Махане на памперс и биберон - 4

• 13 704
  • 323
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
И като сме пеша не ми пречи да си нарамя гърнето.
Взимам една голяма торба от ДМ и слагам вътре гърнето (съвсем обикновено гърне), пакет мокри кърпички и ролка с пликчета за сандвичи. Не тежи.
Свикнала съм. И така ми е много спокойно, ако й се прииска да прави нещо.
Не ми харесва пишкането в тревичката, не възприемам изобщо ползването на обществена тоалетна. И за мен гърнето си остава единственият приемлив вариант.

# 271
Всеки си има своите разбирания. Моят син е на 3г4м и акането му е винаги вкъщи, стиска и часове когато е необходимо, разбира се, ако има диария и не може да стиска, ще го изакам където е най-близката възможност и после ще си почистя, мокри кърпи и пликчета винаги си нося, но ако нося и гърне трябва да тръгна с куфара на колелца… имаме по час на посока, за да стигнем до яслата и аз след това още час до и от работа, няма как да нося и гърне, да не би случайно да се наложи да изпикае 50мл на тревата… всеки ден нося неговата раница за ясла и моята за работа, движим се пеша + градски транспорт, само гърнето ми липсва в картинката. Но при ученето на гърне пишкането и акането където свари е съвсем нормално, нали така се учи детето? И ние миналата година си носихме гърне на плажа и го изхвърляхме в тоалетната, а съседите по шезлонг си изпикаха поне 5 годишното в кофичката, с която после си игра и я лиснаха до шезлонгите. Но това е в Гърция, тази година на нашето море тоалетната беше платена -2лв на човек, ами…пика си в морето. Да, не е Ок да се изпикае в детската площадка, но отстрани, където така или иначе пикаят кучета е съвсем нормално. Имам и по-голямо дете-момче, пишкането навън спря напълно към 5-6г възраст, освен ако не сме в гората, примерно, та не е тръгнал да препикава където свари, нищо че като беше на 2г. пикаеше на най-близкото възможно място. По-добре ли е да се напикае в гащите, защото не може да стиска 20 Мин докато се приберем? И да, детето трябва да се научи да ползва обществена тоалетна, няма как да си носи гърне цял живот. Моето 3 годишно знае, че вътре не се пипа нищо, изпикавам го аз, никъде не пипа и никъде не сяда, като приключим си мием ръцете. Големият син от 5-6 годишен я ползва сам, тогава бях сигурна, че е достатъчно висок да не се допира никъде.

# 272
  • до най-прекрасния мъж
2-годишните не могат да стискат дълго, чисто физиологично. Ползвала съм тревата в парка, винаги на скришно място и далеч от местата, където играят децата. Дори да нося гърне, къде да го изсипя? Ако има наблизо място с тоалетна, предпочитам нея, но за съжаление не във всеки парк има такава или поне в непосредствена близост. А и дете на 2 докато каже чиш и намокрило гащите. Никога не бих осъдила малко дете в неосъзната още възраст, че препикава тревата. За голямата работа все още си нося торбички и я върши в тях, когато се наложи. За щастие се е налагало 2-3 пъти откакто е без памперс (една година вече).  
Чак пък такава погнуса и потрес от малко дете, че да намесваме култура, лично пространство и т.н. Смешно е!

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 19:42 от blue.angel

# 273
Никой не ние правил забележки, не съм забелязвала и особени погледи.
Може би, в случая с Аничка, е било на прекалено очебийни места. Като в детската площадка.
Детето ми като по-малко му носех гърне навън, сега и навън ходи като го държа и в обществени тоалетни като го държа пак. Макар че обществените тоалетни ми се струват най-сложни. Най-хубаво е като има специални детски места. За съжаление, са рядкост, дори в някои детски центрове. Sad

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 19:52 от BlossomStar

# 274
И аз в обществени тоалетни я държа, защото е момиче и иначе не може, ама после трябва да бърша цялата тоалетна… 😂
Ама обществени тоалетни в парковете и из кварталите няма.

# 275
Как може такива "моралисти" да има тук? Не било нормално едно дете, което тепърва се учи да си върши физиологичните нужди осъзнато, да препикава храсти и дървета. Кое не е нормално в това според вас? Не винаги има наблизо обществена тоалетна, а децата не могат да чакат.
Бих се съгласила за някои изключения, като например веднъж видях една майка как смъкна гащите на детето си директно по централната улица и детето пишкаше върху цимента и хора минаваха да се разхождат в същото време. Това вече ме изуми, но да го изпишкаш в някоя градинка си е напълно естествено нещо. Успокойте се малко.

# 276
Като автор на казуса, който генерира такава дълбока полемика и разцепление в обществото мога само да споделя, че отдавна вече забравих, че съм имала такива терзания, а детето забрави, че е имало памперс. За две три седмицци мина целият този период с пишкането на 30-40 минути, където го свари нуждата. Живейте си живота, хора, твърде бързо минава, за да го губим в размисли за живота на другите.
Как може такива "моралисти" да има тук? Не било нормално едно дете, което тепърва се учи да си върши физиологичните нужди осъзнато, да препикава храсти и дървета. Кое не е нормално в това според вас? Не винаги има наблизо обществена тоалетна, а децата не могат да чакат.
Бих се съгласила за някои изключения, като например веднъж видях една майка как смъкна гащите на детето си директно по централната улица и детето пишкаше върху цимента и хора минаваха да се разхождат в същото време. Това вече ме изуми, но да го изпишкаш в някоя градинка си е напълно естествено нещо. Успокойте се малко.

# 277
  • София
При вашето дете може, но генерално малките деца трудно стискат. И да успяват не е добре да се прави постоянно. Та дали ще се търси тоалетна, храст или преносимо гърне нека всеки сам вземе решението, но да стиска малко дете не е опция!

# 278
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мен ми стана интересно помъкнатото гърне после къде се изсипва, или се връща бавно и внимателно вкъщи с все нуждите вътре? ✌

# 279
Вероятно се опаковат надлежно в найлон, за да ни надживеят. Като с любимата тема с кучешките екскременти. По-добре да завиеш биологичен отпадък в пластмаса, отколкото той да се разгради.
В Прага лопатките и пликовете бяха от някакъв преработен картон и хартия. Съществуват и разградими торбички, но колко ли купуват такива...
(И нали е редно всеки да похвали себе си за сметка на другите, ние взимаме разградими продукти за нашето куче. Големи сме гражданя.)

# 280
Помня, че сестра ми, като беше малка, винаги си носеше гърнето в раничка Grinning Не искаше да препикава тревички и храсти. И като порасна искаше само в тоалетната да върши работа Grinning

# 281
  • Be realistic - plan for a miracle.
Яко, но наистина в мен остава въпросът: къде после се хвърлят урината и изпражненията? Хайде, изпражнения могат да се вземат в торбичка, която да се завърже и изхвърли (като кучешките). Но урината? Ако просто се изсипва някъде после, не е ли същото като детето да се изпишка там?
Ако става дума за удобство и притеснения на детето мисля, че всеки би помъкнал гърне иначе, все пак гледаме и комфорта на детенцето, и т.н., ако само в гърне иска има логика.

# 282
Да има някои дечица, които отказват да пишкат на тревичката и/или над чужда тоалетна. Някакъв страх, дискомфорт, който трябва да преодолеят. И докато привикнат, горките майки разнасят любимото гърне, само и само детето да се научи да не пишка в гащите.
Ама и за това има лек. Много разговори и обяснения. И майката сигурно трябва да излее гърнето няколко пъти, уж за да полее тревичката или изхвърли гърнето в тоалетната чиния на кафето в парка, където са, с детето. Предполагам , в даден момент може да бъде убедено, че урината му е "щастлива" като отиде в голямата тоалетна или като полее тревичката и ще се престраши... А майка му ще отпразнува с чаша вино или нещо по-силно, че вече няма да разнася и гърне...

# 283
Понякога се чудя, аз ли съм единствената майка, която не пее на изпражнението и на урината, не измисля сладки истории, за това, къде отиват, ами директно казва "Сваляй гащите, че ще те заболи коремчето иначе!" Rolling EyesLaughing

# 284
  • Sofia
Яко, но наистина в мен остава въпросът: къде после се хвърлят урината и изпражненията? Хайде, изпражнения могат да се вземат в торбичка, която да се завърже и изхвърли (като кучешките). Но урината? Ако просто се изсипва някъде после, не е ли същото като детето да се изпишка там?
За мен не е същото.
Нямам проблеми с това, че урината отива на тревата, а с това че трябва да клеча като маймуна и да се чудя как да опазя дрешките сухи. Отделно на детето не му е комфортно и ако няма гърне се стиска. Но тъй като не може да стиска все още добре, най-много да се изпусне и да се налага да я преобличам на улицата.
Също така съм писала, че ми е много по-лесно да намеря място, където да излея гърнето, отколкото да намеря място, където да клекнем с нея. Не е за мен тая работа.
Никога не ни се е случвало да изхвърляме изпражнения, но винаги си носим торбички за целта. Природосъобразно или не, предпочитам този вариант пред обществена тоалетна.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 01:47 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт