Името на моето дете

• 15 339
  • 497
  •   1
Отговори
# 150
И аз мисля че не бива да живеете под един покрив, по принцип, а пък особено и след това с името.
Между другото, сега да отстъпиш и да страдаш, след като щетите са вече нанесени е доста безсмислено.

Но не си създавай повече неприятни емоции, а мисли за здравето си и за бебето.

А защо свекърва ти се е оказала бездомна и трябва да живее у вас?

# 151
Аз ти пожелавам едно здраво и щастливо бебе и дано наистина сълзите ти сега да не се повтарят в бъдеще. Отстоявай себе си, защото тепърва следват много и важни решения за ТВОЕТО дете!

Чувството е че все едно някой ми е изтръгнал малко парче от сърцето. Искам обаче спокойствие. Не че след този разговор и след като казахме че няма да е Калина свекърва ми говори. Мисля че нещата така или иначе вече се пречупиха там където не трябваше. Тя ще е доволна и ще знае че е било на нейното. А аз че някой друг е взел решение вместо мен. Но живеем с жената няма как да се изнесе защото разхода пада върху нас, а не искам да го причинявам на мъжа ми поне на този етап. Обичам я жената и от благодарност за това че фо сега беше идеалната свекърва името на дъщеря ми ще го носи от собствения си баща.

В впрочем изчетох доста относно дядото Калин, той чака също внучето. Обтегнатите отношения със сина му са може би наслоени от майка му, но мен тази част не ме вълнува. Искам само добро държание от всички към дъщеря ми

Честно казано на мен  ми стана много мъчно от този ти пост, защото имам личен пример. За напред наистина се абстрахирай от това какво мислят другите, че е по-добро за дъщеря ти, ако ти не мислиш така! Слушай себе си и нея!

# 152
И аз мисля че не бива да живеете под един покрив, по принцип, а пък особено и след това с името.
Между другото, сега да отстъпиш и да страдаш, след като щетите са вече нанесени е доста безсмислено.

Но не си създавай повече неприятни емоции, а мисли за здравето си и за бебето.

А защо свекърва ти се е оказала бездомна и трябва да живее у вас?

Нямали са възможност да си купят жилище навремето. И с всички сили с мъжа ми спестихме не малка сума от работа и аз продадох един апартамент който ми беше дарен от баба ми. Жената е на 68 години. Подигравка ще е да я изпратим да работи. Затова сме поели всички разходи.

# 153
  • Бургас
Какво, сега освен къща и пенсия ли няма бабата? Че и собствен апартамент продала авторката..?! Май нито е първият компромис това, нито ще е последният...Успех, все пак и леко раждане!

# 154
  • София
Май свекървата е тази, която трябва да се съобразява, не потребителката.

# 155
Какво, сега освен къща и пенсия ли няма бабата? Че и собствен апартамент продала авторката..?! Май нито е първият компромис това, нито ще е последният...Успех, все пак и леко раждане!

Никога не съм се интересувала колко е пенсията на жената. Не вярвам да е висока. Както и да е

Вече е решено и обещано пред всички че няма да е бившия и мъж и може да се спи спокойно. Който може де - ако сън го лови

# 156
Отгледала е сама мъжа ти след развода и са живели под наем , така ли. Сама жена с дете наистина трудно ще купи жилище.  А дядото Калин той при кого живее?

Не си слагай всички тия неща на ¹сърцето. Сега хормоните ти бушуват и преекспонираш всичко.  Важното е да сте живи и здрави и да си гледате всички заедно детенцето.

# 157
  • Бургас
Подигравка ще е да я изпратим да работи. Затова сме поели всички разходи.
Защо е на отглеждане тогава? Хитруша ще се окаже тая баба - прибират я вкъщи, покриват и всички разходи, че и последната дума има по някои въпроси...Дано тепърва не ти създава проблеми.

# 158
Отгледала е сама мъжа ти след развода и са живели под наем , така ли. Сама жена с дете наистина трудно ще купи жилище.  А дядото Калин той при кого живее?

Не си слагай всички тия неща на ¹сърцето. Сега хормоните ти бушуват и преекспонираш всичко.  Важното е да сте живи и здрави и да си гледате всички заедно детенцето.

Живяли са в жилището на бившия и мъж до навършване на 18 годишна възраст. А дядо Калин къде е живял при майка си.Когато аз се запознах с мъжа си вече са били под нарм.

# 159
Цитат на: FBID1368241399861945 link=topic=1687296.msg48477739#msg484
[/quote

Чувството е че все едно някой ми е изтръгнал малко парче от сърцето. Искам обаче спокойствие. Мисля че нещата така или иначе вече се пречупиха там където не трябваше. Тя ще е доволна и ще знае че е било на нейното.

В впрочем изчетох доста относно дядото Калин, той чака също внучето. Обтегнатите отношения със сина му са може би наслоени от майка му, но мен тази част не ме вълнува. Искам само добро държание от всички към дъщеря ми

Ако наистина обтегнатите отношенията между баща и син са наслоени от свекървата, е много жалко. Просто замислете се над това. Явно сега обработва и вас. И ще бъде както тя каже.

# 160
Виждам, че сте взели компромисно решение. Калина на мен много ми харесва, но защо Бориса ?
Имената нямат нищо общо като звучене, има чудесни имена с подобно звучене. По-напред в темата са предложени : Карина или Алина например.
Лично аз ако ще правя компромис бих взела подобно име на харесаното.

През цялото време пишеш как просто харесваш името, и това няма нищо  общо със свекърът ти. Обаче решавате все пак да кръстите детето на някого, в случаят на бъдещия татко. Някак остава противоречиво усещане в мен.

# 161
Виждам, че сте взели компромисно решение. Калина на мен много ми харесва, но защо Бориса ?
Имената нямат нищо общо като звучене, има чудесни имена с подобно звучене. По-напред в темата са предложени : Карина или Алина например.
Лично аз ако ще правя компромис бих взела подобно име на харесаното.

През цялото време пишеш как просто харесваш името, и това няма нищо  общо със свекърът ти. Обаче решавате все пак да кръстите детето на някого, в случаят на бъдещия татко. Някак остава противоречиво усещане в мен.

Не става пак щяла да го свързва ако е леко променено иначе и ние мислехме точно Карина, но отговора беше то е същото няма голяма разлика

# 162
  • София
Остави името, бебето и на свекъра ще е внучка, това как ще го преглътне тази невинна женица? Добре го е измислила, наистина.

# 163
Много жалко! Донякъде я рабирах свевърва ти, но с отхвърлянето и на алтернативтите имена се е наложила много гадно. Дано не ви се бърка и за други неща.

# 164
Тази свекърва май изобщо не е бяла и добра. Големи претенции. Внимавай за в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт