ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 34 473
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Окей, така изглеждат стаите с вана 🤩 Интересно, че не ваната, а столчето за раждане съм си набелязала аз, мисля, че ще е най-добрият ми приятел.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 15:28 от MayaJane

# 646
Мая, много е красиво на човек да му се доражда😀.

И аз съм към отбора на нощните кукувици. Заспивам рано, но след три до седем само се въртя и после заспивам до 11-12. Снощи се събудих с болки в гърлото и пих чайове през нощта, сега малко ми е лошичко, но нямам почти никакви симптоми надявам се да ми се размине, направо ми се реве точно тази сутрин завърших курса с антибиотика заради бактерията от последната микробиология.

Мисля да спра магнезия, честно казано съм доста объркана за термина си, от шеста седмица на ехограф излизах със седмица и половина напред и все така ме водиха и на ехограф все така си излизаше и на последния преглед АГ ме е записала по дата както си е, въпреки че ехографа пак си замери напред. И аз не знам в коя седмица съм в 35 или почти 36+ Естествено гледам официалната, но си имам едно наум. Но не ми се иска да преча на подготвителните контракции те си имат своето значение за раждането.

Нямам никакъв апетит, но гледам да хапвам за да наддаде бебо и резултата е, че аз съм наддала, но не знам той дали е 🙄.

За космите на животните, когато се подържа тяхната хигиена и са ваксинирани и обезпаразитени няма страшно. Предлагат се специални машинки за обиране на космите като прахосмукачки с които минаваш по козината на кучето, доста добра работа вършат.

Благодаря на Magrat, много добре синтезирана информация 💐!

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 16:20 от Isibel

# 647
На мен графика ми със съня си е такъв-от 12 до 4/5 часа и ставам.Вече не е толкова топло и на обяд не спя,а днес върша и другата голяма работа.

Ето част от свършеното.Чакаю да поеме солта и да ги пълня.Също и чушки да беля и да ги правя с Аспирин.После ще варя ддоматит.Отделно и от рано готвя.Честно ви казвам,не знам как не съм родила още😁.Утре пак ще си чистя  малко на втория етаж,че преди 10 дена чистих основно.Вдругиден гладя и съм готова.Аз си сложих помпата в багажа ми,че след секцио никой няма да ми даде бебе да кърмя.При нас го дават на третия ден.

# 648
Маги, благодаря за ценните съвети! И аз потърсих такава бутилка. Дрийм, също! За първескини като мен това е безценно 💐

И аз съм в отбор "кукувица". Колкото и да съм изморена, колкото и рано да легна, в 2-3 се събуждам и откарвам до 5-6 поне. Ако след това заспя и сънят е дълбок, докарвам някаква адекватност. Ако обаче не, целият ден е мнооооого тегав. Пробвах какво ли не, за да спя по-нормално, не става. Подозирам, че хормоните играят и няма са се оправят нещата преди раждането (а след това, едва ли ще има за кога 😂)
С този обърнат режим, командировах мъжа ми да спи в другата стая, поне един от двама ни да се наспива.

Мая, супер изглежда стаята! 😍 Пожелавам ти едно много леко раждане в нея (като му дойде времето).

# 649
Здравейте! Чудя се понеже шишетата ми са на Philips Avent дали ще ми трябва специално нагревател за шишета на Philips Avent  или може да се ползва друга марка нагревател.

# 650
Мая, размечтах се и аз за раждане в такава стая. Heart Eyes Ама няма чак такъв лукс тук.

Moonlit, аз също с такъв режим. Към 10 лягам, много ми се спи и после към 3 се будя и няма заспиване до сутринта. Днес направо съм като с махмурлук.

Бяхме на преглед сега, бебчо тежи 2500 в 35+4 и всичко изглежда наред. Не знам други прегледи дали ще имам, освен тонове. Ще го чакаме по някое време октомври.

Лошото е, че и аз имам най-различни грипоподобни симптоми и неразположения, не знам дали е от бременността или от друго. Имам гадене от няколко дни, днес диария, а снощи имах хрема, която днес я няма. Имам и разни непостоянни по-болезнени контракции, които се надявам да не предизвикат раждане по-рано.,

# 651
Моми, супер са мерките на бебчето! Не се тревожи, ще си изчака още на топло, но разбирам какъв огромен психологически вододел ти е днес. Всичко ще бъде наред! 🤗

Симона , не е нужно нагревателят да е същата марка като шишетата. Може дори да ги стопляш потопени в топла вода, но и аз съм се обзавела с уред-нагревател, уж за по-раномерно и бързо затопляне.

