Името на моето дете

• 15 356
  • 497
  •   1
Отговори
# 90
  • SF
И в случая и бащата иска това име.

Ами като толкова го искат, да го кръщават Калина.
Щом това е името на всички имена, нека е Калина!
Лично за мене това име не е нищо особено, но... нека им угодя и на тях!

А мене не си ме разбрала, пък и аз не съм искала да обяснявам, защото темата не е за това аз какъв човек съм и какво обичам.
Не става въпрос, че ще кръщавам, за да угаждам на някого, а това, че живеейки с любим човек, споделям с него и храната си, и леглото си, и идеите си и той ми угажда, и аз му угаждам и си угаждаме и си живеем угоден живот.

# 91
На снахата е апартаментът, по- скоро на Банката, и бабата ще свива уши в ъгъла, срещу подслон и храна. Много високомерно.
Тази жена от улицата ли я прибрхате?
Малко уважение към нещастния и брак с върховния Калин нямате ли.
Най- смешното е, че решавате да се гаврите с жената 2 седмици преди раждането.
Обаче едно ми е интересно, само 1-2 пъти се спомена, че апартамента е на снахата. Виж, ако беше на свекървата, как всички щяха да скочат. Хем в нейният дом тази лоша снаха, хем ще си кръщава както иска детето.
Някъде се спомена какво щяло да стане, ако свекървата се откажела да домакинства. Ако беше обратното снахата да вдигне краката и да мързелува какви драми щяха да настанат. Ама защото е снаха все трябва да е нападната.
Да не би да има и други обстоятелства?
Да им е помагала за самоучастието.
И за да плащат ипотеката, жената сега ще гърби като детегледачка безплатно.
Ужас просто
А сигурно сама е отгледала децата си след развода.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 22:02 от tays

# 92
Не казвам да се настъпва жената чий е апартамента, в никакъв случай. Говоря за форумската мантра за собствеността на апартамента, защото принципно от там се започва винаги, а сега много хитро се подминава.
А относно името, защо баща да не кръсти детето на своя баща след като са в добри отношения? Аз предполагам, че този човек ще присъства в живота на детето. По същата логика след изневяра и развод, дайте децата да не виждат и бащите си.

# 93
А сега, свивала се в ъгъла заради това кой как с кръстил детето. Това няма нищо общо нито с апартамента, нито с домакинската работа, нито с гледането на детето

# 94
По принцип за мен има нещо много гадно да се намесиш в избора на име на бебето на младо семейство. Ти ще ги накараш да се откажат, но те как ще се чувстват - няма значение. Най=важен си си ти, нали. А всъщност свекървата няма да ражда. Толкова е просто за мен.

# 95
Какво общо има чий е апартамента?
Откога на който е собственоста, той решава как ще се кръсти.
И на свеки да беше, пак няма право тя да взима решението.

Да вземем следния пример. Дядо ми се казва Тодор, аз ще имам дете и от години искам да е Тодор или Теодора.
Ама свекървата се оказва, че е разведена с някой си Тодор и не понася това име.
Ъъъ, сори, това мен няма да ме интересува. На моя дядо ще е.

И в случая и бащата иска това име.

Ами като толкова го искат, да го кръщават Калина.
Щом това е името на всички имена, нека е Калина!
Лично за мене това име не е нищо особено, но... нека им угодя и на тях!

А мене не си ме разбрала, пък и аз не съм искала да обяснявам, защото темата не е за това аз какъв човек съм и какво обичам.
Не става въпрос, че ще кръщавам, за да угаждам на някого, а това, че живеейки с любим човек, споделям с него и храната си, и леглото си, и идеите си и той ми угажда, и аз му угаждам и си угаждаме и си живеем угоден живот.
Ти не каза мъжът ми. Каза близките ми в предишния пост. Което разбирам означава всички - брат, сестра, майка, свеки и т.н.
А в случая пак повтарям, мъжът също иска това име.
И както каза, щом мъж и жена имат съгласие за името, аз не виждам проблем.

# 96
  • Враца
Изключително ми е странно 8 и кусур месеца нито ти,  нито родният син да не сте се сетили за името на свекъра. Честно казано ми звучи като да е тлеело от доста време и сега търсите оправдания с площадки и знаци из небесата.
И, да си кажа съвсем честно, е адски неблагодарно от твоя страна спрямо свекървата, а пък за отношението на родния ù син направо нямам думи.
Ще е коректно да се изнесете.

От моя апартамент ! Трудно! До последно нямахме измислено име. Нищо не ни допадаше. Живеем с майка му защото такова р положението в момента. Баща му не е лош човек. Не е изневерил на сина си, а на жена си. Сина му си го обича като баща. Ако се наложи да живеем и с баща му в последствие  няма да има проблем. Човека нищо лошо не сме видяли ние двамата от него.

Обяснете и , че това е вашият избор, че бебето не е кръстено на свекър ви, а просто ви харесва буквената комбинация и тъкмо сега е момента , да спре да мрази името, а да го свързва с нещо хубаво. И не се отмятайте от желанията си, че някой така иска. Ако този някой е интелигентен и разбран човек, ще разбере и вас!

# 97
  • София

Само чуйте - дядото е Калин, внучката е Калина.
Е, едва ли на света ще съществува човек, който да не си помисли, че детето е кръстено на свекъра.
Дали поради традиция, дали е харесвано, няма значение. Щом искате - давайте. А това пък, как сте го чули, влюбили сте се в него, обаче НЕ сте се сетили, че и дядото е така - е, не го вярвам. Че аз служебен колега да ми е ще се сетя, че е със същото име, камо-ли за дядото.
В смисъл - дъщеря ми е Ирина. Никой в родата не е с това име, но веднага се сетих за 2 далечни познати, казващи се така. Нали...
В случая съм на страната на свекървата. В смисъл, ясно е, че тя думата няма, ама при положение, че не се е запънала името да е на нея, а напротив - каквото искате друго, само не на бившия ѝ мъж, защото ще свързва детето с него - еее. Помислете как изглежда.  Тук, казусът не  "Искам Пенка и туй то", а "Както искате, ако ще и Бонбонка да е, само да не е Калина, защото това име през живота ми ми е носило негативизъм"
Едно комшийче се казва Карина. Има и Калатея (пак цвете). Или Калия (въпреки, че все са със същото звучене и пак ще има подмятания, че е на свекъра). Между другото мои приятели - бащата е Красимир, дъщеря му е Калина (майката си беше избрала името отдавна). И пак се намериха хора, които да кажат, че е на него, защото е с неговата буквичка. Какво остава за дословно.

# 98
Може снахата да има подсъзнателни(или пък осъзнати) щения да "отлюпи" свекърва си от самостоятелното им семейство, а да няма по-добра идея как да го направи, след като първоначално се е съгласила майката на мъжа и да живее с тях, а няма вече никакъв "мек" вариант да си промени решението. Явно жената не може да си позволи да живее сама, а може това авторката да я дразни(след като спомена, че на майка си 20лв.не е давала, пък свекървата отглеждат...).

# 99
Тайс, сериозно ли мислиш, че е измекярско да кръстиш детето на баща си. Лошите отношения са между родителите, не между сина и бащата. Абсурдно е.

# 100
Да вземем следния пример. Дядо ми се казва Тодор, аз ще имам дете и от години искам да е Тодор или Теодора.
Ама свекървата се оказва, че е разведена с някой си Тодор и не понася това име.
Ъъъ, сори, това мен няма да ме интересува. На моя дядо ще е.
Този пример изобщо не е релевантен, защото не става въпрос за име, което авторката си е харесвала през годините преди да се запознае и обвърже с мъжа си и си е представяла как ще има дъщеричка Калина. Името Калина си го е харесала, когато го е дочула случайно на детска площадка и когато вече е в напреднала бременност.

Как пък мъжа ѝ не се е сетил веднага, че това е името на баща му, не ми е ясно. Или пък се е сетил, знам ли.

# 101
Няма никакво значение кога си е харесала името. Важното е, че сега го харесва, името е нормално и хубаво име, няма проблеми. Иначе и аз не знам как може да не се сетят веднага, че е името на дядото, няма логика, мъжът и поне бащиното си име ще знае... Но отново, бабата няма думата и няма какво да се цупи

# 102
Авторката писа и че отношенията на мъжа с бащата не са точно добри, по-скоро неутрални. Два пъти поне писа за тези отношения. И името не е заради чудните отношения с бащата. Поне на думи.

# 103
  • Далечният изток
Името е много хубаво, но две седмици преди да роди, майката установява, че това е името на свекъра ѝ... Е това не мога да го повярвам.
Калина ще е кръстена на дядо си Калин. Няма друг вариант.

# 104
Не смятам, че са взели свекървата за да им помага.
А защото е имала нужда.

Блу, почти релевантен е. Авторката си каза, че името няма общо със свекъра.

Общи условия

Активация на акаунт