Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 991
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Това за подмишниците съм го чувала, цялостно пигментацията се увеличава. При мен го няма (за сега), но аз и линеа негра нямам. Не го мисли, Диди, идва есен, ще носим тениски и блузки. При теб с тези три слънчица сигурно много от симптомите са по-силно изразени, което е доста неприятно и дискомфортно.

# 181
И при мен го няма, имам съвсем леко забележима линия на корема(т.н. линеа негра) и зърната са ми тъмни. Чудя се лимонче за подмишниците дали няма да помогне, нали действа избелващо? Но съм съгласна със Слънчогледка, ще слагаме скоро топли дрехи с дълги ръкави, след раждането според мен всичко ще изчезне.

# 182
Нямам потъмняване под мишниците, нито линия на корема, но ми излезе ужасен пигментен мустак 😭

# 183
  • София
Аз засега се разминавам само със зърната, но и съм по-назад от вас в термина.

Имам сериозен въпрос, който се очертава като проблем. Най-вече за мамите от София. Какво ще правите за педиатър? Аз минах през поликлиниката, казаха ми на коя лекарка да "отида да се моля" или, че евентуално имало лекар който записва в съседен квартал.
Доколкото разбрах, ако не намеря педиатър, ЛЛ не може да запише детето преди да стане на 3 г. И какво правя в този случай?

# 184
  • Sofia

Имам сериозен въпрос, който се очертава като проблем. Най-вече за мамите от София. Какво ще правите за педиатър? Аз минах през поликлиниката, казаха ми на коя лекарка да "отида да се моля" или, че евентуално имало лекар който записва в съседен квартал.
Доколкото разбрах, ако не намеря педиатър, ЛЛ не може да запише детето преди да стане на 3 г. И какво правя в този случай?

При мен личната каза, че могат да се записват след получаване на акт за раждане.

# 185

Точно днес ще ходя да се моля и аз.. ама ме съмнява, нашата ЛЛ няма капацитет, а първото ми дете е при нея и сме много доволни. Какво правиш в този случай не знам и аз, имам едни познати дето ходят платено всеки път в Токуда с тяхното дете, но това са големи средства. Иначе знам за поликлиника България, че там ставало по-лесно, но аз не съм им фен..

# 186
  • София
vaflichka, за записване е така, но преди това мисля, че трябва да имаш уговорка с лекар, защото току-що родила едва ли ще имаш нерви и време да ходиш да чакаш по кабинети и да се молиш. Говоря за София.

LuisaMar, Поликлиника България ми е алтернатива крайна, защото е много далече, много ми се иска ако може нашата поликлиника, до която ако се наложи и бързам мога на ръце да занеса бебето.

# 187
Аз влезнах във вайбър групата, която бяхте споделили и обсъждахме точно темата с педиатрите, че тази година е ужас със записването в цяла България. Аз се уредих с връзки буквално, отивам днес да се запозная с педиатъра.

# 188
  • София
Кошмар е, и ние ще пробваме с връзки, сега тъкмо подсетих свеки да се активизира, че са по нейна линия. 😀

# 189
Моята козметичка ми заръча още в началото преди пролетта да започна с това:

https://beautymall.bg/solarno-mlyako-za-tyalo-visoka-zashtita-uv … -bronzecran-100ml

Слагам един слой от това всеки път преди да излезна навън независимо какво е времето и кой сезон е (все пак, преминаваме през 3-и сезон вече с ноемврийчетата). Така се предпазих и досега устисках и съм ѝ много благодарна. На мен единствено ми се появиха “на богато” онези неща като бенки по врата, които периодично сами падат, но козметичката ще се заеме заедно с дерматоложката след бременността с тях.

Нямам потъмняване под мишниците, нито линия на корема, но ми излезе ужасен пигментен мустак 😭

# 190
Това за педиатъра и на мен не ми е ясно. Как се търси педиатър на някой, който не се е родил? Какво правя, харесвам си, ходя да говоря с него и да му задам някои въпроси (които са примерно важни за мен)? Или записвам и ако ми допада,ок? Ако не, търся друг? От Пловдив съм, но и тук ще е лудница с лекарите.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 13:20 от slanchogledka^

# 191
Аз съм от Варна, но и тук е лудница...Ние просто отидохме при личния на мъжа ми и го попитахме (той е и педиатър), доколкото разбрах, да трябва да се говори с избрания от вас лекар, да е ясно кога горе-долу е термина, когато се роди бебчо се идва на посещение от избрания педиатър, след което с акта за раждане се записва при следващо посещение.
Поне аз това разбрах, иначе и на мен ми е голяма каша с тези доктори...

# 192
Това за педиатъра и на мен не ми е ясно. Как се търси педиатър на някой, който не се е родил? каков правя, харесвам си, ходя да говоря с него и да му задам някои въпроси (които са примерно важни за мен)? Или записвам и ако ми допада,ок? От Пловдив съм,но и тук ще е лудница с лекарите.

Ами да, отивате питате дали би записал нов пациент. Ако да, се уговаряте след раждането да звъннете и да уточните кога ще дойде да домашно посещение. Ние с баткото така правихме, жената си дойде след като й звъннахме и то май на втория ден, след като ни изписаха. Сега за сестра му сме казали кога очакваме и тя каза да й звъннем като се роди и така.

# 193
Аз минах през нашата бъдеща педиатърка, много е готина. Става точно така, както Елица е описала. Въпросът е да попиташ дали изобщо биха взели нов пациент, защото повечето директно отказват отсега.

# 194
  • София
Това за педиатъра и на мен не ми е ясно. Как се търси педиатър на някой, който не се е родил? Какво правя, харесвам си, ходя да говоря с него и да му задам някои въпроси (които са примерно важни за мен)? Или записвам и ако ми допада,ок? Ако не, търся друг? От Пловдив съм, но и тук ще е лудница с лекарите.

В София се прави нещо подобно. Ако изобщо намериш педиатър, който записва и не те върне. Тук май зорът е изобщо някой да се съгласи да запише бебето. И е добре да имаш уговорка преди да се роди.

Общи условия

Активация на акаунт