Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 189
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Дайте малко ноу хау за Т3 - италианско или турско с колко почнахте и тн..че ми е малко тъмна Индия, а ми е важно вече да почвам 😁

Аз стартирах директно с големи дози и не усетих никакви негативни последствия. Пия 25 мкг сутрин и още едни 25 следобед.
Всеки организъм е различен, обаче, и препоръчвам да се започне с по-ниска доза.
Турският медикамент вземам аз. Италианският - откъде?

# 361
  • На брега на реката
Exberry, от моя скромен опит, Т4 трябва да е на горна граница, за да добавиш Т3.

Август бях с Т4 -18 и започнах с Т3 2х6,25мкг. Края на септември направих контрола Т3 се беше вдигнало, но Т4 се беше сринало на долна граница и косопада, който имах от преди това се засили ужасно.
От седмица и нещо спрях Т3 и на другата контрола, ако Т4 е съвсем на ГГ, тогава пак ще включа Т3.

# 362
Буболина, с ниски нива на Т4 ли е свързан косопада при теб?

# 363
Exberry, от моя скромен опит, Т4 трябва да е на горна граница, за да добавиш Т3.

Август бях с Т4 -18 и започнах с Т3 2х6,25мкг. Края на септември направих контрола Т3 се беше вдигнало, но Т4 се беше сринало на долна граница и косопада, който имах от преди това се засили ужасно.
От седмица и нещо спрях Т3 и на другата контрола, ако Т4 е съвсем на ГГ, тогава пак ще включа Т3.

Когато започнете Т3, ТСХ спада до 0 и спира да стимулира щитовидната да произвежда Т4, затова и то пада. Оттам е и косопада - от ниското ФТ4, а не е защото сте започнали Т3.

# 364
Аз давам отзив, че при мен FT4 не падна, след като стартирах с T3. Но съм на висока доза "Tirosint", все пак - 112 мкг.

# 365
И при мен не падна, но моето ФТ4 беше към 24 като започнах т3

# 366
  • На брега на реката
При мен се срина на долна граница, затова го написах.

Косопада започна от режим на  хранене и после стана брутален с ниското Т4. Все още го има и се боря, дано се справя, но ще ми е обеца на ухото и докато не видя Т4 на макс, няма да въвеждам Т3.

# 367
А дали режимът на хранене не ви е сринал т4.
След включване на т3, дозите ми т4 не са се променили, въпреки че тсх ми клони към 0.

# 368
Момичета, не подлагам на съмнение това, което пишете, но ми изникна въпрос - ако Т3 е активният хормон, защо има косопад при снижаване на стойностите на Т4?
Разбирам останалото - че при прием на Т3 хипофизата не произвежда TSH и жлезата "не работи", следователно в организма няма Т4.

# 369
  • На брега на реката
Следя го и не е от режима. Получи се след въвеждонето на Т3.
В момента съм на 75 мкг.
Ще видя на контролата.

# 370
Момичета, не подлагам на съмнение това, което пишете, но ми изникна въпрос - ако Т3 е активният хормон, защо има косопад при снижаване на стойностите на Т4?
Разбирам останалото - че при прием на Т3 хипофизата не произвежда TSH и жлезата "не работи", следователно в организма няма Т4.

Когато падне ФТ4, пада и ФТ3 от конверсията, а външния прием на Т3 не може да компенсира тази липса. Основното налично количество на ФТ3 трябва да идва от конверсията, затова ФТ4 трябва да е високо (на горната граница). Отвън добявяме само за допълване. Иначе, да, активния хормон е ФТ3 и всички симптоми са от него.

# 371
Acid, може само да се гадае по темата. Но по принцип включването на хормони на щитовидната отвън почти винаги води до излизането наяве на една скрита ир заради това, че метаболизмът започва да работи. А ир какво е. Малко инсулин - глад за клетките, ама не за изолирани видове, а за целия организъм (за мозъчните да не говорим). Същото като при нвх диети. Нормален инсулин, ама гладен организъм. А инсулинът е пряко свързан и с половите хормони. Има глад, няма цикъл, лоши полови. А половите създават най-големи проблеми при жените.

# 372
Косопадът от ниско Т3 или Т4 е? От скоро съм вдигнала дозата на Еутирокса, с неоптимални хормони съм. При мен косопадът е на приливи и отливи, като леко намалява, за да се усили след време с пълна мощ, като падат само дълги косми. И друг път съм писала, че имам чувството все едно съм отровена с нещо. Чудя се как още имам коса по главата. Останала е половината като гъстота, като има някакви растежи. Чела съм, че типичното е разреждане на бретона, точно такъв е и моят плюс дифузно капене. Давам луди пари за ампули и шампоани, както и добавки с колагени, пробитици, витамини и нищо.

# 373
Аз като ви чета имам чувството, че никога не съм ходила на лекар 😂

При мен също кожата на ръцете е много зле като стане хладно, ако не използвам хубав крем направо се пука на места.

Относно косопада - при мен изследванията никога не са добре, но никога не съм имала проблеми с косата.

Бихте дали мнението си за тези изследвания?
Първите са правени на 100мг еутирокс, при вторите вече бях на на гръцкият т4 100мг и турско т3 от 12.5мг около 45дни.

# 374
  • София
А дали режимът на хранене не ви е сринал т4.
След включване на т3, дозите ми т4 не са се променили, въпреки че тсх ми клони към 0.
След каква храна може да се срине Т4?

Общи условия

Активация на акаунт