ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 302
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
seana_paula, браво, много хубава новина 🥳! Сега имате да наваксвате, представям си какво ти е било и колко си щастлива сега. Пусни ни някоя снимчица ако имаш желание и разказвай, когато имаш време как е бебчо.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 14:47 от Isibel

# 451
Seana_paula, прекрасни новини, сега следва много гушкане и скоро ще се приберете вкъщи ❤

Juji, да ти е жива и здрава рожденичката!

Аз бях на преглед в болницата, където ще раждам. Бебчето е вече 3 кг., взеха ми кръв и минахме през въпроси, свързани с плана за раждане. Казаха ми да започна с масаж на перинеума всяка сутрин с едно масло на Weleda. Това е против разкъсвания при вагинално раждане.

# 452
Seana, много се радвам, че вече сте заедно с Алекс. Стискаме палци да качва по-бързо грамчета и скоро да пишеш, че вече сте вкъщи. Heart

И аз си взех от същото масло, dream. Още се вайкам и не съм започнала да го ползвам; много сложен ми изглежда този масаж. Някоя от вас вече започнала ли е с масажа, да даде насоки? Grinning

Аз днес бях на тонове, бебчо е добре, другата седмица ще го видим и ще правим консултация с главната акушерка в болницата. Само се моля още 2-3 седмици да поседи в коремчето ми. Предишния път родих все едно седмица от сега и просто искам да вляза в 36-37 г.с, за да ми е спокойно. Макар че докато не си го гушна все ще ми е притеснено за нещо до края предполагам.

# 453
Благодаря на всички момичета за пожеланията! Бъдете здрави и щастливи всички! 🤗🤗🤗

Seana,
Това е чудесна новина, стискам палци скоро да ви изпишат. ❤️

Dream 90,
Колко хубава цифра е 3 кг  🥰🥰🥰
Браво Simple Smile

# 454
Juji пожелавам живи и здрави да сте всичко 💐.Включвам се и аз да споделя .Приеха ме в отделението при бебче Алекс.Вече не сме в кувиоз.Храним се на шише и качваме по малко грамчета вече.Толкова съм щастлива че най накрая след всичко изживяно със с него.Очаквам вече само да ни изпишат и да се пребираме в къщи при батковците и тати.

Браво. Скоро да сте си вкъщи ви пожелавам. 🍀🍀🍀❤️

# 455
Juji, честита ти рожденичка и именничка! Да е жива и здрава и с много късмет! 💐

Шона, какви чудесни новини! Много се радвам за вас с Алекс и ти пожелавам оттук нататък само положителни емоции да имате!

Дрийм, супер килограми, пу-пу! И при мен в болницата такова масло ползват и аз съм си взела от него за вкъщи. Почнах с масажите - не е особено приятно, но поразпитах акушерката, изгледах няколко видеа в Ютюб и се надявам да го правя поне горе-долу като хората Simple Smile

Моми, ако имаш чуденки, може да видиш тези видеа примерно:

https://youtu.be/KAMX7sVU2vw?si=xyYkezt3JlCLUODt

https://youtu.be/6RZquyMBEiM?si=swn7yPMfUvceFOMb

# 456
  • Sofia
Момичета днес бях на тонове,но след това като влязох при проследяваяата лекарка не гледа бебебто на ехограф, аз исках да разбера поне колко тежи сега. При вас така ли протичат тоновете? Сега ме вика всяка седмица на тонове, но се надявам да го измерва поне в някой от седмиците.
Да се оплача, че корема ми вече ми изглежда огромен, понякога имам чувството, че бебето ще излезе като ме ритне, усещам как няма място и вечер трудно спя. Днес докторката нещо не беше и в добро настроение и малко се ядосах, но... отиваме към раждане през отомври.

# 457

Ето ви, корем, за видите 😁 а термина ми е в края на Октомври. Колко още да расте?

Роднините, един след друг залагат на близнаци 🤣а бебенцето ми дори не е голямо.

