Нашите кухни - тема 98

• 40 487
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • Австрия
Whirl­pool MAX 38 SL Mi­kro­wel­le 13l with Quarz­grill silver https://amzn.eu/d/6ZQoHX0
..надявам се да издържи няколко години.

Нашата е такава. Кухненският ни плот има огромен ъгъл и тя седи в дъното му. Имаме я от 6-7 години и мисля, че е добър избор.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:52 от DimS.

# 466
  • София
Аз харесвам и двата вида, когато избирах, нямаше свободно стоящ, който да ми се впише в изискванията ... Е, може и да е имало, но да не се е вписвало в бюджета ми.
Исках да в мебел/шкаф. Днес обаче съм сигурна, че няма да се съгласи мъж ми на вграден.
Втори ползваме. В един и същи размер получихме различен вътрешен обем, не знам точно колко е, но се усеща. Първият беше Whirlpool, сега е Liebherr. На 177см
Всъщност освен вътрешния обем се оказа, че има разлика и във вратите, за щастие измислихме как да излезем от ситуацията - удължихме горната, скъсихме долната 3 см.
Liebherr-ът е с по-дългa врата на хлафилника, но реално и двете отделения събират повече от Whirpool-a

Скоро за друго жилище купихме свободностоящ - 200 см.

Ако само от мен зависи да избирам, въпреки че днес има свободно стоящи, които харесвам, вграденият ми е фаворит.

Lady April, цокълът ми е 10 см, ако е 20 няма да се получи с другите уреди.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:59 от Desem

# 467
Момичета, как подхождате по отношение на хладилниците - вградени или свободно стоящи?
И ако са вградени, трудно ли е да се намери точно същия размер, когато стария се развали и трябва да се вгради нов?
Ясно е, че имам опит само със свободно стоящ. Wink Събирам плюсове и минуси, за да взема решение Simple Smile

Благодаря!

Основно са 2 размера за вграждане, въпреки че има и други, но говорим за нормално големите. Едните са 177 см, другите 193 см. Аз избрах за вграждане и понеже един ни е малък, сме с два броя един до друг. Lady вече е написала, че има и на 70 см. Цената на Whirlpool не е толкова страшна.
Цокълът ни е 8 см висок, кухненските вратички на долния ни ред ги правя винаги 80 см, така че всяка долна врата на хладилник за вграждане влиза, а горната е 120 см.

# 468
Ние също много се чудехме, избрахме вграден, заради това че помещението е и кухня, и трапезария, но вече съжалявам.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 06:24 от Г-жа Шантал

# 469
Lady April, не е нужно цокълът да е 20 см. Аз имам два вградени в различни жилища и цоклите са по 10см. Единият хладилник е от 2007, никъде няма вентилационна решетка и си бачка екстра по цяло лято.
Другият също няма решетка, на 3 г е.

# 470
Нашия също си е с нисък цокъл, има решетка както в цокъла, така и отгоре. Само хладилник с една врата. Фризера ми е отделно за под плот. Обема изцяло върши работа, Либхер е, полезен обем 309 литра. Сега погледнах, има и на Бош само хладилник...

# 471
Аз отначало на AEG щях да слагам хладилник и фризер отделно, НО на хладилника чекмеджето 0 гардуса и плодовете идваха най-долу, а аз тях най-много ползвам... Така минах на 2 хладилника с фризери, макар и сумарно с по-малко фризерен обем от този на отделен фризер.

# 472
  • София
Драго, твоята конфигурация за мен е идеалния вариант  Joy

# 473
  • София
Здравейте,
Моля за препоръка за фирма, предлагаща формовани/фрезовани мдф- вратички за кухня и гардероби. Моят майстор работи само със стандартните гладки плоскости.
Мдф с боя ли да избера (как се държи във времето?) или фолирани вратички!
Ето точно такъв класически модел търся.

# 474
Оххх, бях си измислила перфектната за мен кухня с два хладилника с чекмеджета под плот и без горни шкафове. Любимият ми разби идеите на пух и прах Grinning. Поне разбихме една стена и хладилника ще е по-встрани и няма да ми загрозява и прави сянка.

# 475
Здравейте,
Моля за препоръка за фирма, предлагаща формовани/фрезовани мдф- вратички за кухня и гардероби. Моят майстор работи само със стандартните гладки плоскости.
Мдф с боя ли да избера (как се държи във времето?) или фолирани вратички!
Ето точно такъв класически модел търся.

В Балкан юг вижте. Те предлагат МДФ с фолио. Елит2 Пазарджик предлагат МДФ с боя, също Motiv  и Krilentin София.

# 476
  • София
Има и други марки хладилници за вграждане. В нас заложихме на Neff, 70cm, висок 193cm. Единствено фризерната част ми се струва по-малка от предишния ни Liebherr, свободностоящ 60см, висок 200см.
Изключително доволни за момента. Цената му е доста по-прилична от подобните му, особено при промоции.

# 477
  • Варна
Значи има начин за нормален цокъл и вграден хладилник. Това е много добре и при мен може да наклони везните.
Ето кухнята с високия цокъл, която прави нашия майстор. Видях я вече при свършен факт. Как можех да се сетя за такава подробност предварително да го обсъдя с него. А и го забелязах след няколко дни. Нещо не ми беше естествено.

# 478
Амиии.. може да е пестил от материал при разкроя на шкафовете и така да му е дошла великата идея за висок цокъл Simple Smile

# 479
Значи има начин за нормален цокъл и вграден хладилник. Това е много добре и при мен може да наклони везните.
Ето кухнята с високия цокъл, която прави нашия майстор. Видях я вече при свършен факт. Как можех да се сетя за такава подробност предварително да го обсъдя с него. А и го забелязах след няколко дни. Нещо не ми беше естествено.
[img /img]

Аз на тази кухня решетка не виждам?! Въобще няма нищо общо с цокъла, second много точно го е написала. В общи линии, почти никой (модулен производител или частник) не прави кухненски шкафове с полезен обем като Икеа, нито на клиентите им прави впечатление и го търсят....
Иначе е много красива и хубаво направена . Simple Smile

В горната част на картинката е показано, че необходимия въздушен поток се постига с отвор 40 х 500 мм

Общи условия

Активация на акаунт