Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 31 341
  • 588
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Темата стана вече безполезна за всички които искат да посетят Неапол. Вече 2 пъти питам как ходите до Везувий. Никой ли не е ходил до вулкана? Излиза, че се ходи да се гледат и снимат "боклуците".
За протокола 2 пъти вече ходя в Неапол и другата седмица отново заминавам

# 586
Погледнете ето тук
https://www.getyourguide.com/pompei-campania-l156880/from-pompei … 92e1-d88d34b4394d
Само те предлагат Везувий без Помпей, всички останали - и двата обекта.

Иначе варианта е от Неапол да отидете до Помпей . И след това ето този билет, който включв трансфер от Помпей,.
https://www.vesuviustickets.com/en/?_gl=1*blftju*_up*MQ..*_gs*MQ … AYAiAAEgK4jvD_BwE.
 Другият вариант,ако сте повече хора и може да ви излезе икономически изгодно е да ви дам контакт на фирмата за трансфери, която използваме ние и да ги попитате колко ще ви струва да ви закарат до там. Но предполагам,че с престой и връщане ще предложат висока цена.

# 587
Стари са ми спомените, но бях проверявала навремето, че най-директни и с най-добри цени са фирмите, които тръгват от Ерколано.
Слизаш от Circumvesuviana на гарата в Ерколано и бусовете за Везувий тръгват от пред нея.

# 588
Нашето пътуване до Неапол и околностите приключи в събота. Имахме 5 нощувки, общо 6 пълни дни. Летяхме с Раян. 3 дни спахме в апартамент в Соренто, 2 в B&B в Неапол.

Посетихме Капри, Помпей с влак, Казерта с автобус - имаше стачка на жп транспорта, когато ни беше определеният ден за там. Всички билети ги купувах предварително. Отказах се от Позитано и Амалфи, тълпите само за фериботите до Позитано бяха огромни, а автобус не бих си причинила. Като цяло, те не ни и бяха фокус това пътуване.

Няма да пиша подробности, защото посетихме доста "банални" места, за които се е писало много. Ако някой има конкретни въпроси - с удоволствие ще отговоря.

Ние нещо не нацелихме добри заведения, и, парадоксално, но това ни беше най-посредствената храна, която някога сме яли в Италия. Като цяло, не гледам ревюта и отзиви, сядаме там, където ни хареса. Само в две заведения храната беше вкусна - едното в Помпей, пицата беше чудесна, а второто беше една тратория/стек хаус в Казерта - божествено приготвено месо. В Неапол ни отрязаха главата в едно заведение на пристанището до Кастел дел Ово, а храната беше посредствена, единствено буратата беше на ниво.

Относно боклуците в Неапол - има и мръсни райони, и доста приятни. Бях писала тук, че се чудя дали изобщо да отсядаме в Неапол заради лошата му репутация - изобщо не съжалявам, че решихме да останем там. Даже обратното. Неапол е дълбоко и много автентично преживяване, много по мой вкус. Да, хаотично е, шумно, мръсно, има тук-таме странни субекти, иска се добра ориентация понякога да си намериш спирката, има закъснения и пр. Но пък точно това направи преживяването ни пълноценно. Не съм се чувствала некомфортно, нито "заплашена" от нещо (освен когато пресичах на пешеходна, спират на сантиметри от крака ти, правила няма). Като цяло, много съм доволна от това пътуване Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 17:12 от slastna

Общи условия

Активация на акаунт