Аз мисля, че си е до тяло и моето просто така реагира на бременността, с растеж 🤭 Той и врата ми стана на Мишелинчета 😂

# 458
Момичета днес бях на тонове,но след това като влязох при проследяваяата лекарка не гледа бебебто на ехограф, аз исках да разбера поне колко тежи сега. При вас така ли протичат тоновете? Сега ме вика всяка седмица на тонове, но се надявам да го измерва поне в някой от седмиците.
Да се оплача, че корема ми вече ми изглежда огромен, понякога имам чувството, че бебето ще излезе като ме ритне, усещам как няма място и вечер трудно спя. Днес докторката нещо не беше и в добро настроение и малко се ядосах, но... отиваме към раждане през отомври.
Така протичат и при мен. Следващия път ми обеща да го видим, че то ще стане време за женската, която ще е последна. 😀

# 459
Момичета, имам една чуденка, която ще споделя с вас, мисля точно във форума го бяхме обсъждали преди време. На зърната от няколко седмици забелязвам жълтеникави топченца, което мисля е засъхнала коластра. Бях чела, че не се пипа и премахва. Но след раждането как се процедира, някоя от вас има/имала ли е? Не си спомням с предната бременност да съм имала.

# 460
Много рядко имам. И трябва да се загледам. Казаха ми, че след това гърдите се мият с вода, ако няма някакви проблеми.
Juji, жива и здрава да ти е!
Seana, много се радвам. Пожелавам скоро да сте си у вас.
Мая, много сладко ти е коремчето.
Ето и моя корем, нацеден в чорапогащник и рокля, пак че вече само с клинове ще ходя.

# 461
При мен тоновете минаха още по-семпло, имах среща само с акушерката и ако не я бях попитала как е накрая едва ли щеше нещо да ми каже, много са обрани.
Аз съм в паника, излезе, че съм със стафилококи и кандида и ми изписаха антибиотик. Сега не знам бебчо дали затова беше наддал малко и тези контракции дали нямат нещо общо. Изписаха ми клиндамицин, просто ще се моля всичко да е наред.

# 462
Тоновете и при мен са само запис и след това доктора ме пита на две на три как съм, поглежда записа, прибира го при себе си и ме изпраща да си ходя. Ще имам последна ФМ другата седмица и след това нямам идея дали ще има повече ЖК, ако всичко е наред на прегледа.

Isibel, всичко ще е наред, важното е, че имаш назначено лечение. Кога ще правиш контрола?

Ето и моето коремче (и дупе, което се бори по размер с корема цяла бременност Grinning)
Скрит текст:
Вече нямам идея колко тежа, но определено съм готова да отслабвам. Малко по-трудно ще е с предстоящата зима и празници, ама няма как… днес ми казаха, че “с лекота” го нося този голям корем Grinning аз хубаво си го нося, мой си е, ама проблемът е, че няма с какво да го обличам напоследък.

# 463
Аз минах при пулмолог.Имам вирус,който все още не е засегнал белите дробове.Поиска да ме хоспитализира веднага,но аз отказах.Болницата,в която трябваше да ме хоспитализира,е част от държавното ни родилно и на моя лекар щеше да му стане лошо,понеже той е в частното ни родилно.Обясних ви нещо и аз😉.Пък и щях да бъда само под наблюдение и на инхалации.Изписа ми антибиотик-Зефацет,пробиотик,виброцил спрей за нос и стрепсилс.Питах изрично за антибиотика,но според нея е слаб,съобразен с факта,че съм бременна и освен това,след първия триместър можело да се приема.Органите на бебето били развити и не пречело.И в аптеката все пак питах и там ми казаха,че в 8-мия месец може.Та сега съм на терапия.Утре на моя лекар няма да му е на кеф,ама не ме интересува.Той не е фен на приема на лекарства.Аз също,но не мисля че е по-добре да бях стигнала до пневмония,възпаление на дроба или нещо друго.

# 464
Момичета, имам една чуденка, която ще споделя с вас, мисля точно във форума го бяхме обсъждали преди време. На зърната от няколко седмици забелязвам жълтеникави топченца, което мисля е засъхнала коластра. Бях чела, че не се пипа и премахва. Но след раждането как се процедира, някоя от вас има/имала ли е? Не си спомням с предната бременност да съм имала.

Harmony, от 36 седмица започваме да цедим коластра в ей такива спринцовки, замразяваме и взимаме на път за раждане в торбички с лед, акушерките ги съхраняват и бебенцето си изяжда после така ценната коластра. Замразени се съхраняват 6 месеца, лесно се разтопява между дланите, ако ще я дадем вкъщи.

Това научих вчера на курса за кърмене. Аз предпочитам да се цедя в дозираща чашка, не знам дали има в аптеката. Зърната ми пораснаха гигантски и не знам как ще уцеля тази малък отвор. Лекторката твърди, че ще е капка по капка и ще стане 🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт