ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 34 500
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Leylah, и аз все чистя, но косми си има, особено като започнат да се скубят.

# 631
Момичета чета ви и във всяка една от вас намирам частица от себе си. При нас е много изстрадано бебче, борихме се 4 години, 2 операции , 8 инвитро процедури и до ден днешен не вярвам, че не е сън. И в разрез с всичко това има моменти, в които и на мен ми минават тези мисли “за пратката” и трябва ли ни😂😄 После обратното, започвам да се вълнувам, да нямам търпение да го видя, да му дам всяка своя  минута. Може би влияние ми оказват и всички околни, които постоянно ни стресират с това, че няма как да се справим сами. ММ е хоум офис до нова година и ще ми помага. Относно домашните любимци, имаме 2 малки кученца и мисълта, че трябва да ги оставя докато съм в болницата ми къса сърцето 😄 Едното не пуска косми, но другото да, и в този ред да мисли и аз съм малко в паника как ще се справим 😂 Но те са ми първите дечица, толкова ги обичам, че ако трябва нощем ще чистя.

И за контракциите да ви попитам по опитните и или тези от вас, които имат повече информация. Засега съм имала само “безболезнени” такива. Така наречените стягания, които съвсем не са приятни, но няма болка. Имам дни като вчера например бяха малко повече, дали трябва да ме притеснява това? Магнезий пия 3х250мг , в дни като вчерашния пих 4. И за този магнезий в интернет че страшни неща и че не бил ок 😄

Тези дни стерилизирах биберони и шишета и забелязах, че в някои биберони макар и пуснати в сушилник на Авент остава лека влага 🙄

# 632
Хей, момичета. Пиша ви от бъдещето Simple Smile Аз съм от августовската тема, но там никой не пише и стигнах до вас, мило ми е да си спомням трепетите преди раждането Simple Smile

За момичетата, които ще раждат естествено, вземете си бутилката на Лансинох за интимна хигиена. Аз бях с външен шев, трябваше да се мия след всяко пишкане и тя ме спаси това да става по-бързичко и без да се мокря цялата. Цикатридина спреят също помогна за възстановяването.

Ако искате да кърмите, бъдете по-настоятелни и смели в това бебето да суче от гърда. Не разчитайте на помпата само, защото тя помага, но донякъде. Излиза, че бебето стимулира гърдата най-добре и че то изяжда повече отколкото може да се изцеди. Аз тези работи не ги знаех и си мислех, че щом цедя, то има време, и все някога то ще засуче, но не се получиха така нещата и не можах да кърмя, беше много фрустриращо. Стискам палци вие да се справите. Бъдете търпеливи и инатливи. И се консултирайте с консултанти по кърмене.

Ако ще давате АМ и имате възможност, купете си машина, доста облекчава процеса по приготвяне на храна. В началото особено е трудно с приготвянето, когато бебето се храни често и с различни количества всеки път.

След стерилизиране в стерилизатора на Авент, остават съвсем леко влажни бибероните на Авент, дотолкова, че е трудно да се сложат със щипката на държача, затова си ги оставяме на въздух да се доизсушат.

И да ви кажа, че в нашата тема никой не се е оплакал от раждането - повечето раждания бяха леки, с бързо възстановяване, но повечето имахме трудни първи адаптационни дни заради кърменето, така че наблегнете на информация за това и се подгответе психически, че не е като по уебинарите лесничко и чудесничко, трябва търпение и време с бебето, и падкрепа от някой, който наистина разбира.

Леко раждане на всички, здрави и спокойни бебчета и бързо възстановяване на вас Simple Smile

# 633
Благодаря за думите Magrat!

Аз ви четох и продължавам августинките с трепет, а ето че дойде и нашият ред! Много полезни съвети и да, забелязах, че кърменето е голям екшън, трябва си доста търпение явно! Heart

# 634
Хей, момичета. Пиша ви от бъдещето Simple Smile Аз съм от августовската тема, но там никой не пише и стигнах до вас, мило ми е да си спомням трепетите преди раждането Simple Smile

За момичетата, които ще раждат естествено, вземете си бутилката на Лансинох за интимна хигиена. Аз бях с външен шев, трябваше да се мия след всяко пишкане и тя ме спаси това да става по-бързичко и без да се мокря цялата. Цикатридина спреят също помогна за възстановяването.

Ако искате да кърмите, бъдете по-настоятелни и смели в това бебето да суче от гърда. Не разчитайте на помпата само, защото тя помага, но донякъде. Излиза, че бебето стимулира гърдата най-добре и че то изяжда повече отколкото може да се изцеди. Аз тези работи не ги знаех и си мислех, че щом цедя, то има време, и все някога то ще засуче, но не се получиха така нещата и не можах да кърмя, беше много фрустриращо. Стискам палци вие да се справите. Бъдете търпеливи и инатливи. И се консултирайте с консултанти по кърмене.

