Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 169
  • 596
  •   1
Отговори
# 225
Хм, аз намерих инфо за стачка на железопътния  транспорт. От 21h на 25ти, продължителност 24 часа. Но се отнася за Trenitalia. 
 Везувианата, която е линията,свързваща Неапол  и Помпей  ще се движи,доколкото виждам. Те са стачкували на 10.01.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 19:53 от Mirella27

# 226
Circumvesuviana се казва линията водеща към Помпей.
На Наполи Чентрале слизате на -1 за да хванете влака.

# 227
Благодаря много, а Circumvesuviana самостоятелна компания, която не е включена в националната стачка, ли е?

# 228
Аз пътувам в понеделник на 27 ми, ама май няма да има какво да разказвам после...дават го да завали през нощта и три дни да не спре....направо не знам какво ще правим, и нощувките сме платили и няма как да се откажем.

# 229
Мики, ние сме от 03 февруари и също има вероятност да вали. За лошо време съм приготвила алтернатива -  подземен Неапол, повече църкви, археологическия музей...

# 230
  • София
Ние живот и здраве края на февруари ще сме там, ама хич и не го мисля, както дойде- дойде. Grinning

# 231
Здравейте, ние ще пътуваме края на май до Неапол за 5 дни. Четох в темата, но съм все още доста неориентирана.
Накратко - помогнете ми със съвети за местата за нощувка. Аз мисля първите три дни да нощуваме в Салерно, като от там съответно екскурзия първи ден Помпей, втори ден Амалфи и Позитано (примерно може и други градчета наоколо), ако остане време Капри. Последните два дни нощувка в Неапол , незнам къде, може би около ЖП гарата и центъра - съвети? И да разгледаме някои от забележителностите.
Как най-лесно да се придвижим от летището на Неапол до Салерно? Или къде другаде може да се установим, видях, че там е доста по-евтино от Соренто и Амалфи примерно?
Благодаря предварително!

# 232
Не препоръчвам района на гарата за нощувки.
Има предложени райони за нощувки в Неапол назад в темата, даже конкретни места. Ние бяхме в района на Ботаническата градина. Napoli Milionaria B&B.

# 233
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Подкрепям.
Емигранти лежат на дюшеци пред магазините денем и нощем, гарата е пълна с тях, сутринта, когато таксито ни закара да си хванем влака за Рим, голяма група от тях се биеха, почти изблъскаха един под колата.
През деня около гарата имаше полиция, сутринта никъде не ги видяхме.

# 234
Благодаря  за разясненията за района на гарата, а в Салерно струва ли си да се спи или е далеч за ежедневно пътуване до Помпей, Амалфи и примерно Соренто?

# 235
  • София
Струва си и не е далече. До всичките има автобуси.

# 236
Подкрепям.
Емигранти лежат на дюшеци пред магазините денем и нощем, гарата е пълна с тях, сутринта, когато таксито ни закара да си хванем влака за Рим, голяма група от тях се биеха, почти изблъскаха един под колата.
През деня около гарата имаше полиция, сутринта никъде не ги видяхме.
Малко извън темата (а може би не) да споделя и аз една случка.
Връщаме се с един от последните влакове от Соренто, може би е било към 21-22 ч. Слизаме на гарата и виждаме един изход, който изглежда извежда на улицата отстрани на гарата и за да не вървим с тълпите, слизащи от влаковете, решихме да се запътим натам. Имаше една полицайка, за всеки случай реших да я попитам дали наистина води до улицата отстрани на гарата този изход, както си мислех.  Тя каза "Да, но не ви съветвам да излизате оттук. Идете си към главния изход"... Това да ни го каже полицай мисля, че е доста красноречиво за района.

