Любители на кучета - 145

• 27 325
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Как пък имате ноктаци за пилене, ние хич не можем да отгледаме.

# 616
Болното ми човече и беззъбата ми неспяща кучка.
В 5 сутринта ми иде да се изселя, обаче като ги видя после и всичко ми минава. Не остана. Още малко ще покашля човечето. Кучката няма вечно да сменя зъби и всички ще си спим Simple Smile

Бързо оздравяване!

# 617
Пилата е нещо подобно...
https://itt-shop.bg/diamantena-pila-ploska-yato-yt-6140-3-x-140-x-50-mm-54920

Зарка нали все из нивите ходи и бързо й растат ноктаците. Ама аз ги режа, нямам нерви за пилене, и тя също, дърпа си краката. Пилата я ползвам само да оформя маникюра. Но изпилява бързо. Знам, че ноктите трябва да се пилят, а не режат, защото живецът става все по-голям при рязането.

Джаковете са огън кучета, знам. Пазят територията със зъби и нокти Simple Smile

# 618
  • Бургас
Мен ме е страх да режа и пиля. Пипин дава, но Евата се дърпа все едно ще я коля.
Намерих на същата марка гранули за растящи, бели кифли, с размер на гранулата 13-15мм. Няма да преговарям с ММ. Той доволен, аз доволна.
ПП: не останаха млечни зъби. Избута си и другия кучешки и още два предкътника. Миряса, спи и не криви муцата вече. Направо и се спря тока. От четвъртък до сега 6 или 7 предкътника и два кучешки. Сега ми е доволно, че гранулата и колкото леща. Не може да си дъвче наградите дори, иначе “апе” (можеше и да хапе, ама няма зъби) Joy

# 619
  • sf
Дали ще познаете кой е това?!
Скрит текст:

# 620
Правим сА на бебИ Simple Smile

# 621
  • Варна
…Знам, че ноктите трябва да се пилят, а не режат, защото живецът става все по-голям при рязането…
Това не е вярно.

# 622
Да ви споделя, че след два дена път с камили най-после снощи се прибрах по нощите. Много ми беше трудно да не съм при тях, особено като знам, че Мегчето има нужда от помощ да се адаптира към всичките нови неща, които я заобикалят. Майка ми каза, че Мегчето на третия ден тръгнала да обикаля, Грейси започнала да ръмжи и съска и тя през останалото време държала Мегчето затоврена в едната стая. Много мъчно ми стана, че така самичка и отделена е била. Снощи като си дойдох много уморена, гладна и умираща за сън Кастиел беше първа писта. Грейси се показа, подуши ме, пипнах я и изчезна. Мегчето малко се стресна като отворих да влизам с куфара и другите багажи, но после се показа, погалих си я хубаво и си отиде да спинка. Сутринта с изненада я намерих сгушена до мен в леглото. Много мило ми стана, че ми има такова доверие да дойде да спи при мен. Грейси не обича такива неща, ако дойде да спи в леглото ляга в най-далечния край и не се доближава никога.
Мегчето определено е станала по-смела и по-активна. Въпреки крачето се качва на леглото, влиза в легена с изпраните ми гащи и чорапи, които чакат ред за сгъване. Сутринта докато пих кафе и ядок поничка ми помяука да й дам, на обяд също дойде да ми "говори".  Само дето не й харесва да взимам и нося, но се надявам, че е заради крачето, а не по принцип.

# 623
  • sf
Ще станат те дружинка! 😃
А какво се оказа, че има на крачето?

# 624
Счупено е, даже раздробено.

# 625
  • sf
Ох, милата. Ще зарастне ли?
Щом скача по леглото, явно се справя с него, дано не я боли.

# 626
Когато взех Зарка като бебе и я заведох при зълва ми за третата ваксина, тя ми каза че е по-добре да пиля ноктите с пила, отколкото да ги режа, защото когато се режат живецът израства по-бързо и все по-дълъг с времето. Предполагам, че тя знае какво говори и чак толкова некомпетентна не е.

И все пак аз си купих клещи и режа ноктите, защото става по-бързо и лесно отколкото пиленето.

В този свят става все по-трудно човек да разбере къде е истината, защото рекламата и финансовите интереси са намесени навсякъде.   На гугъл пък отдавна съм спряла да се доверявам. Това го пиша по принцип!

# 627
Ох, милата. Ще зарастне ли?
Щом скача по леглото, явно се справя с него, дано не я боли.
Ако се остави така - вероятно ще си зарастне на криво и ще развие артрит с годините. Поради много раздробени парченца операция също не може да гарантира успех, тъй като няма много за какво да се захванат евентуални винтове. Не искам да изкара старините си в болки и смятам да се съглася на варианта за ампутация. Казаха да я заведа около 15-ти да видят зъбките й как са и тогава ще говорим какво ще правят.
Тя определено има желание да се разхожда и да разглежда, но си личи, че не й е конфортно и прави чести почивки като направо ляга. Иска и да играe с Кас, но той като я побутне с муцунка и я събаря.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 20:34 от DreamingOfSummer

# 628
  • Враца
Аз , не бих и рязала крачето, щом си зараства.

# 629
  • Варна
Виждала съм много трикраки котета по разни предавания, които се чувстват чудесно, балансирани, пъргави, скачащи… Ако цената за запазване на крачето е сигурни болки и други усложнения, не си струва. Да видим какво ще кажат лекарите другата седмица. Вярвам че заедно с тях, дрийм ще вземе най-доброто решение за Меги.

Общи условия

Активация на акаунт