Ако ще давате АМ и имате възможност, купете си машина, доста облекчава процеса по приготвяне на храна. В началото особено е трудно с приготвянето, когато бебето се храни често и с различни количества всеки път.

След стерилизиране в стерилизатора на Авент, остават съвсем леко влажни бибероните на Авент, дотолкова, че е трудно да се сложат със щипката на държача, затова си ги оставяме на въздух да се доизсушат.

И да ви кажа, че в нашата тема никой не се е оплакал от раждането - повечето раждания бяха леки, с бързо възстановяване, но повечето имахме трудни първи адаптационни дни заради кърменето, така че наблегнете на информация за това и се подгответе психически, че не е като по уебинарите лесничко и чудесничко, трябва търпение и време с бебето, и падкрепа от някой, който наистина разбира.

Леко раждане на всички, здрави и спокойни бебчета и бързо възстановяване на вас Simple Smile

Добре дошла, Маги! Аз пък ви чета във Вашата група 🤭 Интересно! Вчера роди, казваш, че вече е мило да си спомняш 🤗 това ми вдъхва повече смелост 🌹

Аз се чудех какво да взема за себе си за възстановяване, значи +1т за бутилката 👏🏻👏🏻👏🏻

# 635
Чак и аз си се чудя Simple Smile Аз съм много тревожна в ежедневието си, хипохондрична съм и т.н., но интересно за раждането не се притесних нито веднъж преди него и нито веднъж по време на него. (Единствено ме бъгваха прегледите за разкритие, по време на контракциите си дремвах, освен ако не ме тормозеха да ме проверяват за разкритие). Даже родих само с инжекция но шпа и окситоцин. Имало и такъв вариант, не знам защо на лекарката не й се искаше или не й се занимаваше да ми слагат епидурална. Изговорихме го по някое време и решихме да е само инжекцията. При това не беше моята лекарка, запознахме се преди обяд Simple Smile Това също е странно за моята контрол фрийк природа -да родя при лекаря на смяна  Grinning

А много от момичетата писаха, че са родили дори още по-лесно и бързо. Мамите със секцио бързо се възстановиха.

Отделете си време и помислете за възстановяването си после - вземете си предварително да имате с вас профенид, це те бе, цикатридина спрей, крем.за зърна. Също да имате вода, айрян, нещо за хапване непосредствено след раждането, като ви разрешат да се храните и пиете. Не разчитайте, че някой ще ви донесе храна в държавна болница или че ще ви се хареса...

Вземете си с вас в родилното чайчета за кърмачки, помпа.

Аз бях сама във Вип стая и ако си бях събрала акъла, щях да помоля.мм за стерилизатора и може би щяха да потръгнат нещата с цеденето и после с кърменето. Това просто като някаква опция,.не знам.дали някой ще има възможност и дали в отделението ще са ок с това.

Хайде лека, че.бебето спи и не знам защо и аз не спя Simple Smile

# 636
Чак и аз си се чудя Simple Smile Аз съм много тревожна в ежедневието си, хипохондрична съм и т.н., но интересно за раждането не се притесних нито веднъж преди него и нито веднъж по време на него. (Единствено ме бъгваха прегледите за разкритие, по време на контракциите си дремвах, освен ако не ме тормозеха да ме проверяват за разкритие). Даже родих само с инжекция но шпа и окситоцин. Имало и такъв вариант, не знам защо на лекарката не й се искаше или не й се занимаваше да ми слагат епидурална. Изговорихме го по някое време и решихме да е само инжекцията. При това не беше моята лекарка, запознахме се преди обяд Simple Smile Това също е странно за моята контрол фрийк природа -да родя при лекаря на смяна  Grinning

А много от момичетата писаха, че са родили дори още по-лесно и бързо. Мамите със секцио бързо се възстановиха.

Отделете си време и помислете за възстановяването си после - вземете си предварително да имате с вас профенид, це те бе, цикатридина спрей, крем.за зърна. Също да имате вода, айрян, нещо за хапване непосредствено след раждането, като ви разрешат да се храните и пиете. Не разчитайте, че някой ще ви донесе храна в държавна болница или че ще ви се хареса...

Вземете си с вас в родилното чайчета за кърмачки, помпа.

Аз бях сама във Вип стая и ако си бях събрала акъла, щях да помоля.мм за стерилизатора и може би щяха да потръгнат нещата с цеденето и после с кърменето. Това просто като някаква опция,.не знам.дали някой ще има възможност и дали в отделението ще са ок с това.

