Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 162
  • 596
  •   1
Отговори
# 180
Билети за влака няма смисъл по-рано. Той си е като градски транспорт (Circumvesuviana),  ако сте са Артекарт Кампания даже и билети не ви трябват, нея (приложението) си цъквате на валидаторите.

# 181
  • Milano
Тя пистата за кацане не е ли една? Какво значение има дали идват от запад или от изток, коридора за кацане е един.

# 182
  • София
Благодаря, зачудих се, защото сега нали са въвели определен брой билети за продажба на ден, но все се надявам февруари още да не е такава лудница. 😃

# 183
Тя пистата за кацане не е ли една? Какво значение има дали идват от запад или от изток, коридора за кацане е един.
Да, една е. Но понякога зависи от вятъра. Забелязвала ли си, когато летиш от Италия до България например, в София самолетът почти винаги идва от запад, лети над Люлин, Западен парк... отдясно се вижда центъра, отляво Враждебна и каца. Но има случаи, в които има силен насрещен вятър и самолетът минава цяла София, отива чак до село Яна примерно, прави кръг и захожда за кацане от изток (както самолетите от Варна например), снижава над Джъмбо и каца. Аз съм имал няколко такива случая.  Минаваме целия град, но не кацаме, после кръг и кацаме от източната страна, въпреки, че идваме от запад. Това е заради ... времето. Пилотите си знаят най-добре как е най-безопасно.

Та в тази връзка казвам, че ... зависи откъде захожда самолетът при снижаване над Неапол. Обичайно ... вулканът ще се вижда от лявата страна. При някакъв насрещен вятър, ще подмине града, ще направи кръг и ще кацне от другата страна, така че вулканът да е отдясно.

Където и да седнете, самолетите си правят кръгове и се вижда за малко, където и да сте седнали.

# 184
Да, но просто продължава напред и прави завой, реално си е в същия коридор, но на друга височина. Дори и в Неапол да продължи напред/ т.е на запад, над морето/ по моята логика пак минаваш покрай Везувий и той ти се пада от ляво, когато идваш от изток,  т.е. от България.  На кацане Везувий се виждаше от доста далече и почти през цялото време докато снишаваше, та да не го видиш отляво, според мен поне, самолетът трябва да е променил маршрута още преди да стигне дори Апенините, защото след тях започва да снишава и Везувий се вижда отдалеч. Все пак е доста мащабен.

# 185
Край Катания е нещо подобно. Етно се вижда, където и да идеш в района, както и да летиш. С влак от Сиракуза до Таормина, пак се вижда през цялото време.
Хубави са си тези вулкани, само да не се разгневяват, че...

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 20:18 от diziler

# 186
  • Milano
И при ветровити места, като острови все на едно място каца. Имаш някакви странни теории.

# 187
  • София
Край Катания е нещо подобна. Етно се вижда, където и да идеш в района, както и да летиш. С влак от Сиракуза до Таормина, пак се вижда през цялото време.
Хубави са си тези вулкани, само да не се разгневяват, че...
Недей, че домашните са се наплашили къде ще ги мъкна. 🤣🤣🤣

# 188
На мен все ми се струваше,  че тресе в Неапол, в хотела. Навън не съм усетила такова нещо. Никой сайт за земетресение не даваше да има земетресение в района по онова време. От метрото ли беше, от какво ли, не знам. Наблизо минаваше едната линия на метрото и реших да се самоуспокоя, че е от това...Bowtie

# 189
  • София
Наистина самолетите кацат в една и съща посока на пистата, но не всички идват от една и съща посока. Някои правят обратен завой и така захождат към пистата. Освен това не винаги получават веднага разрешение за кацане и ако трябва да изчакат правят "кръгчета" (образно казано). Ние, като летяхме до Катания през 2022 г., самолетът подмина летището и навлезе доста навътре в острова, после обърна и се върна на пистата за кацане. В Малага пилотът ни съобщи, че тъй като е подранил, трябва да изчакаме за кацане и около 20 мин. кръжахме в района - тъй като е ниско и беше ясно, се виждаше всичко.

# 190
На мен все ми се струваше,  че тресе в Неапол, в хотела. Навън не съм усетила такова нещо. Никой сайт за земетресение не даваше да има земетресение в района по онова време. От метрото ли беше, от какво ли, не знам. Наблизо минаваше едната линия на метрото и реших да се самоуспокоя, че е от това...Bowtie

Ние два пъти сме били  на леко земетресение в хотел на 30тия етаж  там  Grinning  Проверих в сайтове- имаше си .. Местните изобщо не бяха впечатлени - казаха " ее,то си тресе, не е кой знае какво"  Та се оказа,че наистина Campi flegrei  редовно си раздвижват земните недра, но не настава всеобща паника, не са силни,опасни трусове.
 Случката по никакъв начин не е повлияла на следващите ни посещения в Неапол Simple Smile  Районът там е истинска магия, атмосфера,  коренно различна от всяка друга част на Италия. 
Но си трябва време да се разбере и усети, един ден не стига  Simple Smile

# 191
  • Плевен
Привет!
В четвъртък летим за Неапол, кацаме в ранния следобед. Апартамента в който ще отседнем се намира в близост до центарлната ж-п гара на града, та питането ми е какъв преовз е най- удачно да ползваме за придвижване от летището до гарата
Благодаря предватително!

# 192
Има автобуси на Alibus, за 5 евро. Стоят отпред, пред летището и извозват до Централна гара. Няма начин да ги пропуснете. Друг вариант ви е такси, около 20 евро до гарата.

# 193
Ние също успешно се предвижихме с Alibus от и до летището.

# 194
Чакаме и метро да пуснат тази година до летището.

Общи условия

Активация на акаунт