Нашите кухни - тема 98

• 40 422
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Относно плочките,лайсна ще е най -добре. Ако може със същия цвят Като плочките.  При вас даже може да е по- хубаво, ако лойсната е същия цвят като стената. Ето аз имам лайсна на този ъгъл с плочки в кухнята.

# 571
Дами, много разчитам на вашите идеи как да се замаскира това недоразумение.
[img width=323 pg[/img]В нашата така мечтана кухня всеки, който можа, си остави ръцете.
Запълнете за да загладите ръба и боядисайте с малка четчица за рисуване в цвета на боята. Дори самия профил на плочката.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 13:50 от drago_2008

# 572
Тези плочки може да се завършат с някакъв фин перваз странично, но не знам как е от другата страна - ако има възможност да се постигне симетричност. Ако технически е възможно и стилово подходящо, бих ги обрамчила с перваз от двете страни и бих добавила такъв и плътно към дъното на горните шкафове - един вид плочките ще се окажат като в рамка (с изключение на частта към плота). Дали е постижимо и удачно в случая не мога да кажа, защото виждаме само едната част от плочките, а и от цялата кухня. 

# 573
Всяка летва/лайстна и т.н. ще стърчи от равнината, в която свършва плота и ще е грозна за мен

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 10:53 от drago_2008

# 574
Драго, аз затова предложих декоративен перваз за цялата площ на плочките, различен е от лайсни и летвички. За мен измазването пак ще стои грозно странично погледнато. Добре е обаче да се вижда цялата част от кухнята, включително пространството извън плочките - колко е, с какво ще бъде заето, не само на стената, а и въобще. Така на парче не е добре да се мисли.

# 575
  • София
Мандаринка, в апартаментажса стенни ми и при тях се налагат подмени, разтичат им се кранчетата и тн... Не по-често, не по-рядко. Така или иначе ако няма мм, който да може и жената не може, рано или късно се стига до вик майстор, ама има си хора, които идват бързо.

За плочките или с някаква декоративна лайсна или се замазват равно или под 45градуса,шпаклова се и се боядисва с латекса на стената.
Предвид, че са метро тухлички, а не гладки плочки с летвички, фриз плочки, лайсни и первазчета пак няма да е мн идеално. То и при нас така има от едната страна, боядисахме го, но там започва и хладилника и реално не се вижда.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 10:58 от Angel_Dust

# 576
Предлгам да сложиш една широка бленда от цвета на кухненските шкафове.

# 577
Аз бих погледнала дали има прав профил с такъв размер и как би изглеждало - тъничък е и не би трябвало да надстърча много. Всъщност дали може да се изстърже внимателно самият ръб с плочките и лепилото за да легне нещо отгоре и да не личи.
Този намерих с бързо търсене
https://mr-bricolage.bg/prav-profil-xmmm-inoks/p/1004596
Още като видях тези непознати за мен инструменти и се зачудих къде е shadowman да даде инструкции, ма гледам, че не е писал отдавна в темите.

# 578
Имам си ММ,който прави всичко.Също толкова и инструменти и машини.Не можете да си представите.
Този кран обаче много го изнервя и е супер неудобно за работа.
Какво значи за тънък и дебел плот?
Нормален плот е моя 2 см.Челото ми е 4 см ама то какво общо има.
Може би ,ако ще го сменям трябва да е без изтегляне и оттам диаметъра на тая джаджа отдолу ще се намали малко и ще остане място за инструмент.

Ето снимах мивката пред банята.Там излизат само 2 меки връзки а при другия с топуза стават 4 и диаметъра се разширява

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 12:21 от hblagoeva

# 579
  • София
Ами моят целия плот е 4см дебел. Има и по-тънки, а на спецификациите на смесителите пише до колко стават. Зависи колко дълъг винт им остават. На първия като го сложихме едва стърчеше половин см на който трудно се стегна ринга, който резбата ми дали не беше и повече и съответно смесителя, но стана на магия.
Както и да е, изобщо не съм сигурна дали това е проблема, по-точно беше въпрос дали е възможно за това да не може да се стегне. Иначе като гледам снимката при нея има триъгълена форма, при моят вс е кръгло и при все, че опира в гърба на шкафа не пречи да се върти и затяга.
Скрит текст:

Малко размазано, но трудно бъркам там за снимка.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 12:32 от Angel_Dust

# 580
Плочките са с фаска, т.е. вертикално равнината с плочките не е права и гладка. По кой ръб да се равни профила - по най-вдлъбнатата част или по най-изпъкналата, това е проблемът. Има едни Г-образни (L-образни били Open Mouth ) метални профили, може би с тях да се пробва. По-тясната част на L-то може да се "подпъхне" леко отзад, а по-широката - да закрие странично плочките. А може и да се пробва как ще изглежда, ако по-тясната част ляга върху плочките, а по-широката ги закрива странично.

# 581
По вдлъбната и после боя може би. За 5 лв бих опитала дали ми харесва ако изобщо има профил с подходяща ширина.

# 582
Дами, много разчитам на вашите идеи как да се замаскира това недоразумение.

В нашата така мечтана кухня всеки, който можа, си остави ръцете.

Замазва се и се боядисва в цвета на стената. Съвсем обичайно действие.

# 583
На мен основният ми проблем е в частта на плота

Там ще ми е грозно да е замазано с цвета на стената. Иначе останалите варианти не са приложими по различни причини. Пада се на 30тина см от вратата, така че не се набива чаак толкова на очи, ще видим какво ще се получи.

# 584
  • София
Това може да се запълни с парченце дърво или корков пълнител. А защо плота е толкова пред стената е друг въпрос интересен.

Общи условия

Активация на акаунт