Хайде лека, че.бебето спи и не знам защо и аз не спя Simple Smile

Маги, по време на бременността се отделя хормон, наречен релаксин. Може още да си под влиянието му 🤭👏🏻

Ами ще видим дали ще взема цикатридина, на Lansinoh или този другият, охлаждащ пак и охлаждащи пачаве. Благодаря за препоръките. А, це те бе за какво е?

# 637
Це те бе ми изписа АГ, предполагам за лохиите.

Създайте си отсега система за подкрепа, тоест хора, на които можете да задавате въпроси и те бързо и лесно да ви отговарят АДЕКВАТНО, защото по въпросите с бебето мтого лесно се изпада в един когнитивен дисонанс, ако ви е първо. Нещата, които ще чуето от ЛЛ на бебето и неонатолозите рядко съвпадат с това, което сте чули по уебинарите, и ще почнете да се чудите кое е правилното...

И последно, купете си хубави сутиени за кърмачки, а не стягащи евтини боклуци като мен, които правят сто бели.

Августовската тема наистина е мн полезна, аз им се натресох към юни и ме приеха много добре, страхотни мами. Много си помагаме Simple Smile

# 638
*Sweety* и Джу, благодаря ви за милите думи Heart.
За космите от кучета - реша ги сутрин и вечер и прахосмукачка един път на ден, после парцал. Понякога пускам и робот следобед. Давам им витамини, но през есента и пролетта е страшно.
Маги, благодаря за съветите.

# 639
И аз откакто започнах да чета августовата тема си припомних много неща от първите седмици с новородено. Истината е, че самото раждане минава и заминава, супер бързо се забравят трудностите, ако е имало изобщо такива. Казвам го от опит. Три дни имах може би общо 5 часа сън в болницата, заради ужасно болезнени контракции преди да ме вкарат в родилна зала, където изкарах още 16 часа преди да се роди бебчето ми. Сега нямам никакъв страх от раждането.

Истинското предизвикателство е когато се прибереш вкъщи с бебето и осъзнаеш, че имаш едно малко човече, което е изцяло зависимо от теб и колкото и да го обичаш, всичко ти е ново и непонятно. Тук идва момента да се настроиш положително, да се свържеш с бебчето и да приемеш, че вие сте все още едно цяло, независимо, че вече не е в корема ти. Първия месец изкарахме като скачени съдове, заради ексклузивното кърмене. Но това изобщо не ме притесняваше, защото бях решена да не се затварям вкъщи. АГто ми даде супер ценен съвет, който се наби в главата ми. Каза, че за бебето е важно са е с мен, а за мен е важно да се социализирам, да дишам чист въздух и двамата да се адаптираме към моя начин на живот. Така и стана, кърмех си навсякъде, излизахме с ММ на дълги разходки и бебето ми беше супер спокойно. Мисля и се надявам, че е било така, защото и аз бях наистина щастлива и спокойна с него.

За мамите, за които е важно кърменето ще споделя няколко ключови неща, които ми помогнаха в началото. От родилна зала бебето беше изцяло при мен и го слагах да гърда често. Не съм си взимала помпа за болницата, те имаха, но и не ми е трябвала. По-добър стимул за слизане на кърмата от бебето няма, както много мами са споделяли. Коластрата е напълно достатъчна за малкото коремче на новороденото за първите 2-3 дни, а от нея имах още в родилната зала. Първата трудност беше разранени зърна, поради неправилно поставяне на бебето първите пъти и тук в помощ ми влязоха силиконовите зърна, които ползвах докато ми заздравеят. Ползвах с всяко кърмене и ланолинов крем, още в болницата ми дадоха такъв. На 3тия ден ми слезе кърмата и гърдите ми станаха болезнени, тежки и твърди като камък. Очаквах го, знаех, че е нормално и не се панирах. Имах приготвени студени компреси във фризера (в никакъв случай топли!) и за един ден ги слагах преди всяко кърмене, облекчиха ме много. След 1-2 дни вече нямах почти никакъв дискомфорт. Третата трудност дойде към края на първия месец, когато бебето ми сучеше много често и се стреснах, че ми е намаляла кърмата. Просто тогава бебето е в скок в растежа и именно чрез честото сукане по естествен път увеличава кърмата на мама. Бях на косъм да му дам АМ, но реших, че от толкова четене за кърменето ще е глупаво да не изчакам и да видя дали ще се регулира кърмата и и така и стана.

За мамите, които не искат да кърмят, изцяло ви подкрепям, защото имам приятелки, за които кърменето беше ад, имаха много притеснения и това помрачи първите им месеци с бебето. Не всичко е на всяка цена, но единственото, което е на всяка цена е спокойна и щастлива мама, следователно спокойно и щастливо бебе. ❤

# 640
Magrat, много полезно включване, малко ме успокои с това, че при повечето от вашата тема раждането е минало леко. И аз мога да потвърдя, че бързо минава и заминава, забравя се болката, но пък вълненията преди това са големи.

Веднага си поръчах бутилката за след раждане, точно се чудех дали в България се предлагат такива, защото съм чувала много майки в чужбина да препоръчват. Направо си поръчах и сгъваема ваничка, хавлийка и кутия за биберони за бебо. Опънахме кошарата, каката вече много се вълнува и дори искаше да купим една играчка за братчето ѝ, която сега е сложила в леглото да го чака като се роди. Това са май последните неща от списъка ми засега. И още не смея да купя памперси от страх да се роди по-рано… даже ще оставя на таткото да купи това и мокри кърпи, докато съм в болницата преди да ни изпишат.

Сдобила съм се вече с крем за зърна, превръзки, еднократно бельо, еднократни подплънки за сутиен. Аз имам 4-5 сутиена за кърмене от HM, повечето от първото дете, сега си взех само един по-голям. Много голямо удобство е! Аз си кърмех навсякъде без особено срам. Не съм се разголвала и не съм заставала на супер видими места да кърмя, но хич не ми пукаше да се покривам с шалове или подобни.

И тук само ще вметна, че първия път се бях подготвила много по темата кърмене и очаквах да се сблъскам с много трудности, понеже ми изглеждаше, че при повечето майки е така. Обаче моето бебе хем родено по-рано и захранено с АМ, хем съвсем ме изненада като от ден 1 вкъщи захапа гърдата и тотално отказа АМ и бутилки. Просто съвсем естествено се случи всичко, бях много приятно изненадана и в последствие много страдах, че се наложи преждевременно да я отбия. Казвам го само, за да знаете, че има и такива случаи, в които се получават лесно нещата с кърменето.

Има ли друга мама, която страда от безсъние? Sad Снощи в 3 часа се събудих и до 5:30 не успях да заспя. Днес съм като с махмурлук. А пък вчера следобед започнаха едни стягания, не знам от бебето ли беше или си бяха контракции, леко неприятни. Чак се стреснах по едно време, че ще раждам, но като си легнах всичко отмина. Имам по 1-2 такива дни всяка седмица от както съм в 8 месец. А днес вече съм 35+4, когато се роди първото ми дете. Днес да мине и официално това ще е най-дългата ми бременност, надявам се да добутам до втората седмица на октомври поне. Simple Smile След малко заминавам на преглед и утре пак имам половин ден в консултации, тонове и прочее.

Ans и другите родили мами, как сте вие? Включвайте се да казвате как са бебетата и дали вече сте вкъщи.

# 641
Dreams, много полезни напътствия, Mommy също. Благодаря!

# 642
Охоо, разписали сте се вие, браво. Изчетох ви с удоволствие и се записвам и аз за бутилката на Лансинох и за еднократни гащи, още не съм проучила, не запарват ли, има ли размери? Благодаря на всички за съветите. 🤗🤗🤗

Поздравявам мамите, минали през инвитро процедурите, като чета колко години и нерви ви е коствало,  направо ви се възхищавам! 🥰 Вие сте супермами!

И аз се присъединявам към групата на неспящите,  снощи легнах в 4 и 30. 😆 Гладих, подреждах, после филм гледах, вкъщи ме гледат странно...😂😂😂 Вече всичко очакват.

Успех на който е на прегледи днес, после да се отчете. Да минат и родилите мами, как сте с бебчетата? ❤️❤️❤️

Домашни любимци - аз имам само котка в момента, но и тя се скубе доста.  Чистене и това е.
Много ми хареса това с тюленовите движения, не знам кой го каза, но се смях с глас. 😂 Ама така си е, хахаха. Скоро ще се вталим и ще станем грациозни сърнички.  😋🤣
Прекрасен слънчев ден на всички.🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

# 643
Аз също страдам от безсъние и вече не знам какво да справя за да се наспя.Ставам по 3 пъти до тоалетна за мен и 2 пъти кучето като ме събуди да го пусна и него и след тези събуждания няма заспиване дълго време.И през деня удрям по някоя дрямка ама са кратки.Опитах и с възглавница за бременни пак не става.Не знам вече какво да пробвам,но все съм недоспала

# 644
  • UK
Безсъние и от мен. Лягам в 12 и в 5 съм се оцъклила и едвам изкарвам деня.

За кърменето и първите седмици съм абсолютно съгласна с горните съвети. В началото ние сме всичко, от което има нужда бебето, от нашето тяло, без условности. Разбира се ако кърменето не е вашето нещо това също е ок и не ви прави по-лоши майки Heart Exl Щастлива мама-щастливо бебе.

Общи условия

Активация на акаунт