пътуване и искаме да се върнем, но да кажнем директно в Салерно?

Отсядаме в Неапол , транспортът е с една идея повече опции,а и защото  предпочитам  вечерта да сме в Неапол, да си се разхождаме, вечеряме , ходим на шопинг и т.н.  там.
 Миналата година бяхме с три нощувки в  Амалфи, в прекрасна вила и все пак вечер става някак скучно  и празно, когато си тръгнат всички хора .
 Спестява се малко време за придвижване ,но пък ,ако трябва да се сменят няколко вида транспорт  не е много сигурно какво  се спестява.  Може би цената на нощувките.
 Иначе от летището до хотела в Неапол взимаме винаги такси, винаги сме поне  трима и придвижването с автобус не излиза кой знае колко по-евтино.

# 89
Летището на Салерно към момента има много ограничен обществен транспорт.
Не че Неапол е цвете за мирисане - летище в рамките на града, а плащаш билет с тройна цена за де факто градски автобус, който де юре не е. А друг няма.
Много градове, особено в Южна Европа, извиват ръце с транспорт от / до летищата.

Е да, но въпреки това пак е най-евтиният вариант. Иначе с таксита е по-скъпо.
Не помня цената на Алибус от летището в Неапол до града, но не е било нещо уау.  Ама например 10-те евро за метро в Атина от летището до града.. ги помня, хахаха.  6 евро от летище Ница (на 3 км от центъра), даже сега може и да е повече.

Общи условия

Активация на акаунт