Името на моето дете

• 15 331
  • 497
  •   1
Отговори
# 180
  • Down south
От Калина на дядо Калин, на Бориса на татко Борис?
Общо взето - от трън та на глог, че е по-висок Joy

ПП Защо това име Бориса звучи толкова грубо. Е, добре че таткото не Борил.

# 181
Свекървата е един домашен диктатор, който е постигнал своето Simple Smile Името Бориса ми е много грубо за бебе момиченце. Но нали свекървата ще е доволна - всичко е наред.
Нямало било да може да й намаже филия и да я покани да си хапне.....! Това ако не е противна манипулация, не знам кое.

# 182
Най-вероятно свекървата е отгледала сама двамата си сина, след като дядо Калин й е изневерявал.  
Усеща се една лека омраза в постовете на авторката спрямо свекърва й, може би защото тя реално не иска да живее с нея, но няма как да го каже на мъжа си. За да й го “върне”, ще кръсти дъщеря си с най-омразното име за свекървата…
Най-вероятно е точно така, но може би авторката не го осъзнава.

# 183
Аз схващам, че свекървата се счита за напълно достойна да има внуче на нейно име и има такова. Бъдещият дядо е недостоен, защото тя така е решила. А всъщност той също е родител на нейното дете. Изобщо нейните коментари са ми много нагли в случая.

# 184
Аз изчетох темата до края. И пак не съм доволна, обръщам палачинката и сега съчувствам на авторката. Joy 
Защо пък сега, детето да се кръщава на таткото, никога не съм го разбирала това. Нали без друго второто име е негово. Кръсти я на себе си! Да ги видим тогава!
Ако си вярваща на 17 септември е Вяра, Надежда и Любов и майка им София. Чудесни имена.

# 185
Май свекървата е тази, която трябва да се съобразява, не потребителката.

Така е, ама....

Стигам до заключение, че за кръщаване на дете трябва да се мълчи и да се казва след като  е кръстено. За да няма селски изпълнения.

Честито избрано име. Калина е по-хубаво. За мен.

И претенция за буквата, ужас. Тази е вещица тотална.
Почвам да разбирам тоз човек що е изневерила на "разбраната" свекърва.

# 186
  • Далечният изток
Аз не мога да разбера що не зачеркнахте всички букви, с които започват вашите имена и тези на бабите и дядовците, и от неутралните букви да си изберете две-три имена първоначално, после да си решите кое най-много ви харесва?! Щом сега решихте да е на бащата, значи с предишното е щяло да е кръстено на дядото. Решили сте да го кръстите на някого, колкото и да отричаш...

# 187
Oтначало мислех, че е излишно да се създава напрежение с името Калина. Аз го харесвам много-имаме 2 Калини в родата. На бащата- не ми харесва тази идея по принцип, достатъчно са почетени бащите в имената на човека. Но бабата много се е вживяла да й се въртите на пръсти около нейните чувства. Наистина има много други красиви имена, можеш да подготвиш 2-3 и в болницата да решиш. А детето може да си дойде и с името на някой християнски празник.

# 188
Понеже доста хора казаха че не сме се сетили че и дядото се казва така ситуацията е следната. Преди 5 дни чух на площадката името. Звъннах на мъжа си и му казах за името. Той се зарадва и му хареса. Не сме били заедно на площадката. И той по телефона каза “Това е името аз ти казах да не се притесняваш че ще го измислим” понеже съм доста към края на бременността и естествено се бях притеснила, че още нямаме набелязано име. Въобще в тази ситуация не съм се и замислила че това ще е проблем за свекърва ми. Звъннах на моята майка и и казах мамо имаме име Калина. И тя каза много хубаво име, браво след което тя е казала на баща ми. И баща ми е казал на майка ми на свекър и. Хубаво е името щом така са решили. Но думите на баща ми не достигат до моите уши, а си го казват между майка ми и баща ми.Вечерта когато се прибрахме аз от площадката, мъжа ми от работа. С огромна усмивка отидохме при свекърва ми за да и кажем че сме се спряли на това име от което реакцията беше инфаркт за всички. “Това ли заслужих” Първото момиченце “внучка” на баща ти да го кръстиш. И след това каза както прецените, но аз няма да мога да преглътна тази жлъчка.

На следващия ден мъжа ми беше на работа и си говорим в кухнята като жената си беше пуснала сериалите в кухнята турските от които ми казваше че има много житейски уроци които показват правилните неща в живота и веднага зацепих за какво става на въпрос. Аз познавам сина си, той никога няма да бъде спокоен ако детето му се казва на баща му. Нищо хубаво не сме видяли от този човек. Този човек не прие моето първо дете. Изгони го на 20 годишна възраст на квартира да се бори сам в живота. Лош човек е искаш кармата да е същата за твоята ли дъщеря. С името предаваш същия живот и на детето си. Обясних и как сме стигнали до това име, но според нея аз отдавна съм го била харесала това име, а просто сега така го сервираме.

Та имах в предвид че когато чух името на площадката най - малко съм се сетила за свекър ми и техния развод.

Май единствения човек който не можа да спи цяла нощ бях аз. Какво ли вече не ми мина през главата.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 07:15 от FBID1368241399861945

# 189
А бащата знае ли за новото име? Обсъдила ли си го с него.
Ако искаш не го кръщавай Калина. Но избери име, друго и го кръстете както вие искате, без тя да избира буквички.
Че е нагло.

# 190
  • София, Bulgaria
FBID1368241399861945, човекът прави името красиво! Бориса е прекрасно име, а вие се успокойте и се радвайте на живота! Предстоят ви най-хубавите моменти. Ще видите, че когато за първи път прегърнете дъщеря си, всички тези терзания, ще ви се сторят толкова незначителни. Бориса да се роди жива и здрава! Силно име за силно човече.

# 191
А бащата знае ли за новото име? Обсъдила ли си го с него.
Ако искаш не го кръщавай Калина. Но избери име, друго и го кръстете както вие искате, без тя да избира буквички.
Че е нагло.

Да накрая на целия скандал мъжа ми каза “ майната ви на всички ще се казва на мен Бориса, първо дете ми е, побъркахте ме”На нея много и хареса аз съм готова защото обичам мъжа си.

Естествено аз какво да направя, да избухна още толкова, жената да се изнесе и да се скара с мъжа ми и цял живот да ми се натяква че съм развалила отношенията със сина и. И това да рикошира върху дъщеря ми.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 07:37 от FBID1368241399861945

# 192
  • Далечният изток
Решенията не се вземат в моменти на яд и раздразнение. Успокойте се и утре, вдругиден седнете и решавайте.
А накрая, както и казаха назад, детето като се роди и го видиш, може да ти дойде съвсем различно име. Помисли и за близките до раждането имени дни, може пък да си дойде с името.

# 193
Така както името Калина не е било подходящо защото ежедневно ще връща спомените към човек, който е наранил и предал свекървата, с която детето ежедневно ще е в контакт, така и името Бориса, което вие не харесвате ще връща вашите спомени към този неприятен момент. Кой предложи това име? Ако трябва да съм честна си мисля, че бащата на бебето ви манипулира. Вие може да сте чули името на площадката и да не сте се сетили, че свекъра ви се казва така, но мъжът ви със сигурност веднага се е сетил, но се е престорил че не е. Сега вие не харесвате Бориса, но той не е реагирал и не е спрял уговорка, която прави нещастна вас. Той реално не се :интересува нито от вашите чувства, нито от тези на майка си. На ваше място ще избера име, което ми харесва, например с буквичката на баща ви и ще кажа на таткото на бебето, че съм сънувала че това име ще донесе късмет на детето и не искам никое друго име. Ако той реагира че е с буквата на вашия баща т. е. кръстено на него веднага можете да го затапите че той самият не е смятал, че ако кръстите детето Калина при наличен дядо Калин ще е кръстено на него, та как така сега заради една съвпадаща буква е стигнал до извода, че ще е кръстено на вашия баща. Иначе можете като сте сама да изговаряте гласно различни женски имена, които харесвате и да следите за реакциите на детето и според тях и собствената си интуиция да изберете име. Ако мъжът ви е бил честен с вас би следвало да ви подкрепи. И повече не обсъждайте името с баби, дядовци и други роднини и просто го запишете така както вие с мъжа ви сте решили. Запишете го с името, което сте почувствали като негово и ако някой се опита да коментира избора ви подчертавате, че сте проявили разбиране за проблема на свекърва ви с името Калина, но няма причина да се отказвате от новото избрано име. Имайте предвид, че колкото и да обичате детето, ако сега се примирите с името Бориса, което не харесвате с времето няма да забравите и горчилката ще остане. Определено смятам че мъжът ви не е напълно откровен с вас. Възможно ли е баща му да му е обещал някаква имотна или финансова облага ако кръстите детето на него или на мъжа си?

# 194
13 страници за една Калина?

То било и за свекървата.

Честно казано в тази ситуация и аз бих се отказала от Калина, но Бориса категорично не ми допада. Но това съм аз.

Когато избирахме имената на нашите деца, първото условие и на двамата с мъжа ми беше да не е име, което свързваме с някой близък и познат. Децата ни са кръстени с индивидуални имена, несвързани нито с роднини, нито с приятели. Не бих кръстила децата ни нито на баща им, нито на баби и дядовци.

Общи условия

Активация на акаунт