Името на моето дете

• 15 275
  • 497
  •   1
Отговори
# 420
Съдът сериозно ли приема доводи за почитане на свекървата??? В кой век е това???

# 421
Еми тази жена двама мъже са я натирили и никой от двамата нищо не и е оставил. Все е търсила и се е нанасяла наготово докато я изгонят. И сега пак, ама като вече мъж не може да си хване, за сина си се е залепила. Ама както и да е, това не е важно, защото е личен избор.

# 422
Съдът сериозно ли приема доводи за почитане на свекървата??? В кой век е това???

Мани, мани, много тъпо.
Наистина, трябва да има закон, който да казва, че само майката може да избира името.
И дела да не могат да се водят за това.

# 423

В миналия. Преди 42г. Майка ми пази документи от тогава.

# 424
Законът ги нарича " важни обстоятелства".
Подлежат на доказване със свидетели.

# 425
  • София

Че не е сигурна че аз ще я послушам под напрежение е

Ми да се напряга, като няма други сериозни проблеми.
Нали сте и купили лекарствата за месеца - ще се лекува.
Тъща съм, но не мога да си представя да тропам с краче, да се цупя или вдигам кръвно заради името на внучето.
Да не е някакво кучешко - Тони, Ричи, Роко, само това исках.
И да е здраво детенцето.
Ама пък да си напиша - Бориса Борисова не ми звучи хубаво.
Аз съм също имотна и близките са приютени от мене.
Бих избрала неутрално първо име - напр. нещо валидно за цял свят.
Александра Борисова, Виктория, Валерия и така с всяка буква. Да не се повтаря с бащиното, ако искаш да го признае гаджето.

# 426
Направо яд ме хвана. Ай със здраве, и аз няма да пиша повече. Бащата казал Бориса, ми убу. Сякаш детето не е Ваше. Че и доводи от пръсти смучете за кръсника.

# 427
Значи инатът на свекървата било важно обстоятелство???

# 428
За съда такива дела вероятно са само формалност, когато става въпрос за новородено и всички са уж съгласни.

# 429
Странична гледна точка търсите, нали (не се стърпях да не пиша).
Ами - свекървата налага мнението си, а синът й се примирява. Снахата не е доволна, обаче си мълчи, както ще си мълчи и занапред, когато възникне конфликт. Синът иска да потуши конфликта между двете, така че в отчаяние предлага детето да бъде кръстено на него.
Успех в семейния живот. Добре, че нямате брак!

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 23:50 от brumm

# 430
Не ме свърта. Аз не разбирам защо всички потенциални имена дотук се въртят около копие на нечие друго име и то само в рода на бащата. Калина, че Бориса, че и свекървата намеквала на нея. Защо трябва да е на роднина че и дословно?? Толкова липсва въображение или наистина натискът и манипулацията са брутални, а жената толкова отстъпчива. Патриархат и турски сериал в изобилие. Сякаш непременно трябва да е на някого иначе е обидно. Сега като го пиша така отстрани ми звучи нелепо. Да не я е страх, че мъжът би я напуснал ако не клекне. Не знам. Спирам.

# 431
Авторке, решили сте вече, хайде не го мисли повече. Не името прави човека, а човекът - името. Успокой се, а който си седи в стаята, добре прави. Мъжът ти какво беше казал на теб и майка си - "Майната ви, детето ще е на мен"? Май е дошъл момента ти да сиктирдосаш целия панаир и всички клоуни и да си гледаш спокойствието. Майка ще ставаш, за доброто на теб и детето игнорирай всички дразнители!

# 432
  • София
Ако се появи законо-проект за криминализирането на това аз ще съм първата, която ще скочи срещу него!
Просто, защото смисълът е в това, всеки да си научи урока, да бъде самостоятелен, да се отстоява.
Уважението се печели!
Не може да идва даром.
То и 20 човека може да си искат нещо си. Ми да си искат!
Значи може майка ми 50те години на миналия век да не бъде кръстена на никого. Може и да е имало претенции, ама...
Значи може аз почти 80те години на миналия век да не съм кръстена на никого. Може и да е имало претенции, ама...
Значи може дъщеря ми в края на 10 години на този век да не е кръстена на никого. Може и да е имало претенции, ама...
Надявам се дъщеря ми да се отстоява и като имам внуче да го кръсти както пожелае. Може и да има претенции, ама...

# 433

Че не е сигурна че аз ще я послушам под напрежение е

Ми да се напряга, като няма други сериозни проблеми.
Нали сте и купили лекарствата за месеца - ще се лекува.
Тъща съм, но не мога да си представя да тропам с краче, да се цупя или вдигам кръвно заради името на внучето.
Да не е някакво кучешко - Тони, Ричи, Роко, само това исках.

Абе аз и това не исках. Само да в международно. А те избраха такова дето у България не може да се произнесе.
Всеки цял месец ме питаше жената : Как беше името? Накрая го умалих и казах да го помни умалено - 4 букви са.

Ака кой ме пита Wink
Моята е консерва, та си мисля че избора не е бил нейн.

# 434
  • София
Скрит текст:
Ако се появи законо-проект за криминализирането на това аз ще съм първата, която ще скочи срещу него!
Просто, защото смисълът е в това, всеки да си научи урока, да бъде самостоятелен, да се отстоява.
Скрит текст:
Уважението се печели!
Не може да идва даром.
То и 20 човека може да си искат нещо си. Ми да си искат!
Значи може майка ми 50те години на миналия век да не бъде кръстена на никого. Може и да е имало претенции, ама...
Значи може аз почти 80те години на миналия век да не съм кръстена на никого. Може и да е имало претенции, ама...
Значи може дъщеря ми в края на 10 години на този век да не е кръстена на никого. Може и да е имало претенции, ама...
Надявам се дъщеря ми да се отстоява и като имам внуче да го кръсти както пожелае. Може и да има претенции, ама...
[/color]
+1000 от мен. На целия пост, но основно на това.

Научете се да уважавате себе си. Компромисите в едни отношения са задължителни, но не и за такива важни неща. Научете се да казвате "не", когато не сте съгласни. Не говоря за инат и тропане с краче, а за отстояване на позиция. Абсурдно е да бъдат извивани ръцете на една майка за името на детето ѝ. Абсурдно е. Не сме в Афганистан. Как може да позволявате да някого да ви кара да се чувствате виновни, че искате да изберете име на детето си? Това е право на всяка майка. Това е като правото да дишаш.

Общи условия

Активация на акаунт