# 237
  • София
Ние бяхме краят на октомври. От летището, с шатъла, слезнахме на гарата и от там директно на влака за Салерно. Влакът беше супер бърз, чист и комфортен, от гарата си взехме кафе и едни гевречета и закусихме докато пътувахме. Салерно е много хубаво градче, спокойно! От там ни беше отправната точка за Амалфийското крайбрежие! След много четене тук на коментари какви завои са, реших и букнах обиколка с ферибот. Не съжалявам изобщо! Гледката откъм морето е впечатляваща! Отделно като гледах как криволичат колите по крайбрежието, бях сигурна, че съм спестила на дъщеря ми доста нептиятно изживяване, тъй като на нея И става лошо по завои!  Спряхме в Амалфи, на Капри  и в Позитано и накрая пак се върнахме в Салерно! Като цяло  времето за разглеждане не беше много, но с дете, бяхме решили, че няма да препускаме като луди и повече ще се наслаждаваме на атмосферата и ла долче витата. Получи ни се, беше лежерно и приятно за всички. единственото ми притеснение беше да не е лошо времето, защото канселират фериботите, а аз бях купила билетите 2 месеца по-рано.
На тръгване от Салерно бяхме решили да спрем в Помпей, купихме си билети за влака, но докато чакахме на перона, обявиха стачка и влака си тръгна празен Laughing  С билетите за влака се качихме на автобус, който беше спрял точно пред входа на гарата и той ни откара до Помпей! След разглеждането на Помпей пак си хванахме влак, който беше експрес. Бързо и комфортно стигнахме до Неапол. ...Където пък три дена ни удави от дъжд... Пак изкарахме добре, но всичко беше на прибежки и прогизнали, въпреки дъждобраните и чадърите! Последният ни ден времето беше ок и тъй като полета ни беше късно вечерта, хванахме влака до Соренто ! Тази линия е отвратителна! Бавна, претъпкана, имаш чувството, че влака ще се разпадне! На връщане, на спирката на Помпей (на друга гара спира линията за Соренто) се натъпкаха стотици хора, не можеш да дишаш, влакът скърца, спира...
Та Салерно е супер за отправна точка за амалфийското крайбрежие и Помпей!

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 22:15 от placebo7

# 238
Ние бяхме краят на октомври. От летището, с шатъла, слезнахме на гарата и от там директно на влака за Салерно. Влакът беше супер бърз, чист и комфортен, от гарата си взехме кафе и едни гевречета и закусихме докато пътувахме. Салерно е много хубаво градче, спокойно! От там ни беше отправната точка за Амалфийското крайбрежие! След много четене тук на коментари какви завои са, реших и букнах обиколка с ферибот. Не съжалявам изобщо! Гледката откъм морето е впечатляваща! Отделно като гледах как криволичат колите по крайбрежието, бях сигурна, че съм спестила на дъщеря ми доста нептиятно изживяване, тъй като на нея И става лошо по завои!  Спряхме в Амалфи, на Капри  и в Позитано и накрая пак се върнахме в Салерно! Като цяло  времето за разглеждане не беше много, но с дете, бяхме решили, че няма да препускаме като луди и повече ще се наслаждаваме на атмосферата и долче витата. Получи ни се, беше лежерно и приятно за всички. единственото ми притеснение беше да не е лошо времето, защото канселират фериботите, а аз бях купила билетите 2 месеца по-рано.
На тръгване от Салерно бяхме решили да спрем в Помпей, купихме си билети за влака, но докато чакахме на перона, обявиха стачка и влака си тръгна празен Laughing  С билетите за влака се качихме на автобус, който беше спрял точно пред входа на гарата и той ни откара до Помпей! След разглеждането на Помпей пак си хванахме влак, който беше експрес. Бързо и комфортно стигнахме до Неапол. ...Където пък три дена ни удави от дъжд... Пак изкарахме добре, но всичко беше на прибежки и прогизнали, въпреки дъждобраните и чадърите! Последният ни ден времето беше ок и тъй като полета ни беше късно вечерта, хванахме влака до Соренто ! Тази линия е отвратителна! Бавна, претъпкана, имаш чувството, че влака ще се разпадне! На връщане, на спирката на Помпей (на друга гара спира линията за Соренто) се натъпкаха стотици хора, не можеш да дишаш, влакът скърца, спира...
Та Салерно е супер за отправна точка за амалфийското крайбрежие и Помпей!
Много благодаря за разказа. От къде букнахте  разходката с ферибот? Ферибота спираш ли на Капри, Амалфи и Позитано?

# 239

Общи условия

Активация на акаунт