Термин Ноември 24 - тема 3

• 31 403
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, колко пъти са ви взимали секрет досега? А цитонамаска? На мен досега само 1 път преди 3-4 месеца и ми е странно чак. Ще питам другата седмица на прегледа.

# 586
Onirique, ти мина ли очния? 🙂

Минах, да, всичко е наред. Освен, че си имам рецепта за очила, но това да е. 😁

Момичета, колко пъти са ви взимали секрет досега? А цитонамаска? На мен досега само 1 път преди 3-4 месеца и ми е странно чак. Ще питам другата седмица на прегледа.

Секрет са ми взимали три пъти. По принцип май по ЗК се прави в началото и в края на бременността, защото аз междинната си я платих да видим дали сме преборили гъбичките.  Цитонамазка само веднъж.

# 587
  • София
Супер за очния! 🙂

И на мен цитонамазка веднъж, микробиология два пъти.

# 588
Цитонамазка 1 път се взима по време на бременност, поне в повечето места, и два пъти микробиология. На мен още не са ми взимали втория път, ноооо пък ми мериха шийката вагинално тая седмица иии ми беше ужасно 🤣🤣🤣 спекулума го ненавиждам, гадно ми е като не съм бременна, а бременна хептен.

# 589
Цитонамазка и микроб. се взима в началото, после микроб. в края.
В края ми я взеха без спекулум, а вагинален преглед не са ми правили, аз и не искам, само с ваг.ехограф.
Мин.брем. ми правиха 1 път вагинален за шийката.

# 590
  • София
На мен ми взеха микробиология и цитонамазка юли и съм се приготвила сега в понеделник че няма да ми се размине.

И аз съм си у дома от вторник (две седмици по-рано), вече 3 дни, което за мен е супер нетипично. Гледам уебинари, като цяло скучая, ММ си работи от вкъщи та му преча. Добре че времето е хубаво и става за разходки.
Още ми е рано да препирам всичко и да чистя, но съм си обещала поне по 1 час на ден да упражнявам италианския.
Ааа и издирвам педиатър 😢😢😢

# 591
Охх, и аз съм в издирване на лекар. Нашия ЛЛ ни отряза, при това сестрата много грубо ми отговори като я попитах дали записват деца, все едно съм ѝ изяла вечерята, сладурка 😃 В нашия район има двама педиатъра, и двамата не записват нови пациенти, разбира се.
Имам още един вариант, следващата седмица ще ходим да говорим с доктора, дано да ни запише.

# 592
Здравейте и от мен, аз след седмица излизам в 45-дневния болничен, но от 3 седмици съм хоум офис и си работя. Едва от вчера започвах да пренареждам къщата, сменяме мебели и общо взето нямаме една оправена стая, голям хаус е. Отделно вече много бързо се изморявам, правя разходи всеки ден и пак се върнах на следобеден сън. И да отбележа, че спя седнала, само това ми е варианта, много тъпо + оригванията и киселините, който от 8 месеца не спряха. Явно ще го бутам така докрай.

Започнах да стягам багаж за болницата. Вие откъде си намерихте нощници?

# 593
Ние вече звъним на 20-ти педиатър, без успех. Имаме още 2 варианта, които евентуално могат да се смилят над нас, и ще се записваме на частно, ако така продължава. Всички около нас си намериха нормален държавен педиатър на първото позвъняване и ни се чудят как така не успяваме. Сестра ми дойде в София преди няколко седмици и веднага си намери педиатър на детето, а ние сме тук от десетилетия.

# 594
Нощници аз имам от Shein и Waikiki. По принцип не нося и хич не ми се даваха много пари за такова облекло, тези стават.

# 595
Взех си две 100% памук нощници от папилота сайта и са суперски. Иначе не съм оправяла нищо, но и аз съм за края на ноември(уж). Ще оправям багажа по-към края на този месец 🤭

# 596
Аз си поръчах нов куфар и още го чакам😃, така че ще оправям багаж след 1-2 седмици. Иначе нощници, сутиени и топове за кърмене си взех от Shein. Гледах само да не са изцяло полиестер, ами да имат поне вискоза или памук. Особено за нощници според мен си заслужава, взех си една за 15 лв даже с халат.

# 597
Аз имам една от първото раждане, та само нев съм сложила в багажа, но от болницата дават и първия път дори не съм обличала моя. За вкъщи не мисля че ще ми трябват затова няма и да взимам.

# 598
На мен до сега са ми взимали един път микробиология,  поради съмнение за гъбички и вчера ми взеха по здравна каса. Цитонамазка не са ми взимали, но аз имах още в началото на инвитрото ми. Нощница имах една, която се разкопчава и си взех една от безизвестен магазин за детска стока в нашия град на братя Гьокови. Аз започнах да си глася багажа вече. От днес съм в 45 дневния болничен- 33+4г.с.

# 599
Аз си взех сакче от тему и в него имаше още две малки сакчета, доста е сладурско. Иначе сутиени си взех от Кауфланд и в лидъл пускат доста добри неща за бременни също.

Общи условия

Активация на акаунт