Махане на памперс и биберон - 4

• 13 745
  • 323
  •   1
Отговори
# 210
Всички се страхуваме от всичко ново, непознато и се стремим към зоната на комфорт. Колкото повече пораства едно дете , толкова повече противодействие може да оказва, дори да е в негова вреда. Ненапразно , най-важната възрастова задача на деца до 3 г е регулация на тазово-резервоарните нужди. Балансът е между тяхното нежелание и контрола  натиска на родителя. Най-важните мотиви за овладяване на умението са :вече съм голям, ставам за пример, радвам мама и татко.

# 211
И ние имаме напрвдък
Днес се обръщам на площадката и гледам извадил си е пишлето и пишка,вкъщи направи след това същото и съм супер щастлива .
С акането малко е тегаво,той от бебе е със запек и това ще е по-трудното

# 212
И ние имаме напрвдък
Днес се обръщам на площадката и гледам извадил си е пишлето и пишка,вкъщи направи след това същото и съм супер щастлива .
С акането малко е тегаво,той от бебе е със запек и това ще е по-трудното

На самата площадка ли се изпишка..!?

# 213
Не!
Уча го да опикава бубите по тревата . Вкъщи понякога ми казва ,че иска да пишка на бубите ,обаче няма буби вкъщи  😂
А междувременно се изакахме в гащите🙄

# 214
Вече бих казала ,че сме научени на гърне ,обаче нощем не пишка цяла вечер.  Дали няма да си докараме здравословен проблем с това стискаме цяла нощ . Не е опция да става нощем ,защото просто не иска и плаче . Пробвала съм да го дигна да се изпишка и казва ,че не иска да пишка

# 215
Вече бих казала ,че сме научени на гърне ,обаче нощем не пишка цяла вечер.  Дали няма да си докараме здравословен проблем с това стискаме цяла нощ . Не е опция да става нощем ,защото просто не иска и плаче . Пробвала съм да го дигна да се изпишка и казва ,че не иска да пишка

Може да не иска. Моят син беше с памперс, но сутрин се събуждаше сух.

# 216
А възможно ли е да си докара някакъв здравословен проблем от стискането?
Свеки казва,чв по този начин натоварва бъбреците си.
Днес ще сложа пампер да видим дали ще пишка,но според мен е свикнал на гърнето и отново ще стиска

# 217
  • София
Не е задължително да стиска, а просто да не му се ходи. Не всички деца стават. Ако намаля достатъчно количеството течности преди да легне няма за какво да се събужда.

# 218
Децата не пикаят нощем. Пикаят възрастните след 50 и бебетата. Свека да си гледа работата 😝 Нормално е това че е спрял да пикае. Не му слагай памперс повече, само ще се обърква.

# 219
Ради, на почти 3г е нормално да е сух през нощта, можеш само да се радваш и да махнеш и нощния. Моят син е сух нощем от как беше на 2,5г. А на приятелка дъщерята от 2 годишна, а тя даже е с памперс още, сега махат дневния, но се буди суха.

# 220
Амии ,вече го сложих да спи с памперс. И на мен ми се струва ,че ще си вкараме автогол по този начин ,но ще видим сутринта дали ще е пишкал и няма да слагам повече.
Иначе исках да питам ,като количество колко трябва да пишкат,защото нямам наблюдения как е било до като е бил с памперс. Сега пишка малко. На ден пишка около 10 пъти, но не е някакво огромно количество,нормално ли е . Като цяло и вода не пие в огромни количества де
(Да ,знам че май е тъп въпроса ,ама майчиното притеснение няма край🥲)

# 221
  • Sofia
Гледай цвета на урината.
Ако е бистра към прозрачна, значи пие достатъчно, съответно значи и че пишка достатъчно.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 00:20 от Brin de muguet

# 222
Благодаря

# 223
Свеки казва,чв по този начин натоварва бъбреците си.

За свеката  ако е възраст цяла нощ вероятно е вредно  да се стиска  Simple Smile Интересно как се натоварват бъбреците в случая. Те постоянно работят . Детето може да не му се пишка. Сутрешната урина , която се събирала в пикочния мехур цяла нощ няма как да е като сълза.

Дори и да няма намаляване на течността има хора които по-рядко пишкат и такива , които са много "пикливи". По-принцип контролът на тазово резервоарните функции представлява именно умение за стискане на подсъзнателно ниво. Ако не го правим то тогава урина би се отделяла постоянно. Това е умение което се тренира.

# 224
И през деня урината не е бистра,жълтичка си е ,но не оранжева както ,когато е болен и дехидратиран
Ще се старая да го насилвам през деня с повече вода.
Снощи се събуди 5:30 искаше вода ,дадох му и веднага донесох и гърнето,изпишка се . Памперса беше сух. Явно това е краят на пелените 🎊
С акането не минава напълно гладко,той е със запек и доста се мъчи и плаче . Онзи ден около час и половина се мъчи ,като става и сяда на гърнето ,но накрая свърши работа където трябва . Смятам,че ако не го болеше толкова нямаше да имаме проблем.
Давам разхлабваш сироп ,но за жалост не действа много.
И все пак това му беше първото акане извън памперса

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 14:58 от Radii❤️

Общи условия

Активация на акаунт