# 652
Isibel & Mommy, казах им аз даже “ей тази стая си избирам” 😂🤦🏼♀ N.1 е, казва се “Blossom” за протокола. Обаче не работи така работата, ако има свободна стая, ако всичко върви нормално, защото си там само с акушерка, даже  най-вероятно студент ще е тази, която ще е там през цялото време.

Хубавата е поне, че нищо не е категорично, например казаха, че като пристигнеш може да не искаш веднага епидурална, може да кажеш “дай да видим как върви”. Имаш право на 2ма партньори в раждането с теб, като например съпруг и мама 😄😄😄 Бебенцето после седи при майка си през цялото време и ако всичко е минало наред след 6 часа може да изпишат мама и бебе да се ходят вкъщи.

# 653
Ехааа, каква стая само. Много е хубава. 🥰
Не бях виждала такава.
Simple Smile

Миналият път аз не ползвах нагревател за шишета, а стоплях водата в загряваща кана. Мисля и сега така да процедирам, даже трябва да си изнамеря каната, подсетихте ме.  Simple Smile

# 654
Още една "нощна кукувица ". Аз пък си лягам към 11 с надеждата да заспя, но не се получава никога и заспивам след 2-3 часа, отделно имам по 3-4 разходки до тоалетната.
 Бебето вече ме рита доста болезнено, понякога си мисля, че ще ми пробие корема, имам и стягания, но сякаш не са болезнени, а си мисля, че по-скоро болките идват от бебето.

# 655
И аз снощи заспах в 4 и ставах 100 пъти до 00.

Maya, стаята с вана е разкошна!😍

Magrat, благодарим за включването и съветите 🌹

# 656
Аз много се чудех дали да си взимам помпата с мен в болницата, но ми обясниха, че няма смисъл тъй като дори и след секцио бебето ти го дават на 3-4час. 2 часа след операцията като те пусне  упойката те местят в стаята, дават ти да хапнеш, вдигат те за раздвижване и ти носят бебенцето. А отделно те също имат помпи, но тук политиката е никакво разделяне на мама и бебе дори и при секцио бързо ви събират заедно 😊

# 657
Ох момичета и аз припознавам себе си в много от вас 🩵 същите мисли за "доставката" а е толкова дълго чакано бебе. И в същото време нямам търпение вече да го гушкам. Вчера с триста зора успях да сортирам и прибера дрешките, събрах багажа за родилното, но страшно бързо се изморявам и беше голям зор. Получавам нови усещания и болки вече ниско долу, не знам дали тялото ми се подготвя за раждането или е просто преумора. Първа бременност ми е и така се вълнувам с всяко ново нещо. Искам да свърша толкова много неща сутрин като стана и после като се захвана...мноооого бързо ми минава 😂 чакам с нетърпение следващия преглед в сряда. Сега съм 37+4дни. Бебчо е супер активен последно време. Вечер лягам с болки, въртя се трудно, ставам поне 4-5 пъти и безсънието ме напада качествено. Сутрин се будя все рано, но през деня ако ми се доспи - лягам без значение колко е часа. Дърпам си час-два дрямка, супер спокойна сладка, без болки и неразположения. Възползвам се напоследък много от тях, за да наваксам нощния сън.

# 658
Стискайте палци на мен и на бебчовците милички! Хоспитализираха ме заради лека пре-еклампсия - завишено налягане и се появиха протеини в урината. Ако се задава момента стискайте палци на бебчета да са достатъчно големички, в добра форма и адаптивни! Ще ви пиша като знаем повече Heart предстои ми първа вечер в болница, това си беше изненада! А преди малко съседката ми по стая роди бебче с толкова сладко гласче..

# 659
Миличка Джу, стискаме ти палци! Бебченцата са достатъчно доносени вече, а за близначета направо са си екстра. Всичко ще е наред! ❤️🍀😍
Двойна радост се задава!

Общи условия

Активация на акаунт