Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 927
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Според мен е рано още за позициониране. Няма лошо да си с нагласата, че може и секцио, но според мен ще си се обърне. И мен такава коремна операция си ме плаши много повече, а и смятам, че ползите от естествено раждане са много повече, но каквото дойде в крайна сметка. Важното е да сме добре с бебоците 🥰

# 151
Аз ще родя както лекарят препоръча. Засега не ми е казал нищо още, само ми обясни за епидуралната. Естествено, ако ще раждам вагинално, ще съм с епидурална, медали за търпене на болка не търся

# 152
  • София
Аз вървя към секцио по препоръка на АГ-то и различни мед причини (поне за Надежда знам, че не тикат нарочно към секцио - няма избор на екип за естествено, при когото се паднеш е, не при следящия те АГ, та съм склонна да се доверя 😀). Ще си чета и книжката на Олга Дукат за естественото раждане също обаче. Сега чета на Хедра книжката за кърменето и ми е много приятно ❤

Иначе аз декември имах операция за премахване на тръба, под пълна упойка и т.н красоти, та не ме чак толкова стресира секциото, въпреки че със сигурност ще е по-болезнено де. И при двете раждания ме притеснява тромбофилията и кръворазреждащите, дали ще ги спрем навреме, но другата седмица ще го говоря със следящата ме хематоложка и така. Такива ми ти вълнения 🙂

# 153
Здравейте,
Аз държа много да родя естествено. Засега бебето е в добра позиция - с главата надолу. Но е още много рано. Така че спокойни бъдете, бебето ще се ориентира само, ако ли не винаги има начин да се завърти с външна намеса като масаж.

# 154
Първият път раждах естествено, надявам се и сега да е така. Последният преглед бебето беше с главата надолу, ще видим дано така си остане до 9-тия месец. Simple Smile

# 155
И аз искам естествено. На втората ФМ ми излезна висок риск от прееклампсия след 37ма седмица, макар че съм 29+2 и все още кръвното си ми е макс 70/100... пък ще видим, дано да са объркали хаха.

# 156
Мисля, че и с прееклампсия може да се роди естествено, предизвикано обаче. Не е задължително секцио мисля. Но лекарят определя разбира се

# 157
Аз също искам нормално, но в крайна сметка не искам да се настройвам прекалено много, защото все още не сме коментирали с АГ.

# 158
  • София
Аз винаги съм знаела, че ще раждам секцио, което сваля едно напрежение и странното е, че изобщо не се притеснявам.

# 159
Аз искам да раждам секцио, лекарят каза, че няма проблем, наше решение. Много се успокоих. Иначе бебката е главично разположена.
Досега съм качила 11 кг, но не се следя особено стриктно. Винаги съм била слаба, генетично, така че и 50 да кача, ще се свалят бързо, не ме притесняват. Майка ми с всяка бременност е качвала по 20 кг и после сами са изчезвали, така че не очаквам да е много по-различно, а и ми е все едно колко тежа. Ям каквото искам, колкото искам, не се ограничавам. Само гледам да не прекалявам с шоколада, заради евентуален гестационен диабет, но не съм убедена, че има нужда да го мисля.

# 160
Аз забравих да се включа по темата с килограмите. Както казах 29+2 съм и съм качила 12 кг, но според мен също много варират, защото бях болна преди 3-4 дена и за два дни свалих 2 кг, сега пак малко по-малко ги качвам. Според мен зависи и от структура, и от височина. Аз съм 173см и винаги съм била между 60-64 кг, сега съм 74кг, но смятам, че със спорт и добро хранене, резултати бързо се постигат. Simple Smile

# 161
Господ си знае работата, каквото дойде раждането, важното е да мине добре и да сме живи и здрави с бебетата.

Аз също чета книгата на Олга Дукат и на Хедра, отделно гледам и разни стари уебинари техни, много са позитивни и зареждащи🥰
П.п аз също съм с тромбофилията и изобщо не ме притеснява този факт, толкова много жени на терапия раждат ежегодно, че няма нужда от стрес.
На мен хематолога ми обясни и разписа каква е схемата на поставяне на инжекциите преди и след раждането, а при тромбофилия също се препоръчва естественото раждане между другото.

Относно килограмите, и при мен варират, даже с извинение има значение кога последно съм ходила до тоалетна 😅 та, не ги мислете много, остават последни месеци, килограмите ще ги смъкнем.

# 162
Току що минах на преглед. 30 седмица , бебка си е с главата надолу, 1500 грама. Започвам тонове на 2 седмици и така.

# 163
Включвам се и аз +10кг 30та седмица
Аз също хапвам каквото ми се хапва и пие, като гледам да не прекалявам с тестено, сладко и газирано. Не се  ограничавам и чак ми е гузно като ви чета, храня се що-годе здравословно но ми се дояждат и много други неща 😀😀
Аз имам едно естествено раждане надявам се и сега така да си се случат нещата, не се притеснявайте за позата на бебето може и седмица преди да родите да се обърне, а и наистина може да се подпомогне до колкото знам с външна намеса като масажи.

# 164
Момичета, според вас кръвна захар 3,7 (долната граница е 3,5) на гладно повод за притеснение ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт