Нашите кухни - тема 98

• 41 178
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Благодаря за отговорите
Това ми е в главата:
https://www.bergbg.com/bg/item/5209/dekorativni-tuhli-mastyrbrik-bostyn.htm

# 256
Тухлите са порести и каквото пръсне ще попие. И се чистят трудно и без това, особено фугите.

# 257
Моя колежка е от същия калибър като мен и светлините в дъното много я дразнят - директно й светят в очите. Затова може би ще сложа профил.

Boycheva, светлините вкопани ли са?
Да, ледлентата е вкопана. А аз съм висока и за да видя дъното на горните шкафове трябва доста да се наведа.

# 258
  • София
Тухлите са порести и каквото пръсне ще попие. И се чистят трудно и без това, особено фугите.
Принципно е така, но гледах, че има някакъв "препарат" за защита.

# 259
Moже би има нещо за импрегниране, но остават фугите. Аз гласувам за идеално равен и гладък гръб.

# 260
  • София
Те и фугите се инпрегнират

# 261
Те и фугите се инпрегнират

Разбира се, че се импрегнират, но това не прави повърхността равна, остават си вдлъбнати и гърбът не се чисти просто с едно минаване са кърпата.

# 262
Аз бях импрегнирала фугите на една баня и после смених банята😆
Пак пожълтяха-почервеняха и станаха грозни, щото бяха бели, но заради импрегнатора бяха станали камък- няма махане. Плочките изпотроших, фугите не мърдаха, но и не се изчистваха с нищо и накрая гътнах цялата баня.
Обаче беше отдавна и взех импрегнатор за камък, сега има повече продукти и може да са по-подходящи.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 08:03 от Чи лу

# 263
  • София
Благодаря за мненията.
Всъщност точно на сайта на Берг при един от моделите имаше как стоят в кухня и ми хареса.
Предвид това, че височината между шкафовете няма да е стандартна - 60 см, ми се сториха подходящи. Друг вид плочки не се одобриха от семейния съвет (някои и на мен)....
Признавам си, че дори съм се ентусиазирала аз да съм им майстора Joy

# 264
Desem, тъкмо монтирахме стъклото. Нашите тухли са истински, минати с лак за камък. Не знам дали ще ви е вариант да сложите такова пред тези, които си харесала. Друг вариант е да ги принтират, ама нямам идея колко ще е реалистично...

[...

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 08:21 от drago_2008

# 265
Пред варианта да ми принтират тухли, сякаш бих предпочела плочки, винаги си личи имитацията, особено хартиената. Даже не знам защо изобщо си правят труда да я произвеждат.
Драго, твоите изглеждат перфектно - натурални на цвят и автентични.

# 266
И аз щях да предложа вариант за стъкло върху тухлите. Единствено се чудя как се чисти зад стъклото?Wink
Страхотна кухня ❤️

# 267
Кубратова, то по-автентични от тухли на 70+ години...
Lola92, мерси! Стъклото е вкарано в шина и отгоре е със стъклодържачи, които се развиват на ръка дори. По "трудното" ще е да се махне рамката на контакта, която е отгоре, но не е кой знае каква мъка. Така че може да се почиства и отзад. Предполагам 2 пъти годишно ще му стигне, но ще видим Simple Smile .

# 268
Аз имам от 60-те години, много си приличат (на цвят и форма), ама твоите са по-млади  Simple Smile

# 269
  • София
Здравейте,
Някой с мнение за Прего и вратички от Polyrey? Антифингър е материалът, но как се държи във времето? И плот от керамика, но не ми стана ясно точното наименование.

Общи условия

Активация на акаунт