ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 026
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Аси, мила, честито!!! Да е жив и здрав Георги, да расте силен и храбър с това хубаво име и да го закриля Свети Георги! ❤️ Мислех те тия дни как си, че си съвсем за началото на октомври. Пожелавам ти бързо възстановяване!

За многократните пелени, племенницата ми беше с такива и да ви кажа, като видях отблизо какво представлява, не мисля да си го причиня. Генерирания отпадък от памперсите ще го компенсирам по различен начин 😇 Но браво на вас за ентусиазма!

За датата, имам някакви усещания, даже съм си го отбелязала в календара 😁 ще видим дали съм познала, но поне се надявам да изчака мирно до октомври, след това - когато пожелае.

Днес бях в болницата на среща с акушерката. Минахме през последни детайли, записа ме за стая с вана (ако има свободна като тръгна да раждам), изговорихме плана. Една идея по-спокойна съм и ще събирам багаж уикенда.

# 586
Честито, Аси! Да е много здрав Георги, на теб бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи!

# 587
Да са живи и здрави двете бебчета и много да ви радват!
И на двете ви пожелавам бързо възстановяване и скоро да сте си вкъщи и да гушкате малките бонбони❤❤❤

# 588
За бебчо за вкъщи - хавлийки за къпане, клечки за уши, спирт за пъп, тампони за почистване и физ.разтвор дозички (почиства се носле, очички), термометър, може и термометър за стая, за баня, ваничка и подложка за къпане, кутийка за биба, ножичка за ноктите или нокторезачка бебешка, гребенче, въртележка за кошара (ако искаш), някоя жилетчица или якенце/елече/космонавтче за студените дни навън, крем против подсичане.

За болницата аз взех 2 нощници, 1бр чехли, 1 хавлия голяма и 1 малка, мокри и сухи к., козметика за мен, вилица, лъжица за мен, превръзки, нещо дребно за хапване в случая 1 солети и 1 десертче, чорапи, бельо, горница, вода, бибка за бебо, слушалки си взех също, накрая ще добавя зарядно и документите.

Памперси купих размер 1 и 2 на Пуфис. Мокри кърпи на Бочко взех бебешки.

Sweaty. физиологичния р-р за какво? Ти не каза ли, че миеш очичките с водичка?

Asy, от думите ти звучи като да си минала през трудности последните месеци, по резултатите 🤭 личи, че си се справила отлично 👏🏻👏🏻👏🏻 Да ти е жив и здрав, Георги! Хубаво, че и ти си вече по-добре и си попаднала на лекари и акушерки. За напред повече радостите да са 🤗

# 589
Физ.разтвор може да се използва за очичките (аз за тях и за лицето предпочитам преварена водичка), а него най-вече го използвам за нослето. Бебенцата не умеят да си духат сополките и когато са им запушени носленцата се капва вътре физ.разтвор и леко с клечка се почиства или при нужда с аспиратор за нос, хубаво е от време на време да се прави, дори и да не личи да има нужда.

# 590
  • UK
За нослето може и спрей Стеримар, аз даже пак съм заредила, много помагаше.

# 591
Може да, спрейовете с морска вода не са вредни за бебета, за бременни. Обаче тях ги използвах при вече започнала лека хрема, а физ.разтвор е колкото за лекичко почистване след баня.
С него съм чувала, че леко почистват и на момиченцата интимната зона между гънките.
А аз с момченце там почиствах под течаща водичка най-вече.

# 592
А дали има значение твърдостта на водата? 🤔 При мен е по-твърдичка и се чудя как ще понесе на бебенце. Също така, една приятелка се кълне във водите за измиване на личице и дупе без отмиване, особено ако се наложи преобуване навън. Ползвали ли сте?

# 593
Знаете ли как се изплаща 45 дневния болничен? Моят е от 29.08, изплатиха ми за дните от Август и до там. Пише "по случая е започнало плащане", но няма никаква информация за Септември

# 594
Аси, честито бебче!
Да е живо и здраво, да наддава бързо и много да те радва!
На теб бързо възстановяване!
Колко радостна новина🥳🥳🥳🥳🥳
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Момичета,  излязоха ми изследванията от днес, всимко е наред, нооо имам кетони в урината, ендокриноложката ме предупреди да внимавам заради режима да не прекаля с ограниченията, е вече е факт Sad  Ниска захар и кетони означавало прекалено въздържане от калории и въглехидрати при бременната.
Някой със същия проблем?
Ами как се намира златната среда, не яж, не качвай, ама внимавай да не влезеш в кетоза...

