Любители на кучета - 145

• 27 326
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Диди, ми... казвам "не", "шъттт". Уж по на мама Еми методите действам. Общо взето не знам как става. Може да е от породата. Предишното ми куче беше порода пинчер - Нора. Знае се, че се водят джавкащи. Никога не е лаела неконтролируемо. Може би защото когато я взехме бях с две малки деца и не допусках трето да не ме слуша Simple Smile Знам, че има методи за контрол на лаенето. Една приятелка сега се бори с нейното сладурче да не лае за щото и нещяло.

# 571
  • Враца
vmarinska, как е Вачи? Дано всичко да е отминало, каквото и да беше!

Благодаря , като малка пушчица е , както си беше и преди.
Но аз съм си на тръни все и му се вторачвам.
Ето го, чака пиците пред печката:

# 572
  • под тепетата
Ох, мамин сладък, чака си мини пицата Laughing
Единият ни е супер шумен, вълшебната дума е чехъл Stuck Out Tongue Closed Eyes  Обаче научи и другия да мрънка, докато им се сервира закуска/вечеря.

# 573
  • Варна
Гледах в Тик ток, че когато кучето почне да лае, му набутваш наградка пред носа. Не могат да лаят, защото в този момент душат наградката. Съответно с команда. Моите не са учени, засега обръщам внимание на Бориса основно.

# 574
  • Бургас
Елза е научена на "тихо". Когато млъкне, давам награда. Но тя рядко лае вкъщи, само когато зад вратата има "враг", различен от постоянните съседи и  куриери Simple Smile

# 575
Рокото и той е една аларма 😁 Пък като види камион,бетоновоз или нещо от тоя род...Ужас 😃 Аз не смея да давам много различна храна от гранулата.Лятото го черпех със пъпеш и диня,харесва си ги.Иначе краставица,зелена салата,моркови също давам когато готвя.Като надуши яйца,много наостря уши ще му давам вече щом може.Пилешко месо също му давам,когато варя за нас го черпя 😁Да има сили да лае 😁

# 576
  • Бургас
Ева още не към я чула да лае като хората. Аз вкъщи не и давам, но тя и навън не лае.

Навлиза във вироглавия период. Изпълнява си командите, но първо протестира.

Пак трака зъби и откачам. Накрая ще я пратя да си вади зъбите нощем в коридора. Знам кой е зъба, клати се, но нямам нерви да се занимавам. Държи да ми спи на главата и да си трачка докато ме побърка.
Детето болно, кучето стърже на зъб, пък аз искам да спя Simple Smile

Как се дава тиква? Сурова?

# 577
  • под тепетата
Варена или печена давам.

# 578
  • Бургас
Варена, печена и по малко. Разхлабва.

# 579
  • Бургас
Ооо, щом разхлабва ще задържа. Още напасвам разходки.
Какво за ръбкане не ги разхлабва? Морков? Тя яде краставица, но не по много.

# 580
Мейпъл ако хапне повече моркови направо на цели парчета ги изкарва Grinning

# 581
  • Варна
Ох, шъткам, некам, карам се, ама това не спира да лае докато от улицата му отговарят ☹ Навън е тиха, но вкъщи явно влиза в охранителен режим. Да я залъгвам с лакомства не ми допада като идея. Това един вид е поощряване на нежелано поведение. И ако се разлае вечер докато спим, кой ще става да ѝ тика наградки пред носа? Ще съм благодарна да прочета за други методи.

MeMyselfI, тиквата и морковчето са много полезни, само не прекалявай, защото редовното ядене на храни с оранжев пигмент води до пожълтяване на бялата козина. И при хората се наблюдава същия ефект. Една приятелка миналата зима злоупотреби с тиква и буквално кожата ѝ стана с жълто-оранжев отенък. Чак ходи по лекари и те я светнаха за причината.

# 582
  • Бургас
Мейпъл ако хапне повече моркови направо на цели парчета ги изкарва Grinning

Има нещо много клюкарско в тази порода Simple Smile
Значи, седнал заспива, но дреме и той на облегалките на дивана и гледа през прозореца.

Диди, за сега ще я пропусна сигурно със зарзавата. Когато редуцирам разходките и спре със зъбите ще започна. То си е наука за тез пудели.
Гранулата + ВМП на Зоетис все ще и стигат. Пустото ВМП го намирам мега трудно, но ми го препоръчаха много силно.

Пипин е учен на тишина с транспортна клетка или тераса. Затварям и го пускам или черпя, едва когато млъкне. Така се научи, че когато е сам, трябва да е тих. Това работи отлично и когато е сам в стая. Ако искам да мълчи - награда докато лае, задушва и казвам тихо. Броя до три и давам. Постепенно увеличавам интервала за награда. Точно тик-ток метода.
Ева още не е почнала да лае, че да я тормоза по въпроса.

# 583
  • Бургас
Поощрява се тишината. Не нежеланото поведение. Кучето се награждава като е тихо, дори и без да е лаело преди това. Важното е да свърже поощрението с правилното поведение. Като без команда поощряването на правилното поведение помага на кучето да остане спокойно, а не да чака команда=награда. Например така научих Елза да лежи тихо и кротко под масата в заведения. Докато не станем, не става и тя. Много е полезно, ако искаш куче-компаньон за публични места.

Други, поне хуманни, методи няма. Кучето, както всяко животно, а и човека, реагира на "поощрение - наказание". Като желаното поведение се придобива по-лесно и се задържа по-дълго с поощрение, а не с наказание. Можеш да го получиш и с наказание, което не значи непременно бой и болка, но някои треньори още го практикуват. Особено при своенравни породи. Неудобство - например да поръсиш дивана с черен пипер, да се окиха хубаво, като се качи и повече да не посмее. Спрейовете за отблъскване работят на същия принцип.

# 584
Добро утро!Моля ви споделете ми наказание за провинило  се куче😂😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт