Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 891
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мами, вие колко кг сте качили досега? В 28ма седмица съм +9 кг и всички ми казват,че е много. Движа се много и хапвам здравословно и вече не знам какво правя грешно. Въпреки тпва до 15 кг се смятало за нормално. Тъй че има още накъде 😂 иначе с бебчо всичко си е нормално. Вие как процедирате с храненето, особено късно вечер?

Аз в 27 седмица съм плюс 7.5 (почнах 57), според АГ-то и разните там таблици е добре, но остават последните 3 месеца. Не е само коремче, за съжаление, има и задник и баджаци.
За мен са много на фона на това което ям, силно съм ограничила сладко и тестено (мъката ми), не пия газирано, не ям никакви пакетирани храни, сол отдавна не заради очите, горе долу само приготвено вкъщи, дори си нося в офиса. Вечер не по-късно от 8 часа.
Със сигурност се храня по-здравословно от преди. Все едно качвам от въздуха, имах периоди на сериозно тръшкане по темата, даже един истеричен рев, което е нелепо, но се успокоявам, че е така поне не мисля глупости за самото бебе, раждане и т.н.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 14:27 от Venyan

# 136
Мами, вие колко кг сте качили досега? В 28ма седмица съм +9 кг и всички ми казват,че е много. Движа се много и хапвам здравословно и вече не знам какво правя грешно. Въпреки тпва до 15 кг се смятало за нормално. Тъй че има още накъде 😂 иначе с бебчо всичко си е нормално. Вие как процедирате с храненето, особено късно вечер?

Аз съм в 31 седмица и съм качила 12 кг.до момента. Не смятам, че 9 кг отгоре са "много". Разбира се, важно е и колко кг започваш на старта. Преди да забременея бях 55, сега съм 67.

# 137
Кой ви казва, че са много? Имайте предвид, че се задържа и много вода в този период, нормално е да се качват килограми, повечето изчезват след раждането. Ако сте качили 10-15 кила още първите месеци, тогава е “проблем”. Аз съм в 27г.с, след два дни влизам в 28, започнах около 52-53 килограма сега съм 61-62. Много повръщах 2-3 месец и не знам тогава колко килограма съм свалила. Страх ме беше да се тегля 😂, ядях само препечен хляб и сирене. Започнах да си хапвам от средата на 4 месец и всъщност повечето килограми ги качих в 6 месец. Като също доста се съобразявам какво ям, но като ми се дояде нещо си го хапвам. И двамата АГ са категорични, че вървя добре. Качила съм и аз на корем и дупе, но спрямо други разкази даже изглеждам супер. Абсолютно съм съгласна, че зависи на колко килограма започваш. Има жени, които започват с наднормено и всъщност свалят по време на бременност.
До 15 килограма си се води абсолютно нормално, все пак всичко натежава, и гърди и матка и тн.

# 138
Благодаря за отговорите до момента! Иначе Агто каза да се пазим от Ковид, имало доста бременни в момента с Ковид и някакви други вируси. Почвам с маските в градския, още малко остана и без това.

# 139
Да и на мен това ми казаха, пазете се ❤

# 140
Аз съм почти 28ма седмица и съм + 9/10 кг. Последният месец качих повечко заради почивката на морето. В момента държа 52-53 кг и също избягвам вредните неща (не винаги се получава де Joy). Имах лош навик да ям до преяждане, а сега гледам малки порции и по-често. Наблягам главно на зеленчуците от градината.

Благодаря за информацията за ковид, нямах представа, че пак има някакъв бум.

# 141

В 31ва и съм +11 Sweat Smile, и АГ и ендокринолога ми не се притесняват особено, но имам чувството, че много бързо ги качих. До 20гс г/д почти нямах промяна в теглото - 1/2кг и изведнъж ми се лепнаха Юли/Август отгоре едни 7-8... Забременях 57кг, а в момента съм 68/9.

Правила съм обременяване и за сега не следвам някакъв режим, резултатите бяха добри. Хапвам си каквото искам, но не прекалявам със сладкото. Лятото като цяло се подувам повече, задържам вода, и вероятно и това дава отражение. Ще видим до края колко ще кача още. Sweat Smile

# 142
Същото стана и при мен 🤣 като спрях да повръщам отидохме до Гърция на море, няма да лъжа отядох се на морски неща, защото обожавам, а в Гърция  е грях да не ги пробваш, но не е като да съм плюскала тройно. Тогава май качих две кила, после уж всичко вървеше ок, накрая 61 😂 не знам как, не знам кога, но това показва кантара.
Аз не съм фен на сладкото, лятото наблягах на плодове и тук-таме по един малък сладолед от онези в лидъл на клечка плодовите сорбета.
Торти и сладкиши не ям, освен ако няма някакъв повод, и то в повечето случаи само пробвам и давам на мъжо да изяде 😅 единственото ми прегрешение е, че обичам картофи, варени, на фурна, като манджа, абе картофено чудовище съм, но не се тъпча с въглехидрати само. Таа, всичко си е и до ген и наистина задържането на вода също.

# 143
Нашата ни я подариха с матрак допълнителен, защото приятелите ни(те са лекари) ни казаха, че за тях този матрак, с който си идва кошарата, е много простеещ. Но дори и да не ни бяха подарили, аз щях да купя някакъв определено. 🤭

Миа, ще може ли да споделиш какъв е матрака който са ви подарили с кошарката? не мога да намеря матрак с такива размери каквито са на тази кошарка

# 144
Миа, ще може ли да споделиш какъв е матрака който са ви подарили с кошарката? не мога да намеря матрак с такива размери каквито са на тази кошарка
[/quote]

Даа, разбира се, прикачвам снимка на нашия.
И да попитам някоя мама с момиченце, ако си търси стикери, мога да подаря два броя от ето тези сладки зайчета: https://share.temu.com/vMDJICwYtTA
 На живо са супер, но ние нали купихме по-тъмни мебели и сега ще поръчвам стикери в бежова гама 😅❤

# 145
Момичета аз тръгнах от 75кг. Миналата седмица бях 86кг. А днес 30гс+2 като се притеглих 84кг. Не знам защо така варират тия кг… а си хапвам доста мисля 🤔🤷🏼♀  Всяка седмица се следя, но вече над месец все се въртя около 85. Дано така се задържат нещата. Викам днес на мъжа ми , бебета да ми изсмучат мазнинките и като родя ще съм фиданка 🤣 хахах.

# 146
Вероятно е от водното тегло. На мен в някои дни са ми отекли краката, в други не. Та в някои дни задържам повече вода

# 147
Някоя да се е насочила вече как иска да ражда😁

# 148
Аз си искам естествено от самото начало, за сега си вървя към такова, пък ще видим.

# 149
И аз искам естествено, но беба си върви седалищно от самото начало. Знам си ѝ темперамента, не се върти въобще, рита, но не се мърда особено и затова секциото вече не ми се струва мираж. Надявам се да се обърне, не че ще е драма и секцио да е, но някак повече ме плаши от естественото раждане.

Общи условия

Активация на акаунт