Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 940
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Супер ти е кръвната захар, защо да те притеснява? И моята все е на долна граница, сигурно ти е ниско и кръвното като цяло.

Днес минах очен преглед за родоразрешение. Ще се ражда секцио, както си и очаквах - заради ретината на едното око. До преди малко се пулех вкъщи с разширени зеници, прегледа на ретината е доста неприятен (ако на някой му предстои), лепкащо ти е на очите, сякаш не са твоите. Ама то с моя диоптър и астигматизъм, аз си го знам от 20 години 😁 И да, има го момента -като знаеш какво ще се случва, не се притесняваш. Болка, не болка, операция или не, колко да е зле - ще мине, ще се справя, и ще си гушкам мишока после 😁
Имам едни струпейчета на зърната, жълтички, по цял ден, но особено силно изразени са сутринта след сън. Коластра е сигурно? Което ме радва, дано да означава,че няма да имам проблеми с наличието на кърма. Пък вече с процеса, ще се напасваме с малкия човек.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 15:40 от slanchogledka^

# 166
  • София
Момичета, според вас кръвна захар 3,7 (долната граница е 3,5) на гладно повод за притеснение ли е ?

Според мен - не. Аз правих обременяване с глюкоза миналата седмица и първия тест сутринта, без глюкозата ми е показал 3.75. АГ-то ги гледа, каза че всичко ми е наред.

И понеже е следобед и аз нали няма друго от какво да се оплача, само че ми се спи. Вие как спите? Успявате ли през нощта? Аз съм като в първия месец, мога да дремна като се прибера от работа, сега на обяд буквално едва си държа очите отворени, а през нощта спя по над 8 часа. С изключение на ситуации през 2-3 нощи, в които пък се будя към 4-5 сутринта и после по 2 часа не мога да заспя.

# 167
Благодаря Hug

# 168
  • София
Супер ти е кръвната захар, защо да те притеснява? И моята все е на дошна граница, сигурно ти е ниско и кръвното като цяло.

Днес минах очен преглед за родоразрешение. Ще се ражда секцио, както си и очаквах - заради ретината на едното око. До преди малко се пулех вкъщи с разширени зеници, прегледа на ретината е доста неприятен (ако на някой му предстои), лепкащо ти е на очите, сякаш не са твоите. Ама то с моя диоптър и астигматизъм, аз си го знам от 20 години 😁 И да,има го момента като знаеш какво ще се случва,е не се притесняваш. Болка, не болка, опврация или не, колко да е зле - ще мине, ще се справя, и ще си гушкам мишока после 😁
Имам едни струпейчета на зърната, жълтички, по цял ден, но особено силно изразени са сутринта след сън. Коластра е сигурно? Което ме радва, дано да означава,че няма да имам проблеми с наличието на лърма. Пък вече с процеса, ще се напасваме с малкия човек.

Аз дори няма да ходя на преглед, ако не ме пратят, отдавна знам, че ретината ми е тънка, имам правен лазер вече не помня за какво и с -10 диоптъра няма смисъл да го мисля.

# 169
Да се включа и аз с +7кг съм някъде, но аз си стартирах на 72 и до скоро бях на доста стриктна диета заради рисковете от диабет и прееклампсия, след обременяването започнах да си позволям рядко нещо сладко , за да се чувствам и аз нормален човек 🤣 иначе се надявам да не качвам още много, че съм с 2 операции на коляното и няма да издържи голяма тежест.
Иначе ще ходя края на месеца на очен и аз хем ми е време, хем и заради раждането да видим. По принцип имам само астигматизъм и нося очила, без диоптър. Бих искала нормално раждане, но в крайна сметка съм на принципа, че нищо не е на всяка цена и каквото е по-добро за нас това ще е.

# 170
Аз също съм си записала час за преглед за края на месеца, аз съм само с диоптър и още миналата година същата лекарка ми каза, че това не е предпоставка за секцио, а да отида като дойде момента, за да проверим ретината. Ще видим какво ще излезе и при мен в крайна сметка. Жената на брат ми е с по-висок диоптър от моя и си роди естествено дано и при мен е така, но в крайна сметка каквото дойде. ☺

Относно съня, аз си спя нормално за момента, въпреки че имах две нищо, в които супер трудно заспах вечерта, нооо после си поспах до 10:30 😅 хубавото в моята работа е, че не ми е фиксирано работното време и съм си от вкъщи, та, ако ми се доспи следобед си лягам, но последните дни съм свежарка сякаш.

# 171
Аз се будя много през нощта, най-вече да ходя до 00. Много ме натиска в пикочния мехур, направо е някакъв ужас. Другите причини са запушен нос и киселини. 😀
Аз вече официално приключих с ходенето на работа, та всеки следобед си поспивам. 😂 Не ми се беше случвал този режим сигурно от детската градина.

# 172
Мами, виждам,че много са ходили или ще ходят на очен преглед. Какъв ви е диоптър,че са ви казали за секцио? Аз съм с +1.25 и 3 операции от страбизъм и ми казаха,че няма никакъв проблем за естествено,  та започнах да се чудя при вас защо.

# 173
Момичетата са го написали, че е заради ретината, не е заради диоптър.
Иначе на мен очната заедно с АГ ми казаха, че е проблем, ако диоптъра е над 4.

# 174
  • София
Мами, виждам,че много са ходили или ще ходят на очен преглед. Какъв ви е диоптър,че са ви казали за секцио? Аз съм с +1.25 и 3 операции от страбизъм и ми казаха,че няма никакъв проблем за естествено,  та започнах да се чудя при вас защо.

Ооо, това дори не е диоптър.
Шегувам се, просто аз на едното око съм с -10, другото -8 и тънка ретина. В твоят случай не би трябвало да е причина.
Мисля ме в ново време позволяват естествено раждане и с по-висок диоптър, но моят все пак е прекален.

# 175
Аз също минах очен преглед с диоптър -1,25 съм. Като цяло никога не са ми го искали нито с първа бременност нито сега, но аз си го правя за мен си знам че се гледат очните дъна а не диптъра, тоест може да е висок и да няма проблем а може и нисък и да има риск от отлепяне. На мен прегледа никога не ми е бил дискомфортен единствено не обичам капките които леко щипват.
На мен сега доста явно ми се е вдигнал диоптъра Д-р каза че е от бременността на някои им се изчиства зрението на други “късметлии” като мен се влошава 😀
Та в интерес на истината знам че не е задължителен очния преглед може би ако носите очила ще направите впечатление и ще ви назначат, но иначе не знам да го искат.

# 176
Стандартния преглед за разширяване не е неприятен. Когато ти гледат ретината, след капките за разширяване има и обезболяващи капки, и антибиотични. После ти захващат клепача в нещо като лупичка (да го обездвижат), и светят с фенерче в окото на машината. Целта е да се види зад очната ябълка. Това се прави за периферията и ретината ; и само при диоптър над 4 (аз съм с - 6). Като ти освободят клепача, започва да сълзи много, да лепне от всички лекарства и изтръпва самия клепач 😁 И така за всяко око по отделно 😁 По-скоро е шантаво, не е болезнено.

При диоптър 1, 1.25 и т.н. не се тревожете, не би трябвало да има проблем. Естествено, ходете си редов6на очни прегледи и след бременността е хубаво да се отиде пак. Мен очния ми доктор ме вика като спра да кърмя,за да проверим дали ще имам промяна на диоптъра. За сега нямам Simple Smile

# 177
Никой АГ не иска такива прегледи, това си е за нас. Аз си ходя с очила, защото не мога да търпя лещи и никой не ми е казвал нищо за  раждането, ходя си на прегледи за свое успокоение.

# 178
Малко сменям темата, но ме притеснява нещо … хубаво… свикнах с ужасно тъмните си зърна …. Направо са черни… но знам че е нормално … Обаче се случи същото и с подмишниците ми… страшно много потъмняха .. при вас има ли го това нещо… направо е ужасно , срам ме е да си вдигна ръцете 😣 никога не са били такива…

# 179
Малко сменям темата, но ме притеснява нещо … хубаво… свикнах с ужасно тъмните си зърна …. Направо са черни… но знам че е нормално … Обаче се случи същото и с подмишниците ми… страшно много потъмняха .. при вас има ли го това нещо… направо е ужасно , срам ме е да си вдигна ръцете 😣 никога не са били такива…

И при мен е така

Общи условия

Активация на акаунт