# 595
Аси, честито бебче!
Да е живо и здраво, да наддава бързо и много да те радва!
На теб бързо възстановяване!
Колко радостна новина🥳🥳🥳🥳🥳
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Момичета,  излязоха ми изследванията от днес, всимко е наред, нооо имам кетони в урината, ендокриноложката ме предупреди да внимавам заради режима да не прекаля с ограниченията, е вече е факт Sad  Ниска захар и кетони означавало прекалено въздържане от калории и въглехидрати при бременната.
Някой със същия проблем?
Ами как се намира златната среда, не яж, не качвай, ама внимавай да не влезеш в кетоза...

Жужи, не се притеснявай. И аз по едно време имах кетони в урината, а все съм на горната граница на въглехидратите, защото макар и да спрях тесто и захар, едва успявах да устоя на плодове. Но никакви картофи. Никакъв ориз.

ММ ми каза, че в кетоза се влиза супер бързо, възможно е само от храненето за последните 24 часа да повлияе на влизането в кетоза и също така не е опасно за нас или за бебето, напротив, за възрастни хора с наднормено тегло даже се цели да влезнат в кетоза и да я поддържат в продължение на месеци за изгаряне на мазнините. А за бебетата би било опасно ако също сме в постоянна кетоза и почнат да изостават. Т.е с две думи, това, че си влезнала в кетоза за кратък период нищо не значи. В действителност при мен в периода в който ми излезнаха резултатите на кетонни тела имаше и изоставане на бебка и просто реших да не се ограничавам към плодове толкова стриктно. Както и си меря редовно захарта след хранене с домашен клюкомер и правя експерименти - 2 дози овесени ядки преди ми вдигаха над 8. Пробвах с една доза и беше 7.5. Пробвах с круши и беше 9 и нещо, пробвах с малини под 8. И така просто забелязах че от 1/2 пълнозърнеста тортила съм в границите, при цяла я минавам. Още на следващата седмица с новите изследвания вече нямах кетони в урината. И ключово е по-малко количество просто просто. Гарнитура кафяв ориз си сложи 1 лъжица или пък 70-100 грама картофи към ястие предимно месо яйца или зеленчуци. Макс 2 круши на хранене с никакви други въглехидрати за въпросното хранене. Ако ти се прияде 150ге грозде, то нека е сутринта и излез да се разходиш следобяд.

П.с. Бебка си върви в нормата, сега съм 35+5 и я измериха 2600гр

П.с2 Нито по здравна каса АГ, нито в частната болница АГ не направиха ни един коментар за кетоните в урината като ми гледаха изследванията. По здравна каса ми препоръча да пия флебодия за укрепване на кръвоносните съдове и по-добър кръвоток и усвояване на хранителни вещества във връзка с изоставането. На УЗИ всичко изглеждаше добре като кръвоток и артерии. Аз сама си направих заключението за кетозата и включването на много малки количества въглехидрати, мерийки ги всеки ден на 1 час след хранене.

# 596
Аси Честита ти рожба,да ви е жив и здрав малкия юнак.Бързо възстановяване ти желая.

# 597
Аси,честито бебче.Дано всичко е наред с вас,бързо възстановяване и на двамата и безпроблемна адаптация по-нататък.
Аз днес излязох по магазините
Купих одеяло,още едни чаршафи с юрган,протектори(2) за матрак,1 по-малък протектор за смяна на памперса,хавлия,5 чифта чорапи,3 лигавчета,3 пелени,3 комплектчета,2 бибки с кутии,2 шишета на Нук,козметика(прах,веро,шампоан и душ гел,крем,пудра,сапун и олио),мокри кърпи.Еми това е май.Остават ми още 5-6 неща май и да приключа вече с пазаруването.

# 598
Аси, честито щастие!! Да е здраво, много щастливо и с много късмет в живота! 🥰 Бързо възстановяване желая! 🥰

# 599
Аси, честито бебче 💙 Да ви е жив и здрав и скоро да се гушкате вкъщи 🥰

Момичета, аз днес много се филмирах, че имам ранни симптоми на родилна дейност. От вчера изгубих апетит, имам диария, чувствам се апатична и супер изморена дори за разходка. Чела съм, че всички тези симптоми могат да показват раждане в следващите дни, организмът започва да се прочиства сам. Бебето мърда, но е доста по-спокойно от предните месеци, което уж е за да събира сили преди да започне раждането. Днес съм в 37+5, но съм толкова убедена, че ще чакам термин или пренося, че се напрягам от идеята да родя тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт