Нашите кухни - тема 98

• 40 460
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Прекрасна кухня, Лейди! 😍
Колко е високо помещението и колко горните шкафове? Сякаш на снимката не изглеждат повече от 80 см?

# 481
  • Варна
Благодаря ви. Това е кухнята на майка ми по мой проект. Малка, но си има всичко необходимо. Височината е стандартна като за ново строителство - 250 см. Значи горните шкафове трябва да са около 90 см без корниза.
Сега като я гледам (и липсата на решетка), си давам сметка какво елементарно задание имах към майстора - да е като кухнята на Икеа, но с избран от мен цвят и по размер на помещението. Rolling Eyes Аааа, и механизмите казах. Ни фрезовка на вратички избирах, ни цокъл, ни корниз. Даже не знам кой е производител на вратите.
Сега да видите какво подробно задание имам за новата кухня. Сигурно ще ме прати сама да си я сглобявам. Ето днес добавям и цокъл 8 см към него.

# 482
Lady April, много хубава кухня Simple Smile Ще помоля за разрешение за снимката, когато започна да събирам за нов албум на форума (ще пиша допълнително ЛС).

По този повод чета темите назад, за да събирам линкове и снимки и търся програми за 3д моделиране и визуализация на кухни. Засега съм на 94та тема и не намерих инфо. Някой би ли споделил безплатни програми, които не са описани в началния пост, ако знае разбира се. Междувременно ще продължавам с четенето назад.

Приятен ден Simple Smile

# 483
Благодаря ви. Това е кухнята на майка ми по мой проект. Малка, но си има всичко необходимо. Височината е стандартна като за ново строителство - 250 см. Значи горните шкафове трябва да са около 90 см без корниза.
Сега като я гледам (и липсата на решетка), си давам сметка какво елементарно задание имах към майстора - да е като кухнята на Икеа, но с избран от мен цвят и по размер на помещението. Rolling Eyes Аааа, и механизмите казах. Ни фрезовка на вратички избирах, ни цокъл, ни корниз. Даже не знам кой е производител на вратите.
Сега да видите какво подробно задание имам за новата кухня. Сигурно ще ме прати сама да си я сглобявам. Ето днес добавям и цокъл 8 см към него.
Освен цокъла, си упомени височина на долен ред и дълбочини на шкафовете (долни и горни). Имай предвид, че при съдомиялната с цокъл 8 см или ще трябва да се зареже леко под нея цокъла, или да се сложи плъзгаща шина, или да се купи миялна с Variohinge АКО вземеш височина на врата на долен ред 80 см.

# 484
Цокъл 80 е кошмар за монтажника и предразполага за претупване на нивелирането, да си го имате предвид. 80мм е колкото да не ти влезе ръката под шкафа за да достигнеш задните крака. Иначе дали ще се реже цокъла зависи главно от това, колко се надига миялната и от вида закачване на вратата.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 19:22 от user555

# 485
  • София
Аз не разбирам защо цокъла не може да си е стандартно 10см?

# 486
Лейди, тоя цокъл не е 20, така като го гледам е 15 см. На мен ми харесва. Свекито си слага талЯнски кухни и все с 15см цокъл идват, не знам дали тя го избира или си е стандарт.

# 487
И на мен ми допадна цокълът на кухнята, както и цялата кухня. Не ми се вижда толкова висок. Моя не съм го мерила, но държах да е еднакъв на височина с подовите первази, оттам нататък мебелистът се е оправял и не ме е занимавал, всички уреди се вградиха лесно и без преправяне на елементи от шкафовете. Преди да работи кухнята обаче му бях дала монтажните схеми на всички уреди. 

# 488
Моята кухня също е с цокъл 15 см.При нас се получи заради миялната .В началото малко ми бодеше очите,но свикнах.Трябваше да купим нова миялна,но ММ тотално отказа след профуканите хилядарки по кухнята.

# 489
Не, свободно стояща е, мислех да я слагам в шкаф - в долния ред ( сегашната ми в така, но над пералня и  фурна), но се наложи да сменя първоначалната идея. Мъж ми държеше на голям шкаф под мивката и не остана място за нея.

Екзотика
Whirl­pool MAX 38 SL Mi­kro­wel­le 13l with Quarz­grill silver https://amzn.eu/d/6ZQoHX0
Компромис е малко и цвета, нямах голям избор като я купувах.
От Амазон.де е беше с безплатна доставка до България, иначе се намират и тук с транспорни дефекти/върнати, но не посмях да рискувам...надявам се да издържи няколко години.

Благодаря, Desem, не съм се сетила да гледам в Амазон. Цветът няма значение, ще е в шкаф. Достатъчно ли са тези 700 градуса мощност? Предполагам за затопляне стигат.

# 490
  • София
Бихте ли ме насочили от къде мога да закупя метална тръба за въздуховод Ф150, да не е гофре, за аспиратора?

# 491
  • София
Бихте ли ме насочили от къде мога да закупя метална тръба за въздуховод Ф150, да не е гофре, за аспиратора?
От тук взехме ние https://tashev-galving.com/cat/303769/vazduhovodi-pvc

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 19:33 от sofyia

# 492
  • Пазарджик
Мнения за кухните Ирим може ли? Предстои ни избор на кухня,която не е малка/3.5м на 2.,5 м г-образна/ и просто нямаме възможност за нещо скъпо и поръчково.

# 493
А защо метална?
Ние ползваме ПВЦ. Те за въздуховоди са произведени https://praktis.bg/kragal-pvc-vazduhovod-omson-15vp1-5-f150mm-1-5m
Метални от Интерметал, ама те са за кюнци, т.е. камини. Едната част едностенни, дригите двустенни купуваме.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 22:11 от drago_2008

# 494
Супер са за цената си Ирим. Пантите са им хетих, вратичките се държат добре. Има опция където поръчвате да си изберете и други плотове, не да се ограничавате с техните, имат модули във всякакви размери, където не пасва- доправят бленди ..

Общи условия

Активация на акаунт