Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 645
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, ноемврийки! Аз съм от декемврийската тема. Малчо върви напред, а и като го гледам, се опитвам да удържа до ноември. _Miss_, при теб колко мм беше шийката? При мен от втората ФМ в 21 г.с преди 2 седмици досега шийката от 44 мм е станала 28. Щом на АГ-то й стана лошо... 😃 Другата седмица ще слагам песар най-вероятно. Чакам и резултатите от микробиологията.

# 31
  • Sofia
Аз съм официално в отпуск и ще забавя малко 45 дневния. Трябва обаче да обсъдя с лекарката това следващата седмица. Бебо още няма измислено име и ми е мног тъпо - чувствам се безсилна просто. През деня продължава да ми се спи. Добре, че поне жегите понамаляха.

# 32
Здравейте, ноемврийки! Аз съм от декемврийската тема. Малчо върви напред, а и като го гледам, се опитвам да удържа до ноември. _Miss_, при теб колко мм беше шийката? При мен от втората ФМ в 21 г.с преди 2 седмици досега шийката от 44 мм е станала 28. Щом на АГ-то й стана лошо... 😃 Другата седмица ще слагам песар най-вероятно. Чакам и резултатите от микробиологията.

В 26 седмица (15ти август ми беше прегледа) я измери 2,4 см. Веднага ми предписа утрогестан от 300 мг вечер и увеличи дозата на магнерота. След 4 дни ме видя пак, вече беше 2 см и объдихме също поставянето на песар. Сега във вторник отново ме видя и я измери 2,3 см, за сега стопира слагането му, надявам се бавно да се увеличава. И както казах 2 седмици си взех почивка. Коланът, който купих също усещам, че има позитивен ефект, защото обира тежестта малко или много. При мен проблема със сигурност не е някакъв вид инфекция, доколкото разбрах нещо като предразположеност.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 12:45 от _Miss_

# 33
Нова темичка Hug, да я пълним с хубави новини и никакви бебета преди средата на октомври.
Радвам се, че всеки споделя по-позитивна новина от вчера до днес.
Аз съм на финала на 6-и месец, пия Биозин мама, Огестан, Сорбифор за хемоглобина и Аспирин протект. Това е. Малко за презастраховане вчера правих обременяване с глюкоза, мина супер леко и важното е, че както очаквах - има хубав резултат.
Вие какво мислите за ваксината за коклюш, аз съм решила сега да си я сложа и АГ-то е много За същото.

Аз ще запазя час за следващата седмица и ще си я слагам. Коментирах с АГ и със специалиста по фетална морфология също.

# 34
Здравейтеее, видях и аз, че вече имаме нова темичка. Много сте се активизирали и това е супер, нека и ние малко да попишем.

Еха, не знаех, че имаме и мама с тризнаци, направо си мама герой-шапка ти свалям и стискам палци всичко да е наред с теб и с бебоците! ❤🍀

Аз съм на следните неща: клексан всеки ден заради тромбофилия, еутирокс заради високо тсх преди да забременея, огестан витамини подари ми ги АГ в Надежда, биозин мама, сорбифер за желязото и б12 като се сетя за него 😅. Пих няколко дни магнерот, защото получих три пъти крампи в краката, но сега го поспрях вече. Тааа, това е. Вчера пусках кръвни и са ми перфектни.

Иначе аз си седя преди да ми измерят кръвното, не ми го мерят от вратата, както се казва, последния път си ми излезе доста ниско, което е нормата за мен, но сестрата каза, ако искам да си пия по едно кафе на ден да го вдигам, преди да забременея не си започвах деня без кафе, сега вече не ми е приятно и съм пила кафе буквално 5 пъти и то с мляко, преди бях на чисто без нищо.

Чудя се дали да не добавя и протеин за бременни тези месеци, но след малко отивам на преглед при другия лекар да видим какво ще каже, юли ми каза, че не му се иска да приемам такава добавка все още.

Иначе за ваксината, аз лично не мисля да си слагам на даден етап, ще коментирам пак с АГ, но всичките ми бременни приятелки не са си слагали и да чукна на дърво бебчовците са им добре.

Между другото аз започнах от време на време да хвърлям по един поглед на темите на мами с термин август и септември, повечето вече са родили и пишат доста полезни неща, можете да хвърлите и вие по едно око. 🥰

# 35
  • София
Охх да, чета и аз темите с термини преди нас, общо-взето твърде много вися в бг мамма явно 😀

Та, в една от темите там сега се коментират препоръки за гнезда. Вие мислите ли да взимате? На мен много ми харесват като идея, но пък чета, че не са много безопасни заради опасност от задушаване в обиколниците, та трябва е под постоянно наблюдение бебето като спи в тях. Иначе са супер сладки и ми изглежда много удобно да разнасяш бебето насам-натам из вкъщи в тях…

# 36
На дъщеря ми хич не и беше удобно това гнездо, тя потъваше в него и само ревеше, също и бях махнала обиколника от кошарката, защото в тези материи се събира доста прах, акари и гадости и това за опасността от задушаване също е така, има много статии по темата.

Нещо друго, купих ето това нещо днес, препоръчаха ми го вместо класически бейбифон Simple Smile https://www.notino.bg/lionelo/care-babyline-smart-video-bebefon/

# 37
На нас ни подариха ей такова ергономично:
https://www.roshko.bg/red-castle-cocoonababy-nest-ergonomichen-m … -novorodeni-white

Не знам дали ще се хареса на беба, но ми изглежда по-добре от онези, които са с високи бордове и може да се задуши.

# 38
Като чета май нито обиколници, нито гнездо ще купя. 🙄

Да ви кажа нещо, някой беше питал за размер на шийка на матката - прибирам се от консултация при док (28. г.с., утре влизам в 29) - бебето се е завъртяло надолу с главата, а шийката на матката е 3.77.

# 39
Врабченце, ама това е просто супер шийка! Браво!
Моята не са я мерили от 25та гс, и съм на преглед чак след 2 седмици. Дано всичко е наред.

Аз гнездо поисках за подарък, без да казвам кое конкретно. Ако ми вземат, супер, може да се ползва, струва ми се удобно, макар че си представям кучето как веднага ще се лепне да пази бебока Simple Smile
Обиколник няма да купувам, ще го оплюе, олигави ще събира прах и мръсотия, за задушаването да не говорим....  ще пречи повече сякаш, отколкото да помага.  Ще спи в чувалчета, така няма как да се заклещи между шръчките на кошарата мисля.

Аз мисля да си слагам ваксината против коклюш, цялостно не бях за, но реших да си послушам докторите (освен двамата, които ме следят, говорих и с двама други в София  всички са ЗА). А и чакаме зимно бебе, и голяма рода имаме, нека ми е спокойно. На 11ти септ ще ходя, като отида ще дам информация как е минало.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 15:10 от slanchogledka^

# 40
Аз имам 5 годишно дете - ваксинирано против коклюш, ако аз се ваксинирам, то тогава не трябва ли и мъжа ми да се ваксинира?

# 41
Бременната се ваксинира, за да предаде имунитет на бебето преди да му почнат ваксините. Иначе за останалите от семейството е добре, но не е задължително. ММ е ре;ил да се ваксинира все пак.

# 42
Здравейте мами, знаете ли вече къде ще раждате? Аз се насочих към надежда, не се следя там ,но към 30та седмица ще си запиша консултация. Също така ,пиете ли магнерот и до коя седмица ви казаха да го взимате? Иначе вчера бях на преглед, всичко е наред с бебчо, другата седмица съм на първите тонове и ми е хем вълнуващо,хем и малко стряскащо,че наближава все повече момента. 😃

# 43
  • София
Доколкото знам това е топа на "гнездата"
На нас ни подариха ей такова ергономично:
https://www.roshko.bg/red-castle-cocoonababy-nest-ergonomichen-m … -novorodeni-white

Не знам дали ще се хареса на беба, но ми изглежда по-добре от онези, които са с високи бордове и може да се задуши.

Аз купих обиколници, но избрах много прибран модел, тънък дунапрен, точно с размера на кошарката, за да прилепва плътно и мисля, че няма шанс да се свлича.

За раждане ми е много рано да мисля, но ми се иска при моята лекарка, тя работи към Вита. Не че съм лигла или с претенции, но така ще ми е по-спокойно. Плюс това заради висок диоптър знам, че ще е секцио, и ще плащам, цените явно са горе-долу еднакви навсякъде.
Не знам в "наше" време дали има жени (извън малцинствата), които започват да раждат, отиват в Майчин дом, Тина или Шейново и на когото попаднат, и не плащат. Може и да има.

# 44
И аз съм на Лтироксин, пия и Вит. Д, метилирана фолиева киселина, магнезии 2x1, инжекции фраксипарин всеки ден и последните два месеца- вливане на желязо и инжекции вит. б12. Пиех и Омега 3, но ми свърши флакончето, тези дни мисля да си взема ново. Единствено те не са ми изписани от лекар.
От скоро ми излизат някакви реклами във форума, големината на страниците ми се променя и не мога да прочета целите мнения, защото остават скрити под рекламите. При някой друг да е така?

Общи условия

Активация на акаунт